Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Resident Evil 4

Ada Wong-skuespiller reagerer på kritikken

Lily Gao har blitt trakassert på nettet etter utgivelsen av Resident Evil 4-remaken.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Lily Gao, stemmeskuespillerinnen til Ada Wong i Resident Evil 4, har svart på kritikken hun har møtt siden utgivelsen av spillet.

Vi skrev nylig om at Gao hadde tømt Instagram-en sin etter trakassering fra spillere for hennes rolle i remaken, men nå har hun slått tilbake på den samme Instagram-kontoen.

"Å være den første asiatiske skuespilleren som portretterer Ada i Resident Evil-videospillene er en ære, og jeg vil for alltid være takknemlig for at produsenten og regissøren vår tok avgjørelsen om autentisk representasjon. Det er uheldig at med spillets utgivelse kom også den altfor kjente følelsen av "Jeg hører ikke hjemme". Selv om kritikk er forventet er det ikke første gang en farget skuespiller møter rasistisk og sexistisk trakassering, for bare å delta. Uautentisk casting opprettholder et usunt bilde som ytterligere dehumaniserer samfunnet de søker å reflektere. Det er på tide at vi slutter å bare kapitalisere på den seksualiserte, erotiserte og mystiske asiatiske kvinnen, og gi plass til å hedre alle slags asiatiske kvinner. Min Ada er en overlever. Hun er snill, rettferdig, intelligent og morsom. Hun er uforutsigbar, motstandsdyktig og absolutt ikke en stereotype."

Det ser ut til at Gao står sterkt mot bølgene av trakassering. Det er verdt å merke seg at mange spillere også har vist henne mye støtte etter at denne kritikken tok helt fyr, så det er fortsatt noen med empati der ute.

Hva tenker du om dette?

Resident Evil 4

Relaterte tekster

3
Resident Evil 4Score

Resident Evil 4

ANMELDELSE. Skrevet av Ruben Jones

Vi har endelig kommet full sirkel, og tittelen som revolusjonerte sjangeren er tilbake - denne gangen med nøkkelringer.Loading next content