Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

3DS StreetPass: Hvor populært er det?

Hele Gamereactor-nettverket i Europa har testet ut hvordan Nintendo legger opp til sin håndholdte flerspillerdel. Men hvordan fungerer dette egentlig?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I utgangspunktet er StreetPass en god idé. Den lar spillere verden over dele data og informasjon så lenge enhetene er nære nok. Man trenger ikke mer enn å gå forbi en annen 3DS-eier på gaten. Det oppfordrer alle spillere til å ta med seg konsollen.

Men for at systemet skal bli en suksess må mange folk ha den med seg. Den må ha et effektivt bruksnivå, og avhenger av hvor tett befolket området de besøker faktisk er.

Systemet har vært oppe i et halvt år nå, og Gamereactors regionale redaktører har satt seg ned for å teste hvor utbredt StreetPass er i Europa. Dette er deres resultater og meninger.

3DS StreetPass: Hvor populært er det?
Dette er en annonse:

Italia
Gamereactor Italia har hovedkvarter i Lombardia - en av de mest tettbefolkede regionene i Italia. Lombardia inkluderer også Milano, som er landets nest største by om man skal dømme etter innbyggertallet. I mer enn tre måneder har vi tatt med oss konsollen gjennom populære knytepunkter, undergrunnsbaner, stasjoner og flyplasser. Vi har bodd på adskillige hoteller og besøkt rasteplasser, universiteter, skoler og parker.

Resultatet var ganske skuffende. StreetPass fant bare fem Miis gjennom tjenesten, inklusiv et uventet møte på en bensinstopp under en kjøretur .Vi fant to Miier på den populære Piazza Duomo, en på et gymnas og en på et universitet under en spillkonferanse.

Tre flyskift på internasjonale flyplasser til tross - vi har ikke møtt en eneste utenlandsk venn med Nintendo 3DS. Maskinens lave batteritid holder ikke lenge nok til lange reiser.

Mening: Lorenzo Mosna, redaktør, Gamreactor Italia
Systemet har ikke stor gjennomslagskraft i Italia. Milano er en kjent teknologisk, mellomeuropeisk og relativt ung by. Jeg har bevisst unngått å ta med konsollen til spillrelaterte steder for å få de riktige resultatene.

Dette er en annonse:

Den største overraskelsen var Miien jeg fanget på motorveien, som gikk gjennom en by med cirka 2000 innbyggere. Da jeg dro på ferie tok jeg med konsollen til et sted med masse barn, og var generelt i flere områder der det var mange mennesker. Jeg så ikke en eneste virtuell venn.

Jeg tror at de fleste simpelthen ignorerer muligheten for å bruke StreetPass-systemet.
Den korte batteritiden sørger for at man heller vil slå av konsollen enn å la den stå i sovemodus.

England
Gamereactor UK er basert i London, den britiske hovedstaden og den mest befolkede byen i Europa. Byen har nesten 5000 innbyggere per kvadratkilometer. Resultatene var oppmuntrende, men ikke så høye som forventet grunnet byens størrelse.

Shopping- og turistområdet Oxford Circus leverte fire Miier totalt, inkludert to som tilhørte salgsassistenter fra Game som skulle promotere Ocarina of Time 3D. En Mii var fra Italia, antageligvis fra en gruppe unger på studietur.

The Summer of Sonic-begivenheten, som hovedsakelig ble besøkt av kjernespillere, la til 21 nye Miier i rekka. En av dem var Sonic Teams Takashi Ikuza. I Southbank, et relativt travelt område med restauranter og teatre ved stasjonen Waterloo, fanget vi 12 Miier. Blant dem var en kollega fra et annet medium.

Mening: Gillen McAllister, sjefredaktør, Gamereactor UK
Selv om tallene ikke var skyhøye (på mine to første turer gikk jeg bevisst gjennom steder med mange spillere) er skepsisen for Mii Plaza helt og holdent utryddet. Systemet har unektelig vanedannende kvaliteter, da det blander sosiale nettverk, samlertrang og minispill i ett. Følelsen av å åpne 3DSen kan sammenlignes med å åpne den største gaven under juletreet - man er spent på å se hva man har fått.

Nintendo er selvfølgelig nødt til å komme med flere StreetPass-oppdateringer for å holde interessen oppe. Hvis de legger til flere minispill og samlerobjekter to måneder av gangen ser jeg ingen grunn til at 3DS ikke vil bli fast inventar i lommen ved siden av Ipoden.

3DS StreetPass: Hvor populært er det?

Danmark
Gamereactors hovedkvarter ligger litt nord for København. Vi besøkte det enorme Field's-kjøpesenteret, og trillet innom handlesentre i Kolding og Esbjert i tillegg. Vi møtte flest Miier på de to siste stedene, samt et par andre i utlandet (blant annet på en tur til Heathrow flyplass i London). Men vi har ikke hatt særlig flaks med SpotPass - vår konsoll har ennå ikke fått noen oppdateringer.

Tyskland
Gamereactor Tyskland er også lokalisert i hovedstaden. Berlin er Europas nest største by i forhold til innbyggertall, med en av de høyeste befolkningstetthetene i Europa. Vår konsoll har reist til Hamburg, Hameln, Wien og Dubai i tillegg via tog, undergrunnsbaner og fly, og vært på en demonstrasjon med over 10 000 deltagere.

Vi fant flest Miier under en spillbegivenhet i Dubai, mens resultatene utenfor spillbransjen har vært relativt lave. Der fikk vi bare tre Miier. SpotPass virket bare da vi fikk oppdateringer til Dead or Alive og Street Fighter IV.

En annen konsoll besøkte Alexanderplatz i Berlin, så vel som adskillige kjøpesentre og parker. Denne maskinen fikk mer enn 30 Miier, hvorav de fleste er fra fremmede vi har passert på gaten.

