Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

AceZone A-Rise

Hvis du vil gå all-in på e-sport-hodetelefonene dine, vel ... det er bare ett alternativ.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vi har tidligere sett på AceZone, som kjennetegnes ved at de først og fremst leverer hodetelefoner som er beregnet på profesjonell bruk, det være seg LAN-arrangementer, live-turneringer eller treningsfasiliteter for e-sport, men det betyr ikke at det ikke er interessant for vanlige brukere som ønsker å være nærmere utstyret som brukes profesjonelt, og som tross alt kan kjøpes i vanlige elektronikkbutikker.

HQ

Vi har tidligere sett på A-Spire, som er en nedskalert, mer forbrukervennlig versjon av A-Rise, men uten tilleggsfunksjonene som kommer godt med i en profesjonell e-sportsturnering på en arena med 20 000 tilskuere.

Det er i en noe annen ballpark enn det du vanligvis ser, og det er hyggelig å se at den er designet rundt funksjonaliteten i stedet for omvendt som du dessverre ofte ser med forbrukerproduktene som spillere blir overveldet med på daglig basis. Det er en veldig solid bygget ramme i støpt aluminium, der selve øreklokkene er laget av glassfiber for å begrense vekten til 550 g. Selv mikrofonbommen er metallinnpakket og ekstremt solid, faktisk på et nivå der jeg vil si at den kan brukes som et selvforsvarsvåpen.

Designet er ganske hardt og gir en fast passform til ørene, slik at den ikke spretter av i kampens hete, og stort sett alle delene er utskiftbare, inkludert støtteputene på hodebåndet. Det er få knapper på hver side av øreklokkene, og de er formet annerledes og har forskjellige mønstre på dem, og du er aldri i tvil om hva du gjør med dem. Siden putene, i likhet med øreklokkene, er ganske massive, vil førsteinntrykket ditt sannsynligvis være at dette faktisk er beskyttende hodetelefoner for bruk på en byggeplass, og det er kanskje ikke helt feil ettersom AceZone har designet hodetelefonene sine basert på hørselsvern for profesjonell bruk.

Øreputene er lett utskiftbare og beskrives som "military grade", noe som ikke bare er tomt salgssnakk, ettersom flere av personene bak dem er kjent for å hjelpe til med å utvikle produkter for mindre danske selskaper som fungerer som underleverandører til militærindustrien, blant annet i forhold til støyreduksjon for jagerflypiloter. De kan virke ekstremt store som resten av hodetelefonen, men det er fornuftig at du ikke bare dekker øret, men omslutter det helt og i avstand til øret, og dermed isolerer øret helt fra omgivelsene, og ikke etterlater små åpninger der luft kan komme inn. De veldig solide øreklokkene ser ekstremt klumpete ut, men dette er ganske enkelt en konsekvens av at det må være nok plass til at driverenhetene kan bevege seg, og at den passive støyreduksjonen som tar mange av de høyfrekvente lydene må ha best mulig forhold for å fungere.

Dette er en annonse:
AceZone A-Rise

Der mange hodetelefoner har enten passiv eller aktiv støyreduksjon, har AceZone valgt å levere begge deler samtidig. Ifølge AceZone selv betyr dette at du typisk har -30dB støyreduksjon, og siden den ikke er helt lineær, fungerer den på visse frekvenser over 45dB. Det er mye, men det er rettet mot et høyt miljø, og sannsynligvis ikke så mye i et stille hjem - hvis du har barn eller bråkete naboer, vil du oppdage at det faktisk er ganske nyttig for vanlige mennesker også.

Mikrofonen må stilles inn mer nøyaktig enn du er vant til på grunn av det mer begrensede opptaksmønsteret, som er utformet for å slippe gjennom så lite bakgrunnsstøy som mulig, og det finnes svært nøyaktige instruksjoner om hvordan du gjør dette. Men siden mikrofonarmen er forsterket med metall, holder den seg alltid i riktig posisjon når du vipper den frem og tilbake, og selvfølgelig er det automatisk demping når den skyves tilbake.

Min hovedkritikk er egentlig bare at det er praktisk talt ingen informasjon om selve enhetene, hvilket materiale de er laget av, hva magnetsystemet består av og så videre. Det er en 42 mm driver, og det er omtrent alt vi vet. Det er nok batteri for rundt 16-17 timers bruk på en gang, takket være 1100 mAh kapasitet, noe som er nok for de fleste. Jeg ville satt pris på mer batterilevetid, men jeg forstår også at det ville ha lagt mer vekt på et allerede tungt hodesett.

Dette er en annonse:

Tilkoblingsmessig lades den og kan lyttes til gjennom både USB-C, kabelen som følger med i et smart reiseetui, samt Bluetooth. Både Aptx og AptX HD støttes, i tillegg til AAC og SBC. Tilkoblingen er overraskende stabil, men AceZone anbefaler ikke trådløs hele tiden, da de forteller deg direkte at USB er for spill, Bluetooth for uformell bruk og kablet aux for konsoller.

Du kan velge mellom Pro Gaming, musikk / spill med støyreduksjon, og det samme uten. Jeg vil definitivt anbefale å lytte til musikk og spill med støyreduksjon aktiv, selv når du er hjemme, da det er perfekt for å eliminere viftestøy fra datamaskinen. Pro Gaming er en klar og åpenbart veldig hardcore EQ-innstilt modus som optimaliserer alle frekvensene knyttet til fottrinn, reload-lyder og alt annet som kan gi deg fordelen i et videospill.

Mikrofonen er overraskende god, og tale kommer tydelig gjennom. Imidlertid er det også mangel på fylde i stemmen, noe som betyr at det ikke er en enhet som egner seg til podcaster, det er rent for kommunikasjon.

AceZone A-Rise

Lydkvaliteten er også overraskende god, med en gjennomsiktighet i mellomtonen, og dette er en av svært få lukkede hodetelefoner jeg faktisk vil bruke til musikk. Oppløsningen er også betydelig over det jeg vanligvis opplever med spillhodetelefoner. Støykanselleringen gjorde det også mulig å bruke headsettet med en bærbar datamaskin i en stue med TV-er, dyr og andre mennesker. Det som overrasket meg mest var ergonomien, for til tross for at de veier over et halvt kilo, føles de massive, men ikke tunge, og jeg følte aldri at jeg ble tynget ned, kanskje fordi vekten er fordelt over hele hodebåndet, og ikke bare på øreklokkene.

En av tingene som AceZone selger seg på er deres lokalisering i spill, spesielt hvordan de skal ha en bedre evne til å identifisere skudd, fotspor og andre ting på avstand. Og det må sies at A-Rise leverer. Retningene til lett identifiserbare lyder som skudd, spesielt bak deg, er spesielt tydelige, men jeg mistenker at fraværet av bakgrunnsstøy faktisk betyr mer for dette enn du forventer, selv om innstillingen i Pro Gaming-innstillingen absolutt hjelper med det også.

Og så er det prisen. Vi har ikke snakket om det, men det er £ 700. Det er hva det koster å spille på et profesjonelt nivå, men da får du også noe som ingen andre har, for det meste fordi de ikke har råd til det. Til syvende og sist betyr det at det bare er opp til deg om du vil sprute ut pengene for en virkelig premium-gadget.

10 Gamereactor Norge
10 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
AceZone A-Rise

AceZone A-Rise

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kim Olsen

Hvis du vil gå all-in på e-sport-hodetelefonene dine, vel ... det er bare ett alternativ.Loading next content