Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Alienware x14

Den tynneste spill-laptopen på markedet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det var en tid for ikke så lenge siden da gaming bærbare datamaskiner var en veldig spesifikk størrelse. De var tunge, varte en time på full ladning, var ofte relativt dårlig konstruert og, kanskje viktigst, kom i to nøkkelstørrelser; 15 eller 17 tommer.

HQ

Men alt dette har endret seg, noe som gjør det vanskeligere å være forbruker i utgangspunktet, fordi enhver form for bærbar PC nå kan være en gaming laptop. Du kan for eksempel kjøpe en relativt plassbesparende, liten Alienware x14 som prøver å balansere hobbyen din med livet du må leve ved siden av. Dell hevder det er "verdens tynneste gaming laptop."

Det er flere SKU-er å velge mellom, men testversjonen sparer egentlig ikke på hestekreftene, med tanke på det ganske lille chassiset. Vi snakker et 14-kjerners, 12-trådig i7-12700H, et RTX 3060 6GB grafikkort og 16B LPDDR5 5200MHz RAM, som er enkeltkanals (du må kjøpe 32 GB for at det skal være tokanals, merkelig nok).

Alienware x14

Den testede versjonen skal sette deg tilbake rundt £ 1500. Du kan oppgradere ytterligere til 32 GB RAM og en 1 TB NVMe SSD for litt over £ 2000. Det setter Alienware x14 på en overraskende solid plass på prisstigen, for det er ikke akkurat urimelig.

Dette er en annonse:

Det du får, i tillegg til de ganske fine spesifikasjonene, er en utrolig godt konstruert bærbar PC, som vi har kommet til å forvente fra Alienware. De har skrudd sjarmen litt ned, og selv om det fortsatt er et glødende fremmedhode på lokket, er det noe som ser ut som et desidert smakfullt design, og kan relativt enkelt passe inn i et foredrag eller i et klasserom. Den er tynn også. Bare 14.5 millimeter tykk, og den ser virkelig MacBook Air-aktig ut i profilen sin.

Ved første øyekast er det veldig vanskelig å se hvor du betaler denne prisen. Alienware har klart å presse inn et 80Wh-batteri, det største i noen 14-tommers bærbar PC. Det er omtrent 28% større enn det du finner i en Razer Blade 14. Det betyr ikke at du kommer deg gjennom en hel dags arbeid dessverre, fordi den CPU-en, den GPU-en - alt sammen - er tørst etter strøm. Vi klarte imidlertid noe sånt som seks timer med strømsparingsinnstillinger slått på, som er... Ja, det er farbart. I tillegg lades den med en medfølgende USB-C 130-watts lader - også godkjent.

Tastaturet og styreflaten er imidlertid mer en blandet veske, og den enkle skjønnheten du finner på utsiden er ikke helt den samme på innsiden. De to hengslene er ikke akkurat fancy, tastene er lette og myke, og styreflaten er rett og slett mikroskopisk. Selv om det er stor plass til kjøling, gir perforeringene heller ikke gode høyttalere. Og ja, 720p-webkameraet er dårlig.

Heldigvis er skjermen ganske solid. Jada, det er 1080p, men det er en IPS LCD som kjører på 144Hz med Dolby Vision HDR-støtte, og treffer 100% sRGB og 99.6% DCI-P3 - det er farlig nær å fungere fint som et semi-profesjonelt redigeringsverktøy.

Dette er en annonse:

Så langt så bra, så den er både slank, har et overraskende stort batteri, og er flankert av solide spesifikasjoner og en god skjerm. Det er imidlertid åpenbare flaskehalser på grunn av den slanke profilen. Og enten det var spill som Hitman 3, Borderlands 3, CS:GO eller i syntetiske tester som 3DMark FireStrike eller Blender, henger det litt etter konkurrerende modeller som ROG G14 eller G15. Når det er sagt, er det relativt enkelt å få opptil 144 bilder per sekund i relativt krevende titler, nettopp fordi skjermen "bare" er en 1080p-skjerm, så det ser ut til å være en ganske god balanse mellom de forskjellige komponentene.

Alienware x14

Det er bare ett sentralt problem: støy. Nei, vi så faktisk ikke noen termisk struping i det hele tatt, over hele linja, noe som i seg selv er noe av et vidunder, men hellig sh * t er det høyt. Det er to individuelle vifter for CPU og GPU, og et annet dampkammer for CPU, som løser problemet de er designet for å løse, nemlig å holde komponentene under den avgjørende terskelen, men x14 er støyende. Det er veldig støyende, og dessuten er det også veldig høyt under normal drift, det vil si med batterispareinnstillinger slått på, og når du bare redigerer dokumenter i Dokumenter.

Men i tillegg til støyen er x14 litt av et ingeniørgeni, fordi du ser på det og tenker; "det varer en time på batteriet", og "det termiske gasser som gal", og ingen av disse to utsagnene viser seg å være sanne. Ja, det er støyende, så et godt hodesett anbefales, men som en allrounder er det imponerende.

Alienware x14
08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content