Mening: Christian Gaca, sjefredaktør, Gamereactor Tyskland
Vi fikk langt mindre aktivitet enn forventet, spesielt siden det ikke er lenge siden konsollen ble lansert. Jeg vanker som regel i delen av Berlin med flest Iphone-eiere, så det er sært at den ikke fikk flere treff.

3DS StreetPass: Hvor populært er det?

Mening: Martin Eiser, assisterende redaktør, Tyskland
Jeg mistenker at det største problemet er batteriet. Da jeg reiste til Ubisoft i Paris løp batteriet ut, og det la jeg ikke merke til. Jeg vet ikke engang om jeg møtte noen, siden 3DSen ikke lagrer de du har møtt med mindre den er på. Jeg er overbevist om at folk lurer på hvorfor de skal ta den med når batteriet renner ut så fort.

Med unntak av det liker jeg funksjonen veldig godt. Det er morsomt å samle inn ting, og jeg håper Nintendo gjør noe mer ut av det fremover ved for eksempel å legge til flere minispill. Til slutt håper jeg virkelig at Nintendo gjør det lettere for venner å kommunisere mellom konsollene. Vennelisten min er fullstendig ubrukelig slik tilstanden er nå.

Finland
Finland er et land med lav befolkningstetthet. Vår test foregikk imidlertid i Helsinki, som har over en halv million innbyggere. De mobile enhetene er dog mindre utbredte enn i andre deler av verden.

I gjennomsnitt fikk konsollen et par møter om dagen midt i byen. Vi fikk 25 Miier sammenlagt, til tross for at de fleste stammer fra spillbegivenheter der andre journalister tok med sin 3DS.

Mening: Arrtu Rajala, chefredaktør, Finland
Jeg er helt enig med Martin angående batteritiden. Det er helt kriminelt. I sovemodus dreneres det altfor raskt. Konsollen ble med meg til Belgia og Tyskland, men jeg fikk bare to treff under mine turer til Köln og Bonn. Hovedårsaken var at batteriet hadde gått tomt, og jeg gadd rett og slett ikke å lade den opp hver gang jeg kom hjem.

Sett bort fra det er jeg begeistret for systemet. Det gir deg en bråte nye ting å gjøre, og det var stilig å få nytt innhold til DoA: Dimensions og Street Fighter. Jeg håper Nintendo kommer med jevnlige oppdateringer. 3D-bildene, Pokémon-klistremerker og Mii-oppdrag vil ikke holde interessen lenge.

Spania
Vi befinner oss i hovedstaden Madrid, en by med høy befolkningstetthet og en av de største knytepunktene i Europa. Vi besøkte stasjoner, undergrunnsbaner og kjøpesentre.

Systemet samlet godt over 30 Miier under diverse spillbegivenheter, samt fire ukjente møter. StreetPass har vært solid og overraskende raskt. SpotPass har bidratt til jevnlige oppdateringer til Samurai Warriors, Pokédex og Dead or Alive.

Mening: David Caballero, redaktør, Spania
Systemet fungerer flott. En dag tilbrakte jeg hele togturen min (45 minutter) til å leke med tingene jeg fikk. Nye klistremerker, Rescue Mii Tower, nye utfordringer til Street Fighter og Ridge Racer gjorde det hele svært morsomt, og veldig annerledes fra ordentlige spill. Det er kult når du oppdager at du har flere klistremerker enn du trodde, og minner meg om den gang jeg var ung med enda større samlemani.

Med det sagt er Nintendo nødt til å polere det en del og tilby nytt innhold. Det er ikke mange som kjenner til funksjonen, og de fleste går ikke rundt med 3DSen i sovemodus. De slår den av for å spare på batteriet, selv om det holder fint i 1-2 dager på standby.

3DS StreetPass: Hvor populært er det?

Norge
Oslo er den tettest befolkede byen i Norge, med hele 600 000 innbyggere og en betydelig urban tetthet. Vår lille 3D-venn lå liggende i en Game-butikk i tre dager, og tok seg en tur opp og ned Karl-Johan - hovedgaten for shopping og kafeer i hovedstaden. Vi passerte to Gamestop-butikker og gikk tvers over området langs Jernbanetorget. Vi besøkte også de største kjøpesentrene i Oslo.

Resultatet: Det virket ikke. Vi møtte ikke en eneste Mii.

Mening: Daniel Guanio, skribent, Gamereactor Norge
Det er litt sørgelig, er det ikke?

Jeg mistenker at de fleste som kjøper 3DS ikke har peiling på hvordan StreetPass fungerer, eller rett og slett aldri har hørt om det. Nintendo har ikke gitt oss nok informasjon om funksjonen, og jeg tviler på at noen jeg kjenner bruker den aktivt.

Hvis en slik funksjon ikke blir en øyeblikkelig slager kommer det aldri til å skje. Selv om det får støtte av flere store titler.

Konklusioner
StreetPass har både fordeler og ulemper. Fordelene finnes i den solide strukturen fra Nintendo: når systemet fungerer er det feilfritt. Ulempene ligger i hvordan teknologien brukes, og med de dårlige resultatene vi fikk i noen av Europas største byer fremstår systemet som utappet. Noen skylder på kort batteritid, men det største problemet later til å være det lave brukerantallet. Veldig få bruker StreetPass under sine daglige utflukter.

Men den eneste som kan løse problemet er Nintendo. Hvis de kan gi et bedre tilbud til de som bruker StreetPass (noe med mer gjennomslagskraft enn de kjedelige myntene) vil nok folk benytte seg av funksjonen i større grad. Inntil da vil systemet være forbeholdt de spesielt interesserte. I alle fall til de begynner å kjede seg.

HQ


Loading next content