Norsk
Gamereactor
anmeldelser
2002 FIFA World Cup

2002 FIFA World Cup

EA Sports gir deg denne gangen en sjangse til å bringe ditt favoritt-landslag (les Norge) til topps i VM.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

EA Sports gir deg denne gangen en sjangse til å bringe ditt favoritt-landslag (les Norge) til topps i VM. Ja for oss nordmenn er dette utvilsomt en god ting da Norge også er blandt lagene, til tross for at Semb og Co ikke klarte kvaliken, denne gangen. Det er den første fotball-tittelen som dukker opp på Xbox og det er til tider et imponerende skue.

FIFA serien er uten tvil gull verdt for EA og de har lenge satt standarden for hva god fotball er på konsoll og PC. De siste årene har de allikevel fått sterk konkurranse fra en rekke andre utviklere, som uten tvil har bidratt til å heve standarden. Nok om det, la oss komme i gang med de harde fakta om EA's offisielle VM spill. For det første er det en del begrensninger her, siden den hele og fulle fokusen ligger på nettopp årets VM. Dette har resultert i at spillet bare har to gamemodes å velge mellom, henholdsvis World Cup (WC) moden og Friendly. I WC handler det naturlig nok om å føre favoritt laget til topps, hvilket er ganske gøy, men spillets styrke ligger i Friendly, som lar deg spille mot kompisene dine i egne turneringer. Det er jo alltid morsommere å spille mot en levende og tenkende motstander, som du virkelig kan se skuffelsen på når du vinner (eller motsatt...). Demed ikke sagt at AI'en i WC moden er dårlig, for det er ikke en enkel sak å banke stjernelag som Brasil, England eller Frankrike, hvis du hever vanskelighetsgraden et hakk eller to. Det er med andre ord lagt opp til mange timers morro for fotballfans, enten du er alene eller ikke.

Fet grafikk
2002 FIFA World Cup (FWC) har, som ventet, en skikkelig lekker grafikk. Alle de offisielle stadioene er selvfølgelig med og de skal være gjenskapt ned til så og si minste detalj. Så de av dere som er så heldige å har biletter til årets VM, skal virkelig kunne kjenne dere igjen når dere entrer tribunene i Korea og/eller Japan. I det hele tatt gjenskapes et virkelig levende bilde, som inkluderer et animert publikum, riktignok ensfarget fra topp til tå, men allikevel bedre enn pappfigurene vi er vant til. I tillegg har man selvfølgelig de offisielle maskotene og noen morsomme gigantiske og oppblårbare figurer som står langs sidelinjen og vaier. Men ikke minst spiller-animasjonene er også i toppklasse.

Det er tydelig at motion capture teknikken har gitt uttelling igjen og ser man bort i fra at ballen ser ut som den er festet i spilleren med en tråd, ser det nesten "ekte" ut. Hvert lag har minst en stjernespiller, hva dette innebærer kommer vi tilbake til senere, og på noen av disse er det lagt stor vekt på at du skal kjenne de igjen. Noe av det som imponerte med bl.a. This Is Football 2002 var at man faktisk kunne se hvem spillerne var. Som sagt er dette også gjordt med de mest kjente stjernespillerne i FWC. David Beckham er gjenskapt med nærmest fotorealistisk likhet, mens vår egen Ole Gunnar Solskjær ikke ligner i det hele tatt. De fleste spillernes kroppsbygning og proporsjoner stemmer ganske bra overens, men det at bare de store stjernene kan skilte med god liket ansiksts-messig er litt skuffende. Det har for all del ikke mye å si for spillet, men det hadde jo vært fett om alle lignet på sitt virkelige jeg.

Dette er en annonse:

All denne grom-grafikken har nødvendigvis også en rimelig høy pris. Xbox versjonen av FWC lider nemlig under et stort framerate problem. Hver gang du sender avgårde en langpassning og kameraet justerer posisjon for å gi bedre overblikk, dukker det nesten alltid opp betydelige slowdowns, hvilket setter en stor demper på flyten i spillet. Men, det dynamiske kameraet har også noen virkelig fete features. Når du f.eks. scorer eller bommer med et bra skudd, zoomer kameraet inn på spilleren i realtime og viser gleden eller skuffelsen over prestasjonen. For så å zoome ut igjen, til fullt overblikk. Virkelig coolt!

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Fet grafikk og lyd, mange nye og coole features
-
Slowdowns, ikke den vante mengden manager muligheter
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
2002 FIFA World CupScore

2002 FIFA World Cup

ANMELDELSE. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

EA Sports har enda en gang lansert et spill i forbindelse med et internasjonalt sports evenemet. Denne gangen er det sommerens VM i fotball i Japan/Sørkorea som står for skudd.

0
2002 FIFA World CupScore

2002 FIFA World Cup

ANMELDELSE. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

EA Sports gir deg denne gangen en sjangse til å bringe ditt favoritt-landslag (les Norge) til topps i VM.



Loading next content