Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
2014 FIFA World Cup Brazil

2014 FIFA World Cup Brazil

EA lader opp til verdens største fotballfest med et eget VM-spill, men har de gjort nok til å skape sambafotball på den digitale gressmatta? Vi har prøvespilt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Å glede seg over et nytt FIFA er ikke alltid så lett, og dette gjør seg særlig gjeldene de årene EM eller VM skal gjennomføres. I år er et slikt år, og vi ble derfor ikke overrasket da EA annonserte FIFA World Cup Brazil 2014. Ikke misforstå, jeg liker faktisk FIFA, og jeg har fulgt serien i neste to tiår, men disse ekstraspillene lansert et halvt års tid etter hovedspillet har alltid gitt meg en guffen følelse. Det er liksom så tydelig at disse titlene skal sope inn bonusinntekter fra mesterskapenes sus og dus.

At EA valgte å gi ut det forrige bonusspillet, Euro 2012, som en nedlastbar DLC-pakke til FIFA 12, var derfor positivt i mine øyne. Nå er de imidlertid tilbake i det gamle sporet, ved å gi ut FIFA World Cup Brazil 2014 som en frittstående tittel. Jeg vet ikke om jeg liker det, men jeg forstår tankegangen. Fotball-VM er tross alt enda større enn EM og sånn vil det alltid være. Dessuten har EA her større muligheter til å tjene penger på spillere som ikke nødvendigvis er trofaste FIFA-fans, men heller folk fanget av forventningene om samba både på og utenfor matta til sommeren.

2014 FIFA World Cup Brazil

Spørsmålet er derfor som følger: Klarer EA å ta vare på disse nykommerne såvel som den trofaste fanskaren? Før presentasjonen av spillet startet var jeg bekymret for at svaret vil være nei, og at fokuset ville ligge alle andre steder enn hos de rutinerte spillerne. Etter å ha prøvd demoen var jeg ikke like bekymret lenger, men faktum er at lite er nytt mellom dette og FIFA 14.

Dette er en annonse:

Menyene skal jeg ikke snakk om her (se heller bildene i bunnen av teksten), for det er ikke de som spiller noen rolle. Det er det som foregår på matta som har noe å si. Jeg kunne merke at Precision dribbling-systemet var hakket mer presist enn i FIFA 14, men utover dette var det meste ved det gamle. EA forklarte at de hadde gjort det lettere å fange løse baller, men slik jeg opplevde det var det fortsatt fort gjort å miste kontrollen uten å helt skjønne hvorfor.

2014 FIFA World Cup Brazil

Til gjengjeld har de ikke ødelagt noe av grunnlaget fra FIFA 14 heller, og versjonen vi fikk teste virket solid og gjennomarbeidet. Da jeg snakket med Matt Prior fra EA kunne han fortelle at fraværet av Ultimate Team har gitt programmererne litt mer minne å leke med, slik at de ikke har vært nødt til å droppe gameplay-funksjoner og inngå kompromisser.

Likevel føltes demoen veldig underveldende sammenlignet med FIFA 14 på PS4 og Xbox One. Det er ikke så rart ettersom FIFA World Cup Brazil 2014 kun slippes til Xbox 360 og Playstation 3. Jeg håper dette betyr at ressursbruken har vært moderat, slik at FIFA 15 til de nye konsollene blir desto bedre.

Dette er en annonse:

Det FIFA World Cup Brazil 2014 mangler av innovasjon i gameplay tar det imidlertid igjen med modusene. EA har blitt flinke til å tilby et variert koldtbord, slik at alle typer fans blir tilfredsstilt. Det finnes en offline World Cup-modus du kan spille med og uten venner, en tilsvarende modus online, og en interessant Road to World Cup-modus der du skal jobbe deg gjennom både kvalifisering og cup med ett av de 203 landslagene som kjempet om plassene til årets mesterskap. I tillegg har EA utvidet mulighetene til å trene spillerne dine.

2014 FIFA World Cup Brazil2014 FIFA World Cup Brazil2014 FIFA World Cup Brazil2014 FIFA World Cup Brazil

Under både kvalifisering og sluttspill får du nemlig muligheten til å sette opp dine egne treningsøkter. Du kan velge hvilke spillere som skal piskes i form, og hva treningen skal fokusere på. Til forskjell fra i FIFA 14 har treningen denne gangen en betydning for selve matchene, da gode prestasjoner på trening fører til bedre spillere foran fullsatte tribuner. Man får ikke muligheten til å endre laget sitt til et slags uslåelig superlag, men man kan dytte mannskapet i en viss retning hvis man føler behovet er tilstede.

Ved siden av den klassiske turneringsmodusen og Road to World Cup, har EA også lagt til Captain Your Country, Story of Qualifying, Road to Rio og Story of the Finals. Captain Your Country lar deg spille som en egenlagd spiller eller en skadet spiller som må trene seg opp igjen, mens Story of Qualifying presenterer ekte scenarioer fra tidligere mesterskap der ukjente lag kjempet seg til en plass blant legendene. Road to Rio er en onlinemodus som fungerer på samme måte som Seasons i FIFA 14, mens Story of the Finals er en onlinemodus som presenterer fiktive scenarioer av samme type som Story of Qualifying.

2014 FIFA World Cup Brazil

Utover disse nye modusene har naturligvis EA Sports jobbet med en lang rekke mindre justeringer. Utviklerne har hatt tilgang til en vindtunnel for å sikre fysikken til den nye «Brazuca"-matchballen og de lover samtidig nye utsidepasninger, over 100 nye animasjoner, nye finter og i det hele tatt mer finesse på banen. De har også justert måten man skyter straffer på.

Det nye straffesystemet gjør duellen enklere både for keeperen og utespilleren. Keeperen har muligheten til å gjøre små forstyrrende bevegelser før skuddet tas, og der FIFA 14 setter igang en ferdig animasjon idet skuddet går, gjør keeperen nå i det minste et forsøk på å nå ballen. Selv hvis han satser i feil retning. Er du utenfor mål vil du også merke endringer, da EA Sports har gjort det enklere å sette den viktige scoringen for uerfarne spillere.

2014 FIFA World Cup Brazil2014 FIFA World Cup Brazil2014 FIFA World Cup Brazil

Uerfarne spillere er i det hele tatt en gruppe utviklerne har hatt mer fokus på enn til vanlig. Når VM-spillene lanseres strømmer det alltid til en bråte folk som ikke spiller FIFA ellers, og denne gjengen ønsker EA velkommen med en egen Beginner Mode. Her begrenser kontrollene seg til pasning og skudd, til glede for de som ikke skjønner bæret av FIFA i sin normale form.

Ikke desto mindre lover utviklerne en forbedret opplevelse for kjernefansen utenfor Beginner Mode, med bedre respons fra spillerne og høyere presisjon i pressede situasjoner. De har satt sammen flere "buzz words" for spillet også denne gangen, men jeg velger å vente på den ferdige utgaven før jeg velger hva jeg skal tro på.

Med over 7400 ekte spillere og 19 autentiske managere ligger forholdene uansett til rette for en fotballfest også i digital form i juni. Jeg ville ikke forventet et spill som skiller seg markant ut fra FIFA 14, men jeg ville forvente et spill som tar VM på alvor. Utviklerne har brukt mye tid på å fange stemningen fra matchene i en turnering som dette, og ettersom festlighetene finner sted i Brasil har fokuset vært rettet mot samba og folkefest. Om det vil være nok til å tilfredsstille kresne FIFA-fans som oss i GR, er imidlertid en annen sak.

2014 FIFA World Cup Brazil2014 FIFA World Cup Brazil2014 FIFA World Cup Brazil2014 FIFA World Cup Brazil

Relaterte tekster

4
2014 FIFA World Cup BrazilScore

2014 FIFA World Cup Brazil

ANMELDELSE. Skrevet av Tor Erik Dahl

Heldigvis er det bare en drøy måned til fotball-VM i Brasil, for det er lite samba å hente i EAs tolkning av fotballfesten...

4
I dag starter VM i fotball - digitalt

I dag starter VM i fotball - digitalt

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Hvis du nesten ikke klarer å vente helt til den 13. juni, da sambaen starter for alvor i de overdådige stadionanleggene i Brazil (la oss håpe de blir ferdig i tide), kan...

0
Her er modusene i FIFA World Cup Brazil

Her er modusene i FIFA World Cup Brazil

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Vi håper utviklerne også har brukt litt tid på gameplay-forbedringer, men når det gjelder moduser er vi ikke bekymret for 2014 FIFA World Cup Brazil. Her blir det plenty...

3
Vurderer damefotball for FIFA-serien

Vurderer damefotball for FIFA-serien

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Hvis du har drømt om å spille damefotball i den populære FIFA-serien, er det slettes ikke umulig at du kommer til å få sjansen en gang i fremtiden. Da vi møtte produsent...

4
2014 FIFA World Cup Brazil

2014 FIFA World Cup Brazil

FORSPILL. Skrevet av Mike Holmes

EA lader opp til verdens største fotballfest med et eget VM-spill, men har de gjort nok til å skape sambafotball på den digitale gressmatta? Vi har prøvespilt...

5
Derfor dropper EA VM-spillet til next gen

Derfor dropper EA VM-spillet til next gen

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Hvis du har planer om å supplere sommerens fotball-VM med det offisielle spillet FIFA World Cup Brazil 2014, så gjør du lurt i å ikke vente på en utgave til Playstation 4...Loading next content