Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Alt om E3 - Sony

Sony er andremann ut, og de satser på spill mer enn noen av de andre. Jonas forteller alt om pressekonferansen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

For å kunne danne seg et bilde av hvordan Sonys pressekonferanse kommer til å utarte seg, må vi ta en titt på Microsoft og Nintendo. Xbox 360 fortsetter sin utvikling mot å bli et mediesenter for musikk og film såvel som for spill. Nintendo på sin side velger nok en gang å bevege seg ut på upløyd mark det er vanskelig å plassere. Dette etterlater Sony som det eneste noenlunde tradisjonelle spillselskapet som produserer konsoller, og selv om mange investorer ser dette som en svakhet så ser jeg som spiller dette som en styrke.

Jeg tror at det er nettopp her Sony kommer til å legge sitt hovedfokus. Mens Microsoft satser på å få store spill til Xbox 360, og Nintendo nesten har sluttet å gi ut titler til Wii, så kommer Sony til å kjøre på med sin trolig største satsing til Playstation 3 noensinne for å virkelig understreke at deres E3 handler om spill for kjernespillerne og hedre sine trofaste tilhengere.

Alt om E3 - Sony

Det største spørsmålet i forkant handler likevel ikke om spillene, men om Playstation 4, og spekulasjonene tar ingen ende om hva vi kan vente oss. Jeg tviler på at Sony vil vise frem den neste konsollen, for selv om de ønsker å vinne kappløpet mot Microsoft vil det stikke kjepper i salgshjulene til Playstation 3. I mine ører høres det ut som økonomisk selvmord å gjøre noe annet før den sterke spillhøsten.

Dette er en annonse:

I stedet er det tid for å styrke Playstation 3 nå. Selv om Sony gjennomgår en økonomisk krise, så har de sagt at Playstation-avdelingen skal komme helskinnet fra det og dermed kan de heldigvis satse videre. Dette er noe jeg tror vi kommer til merke i form av enda en prisnedgang på konsollen. Siden Microsoft nærmest er nødt til å inkludere Kinect i alle solgte enheter, har Sony havnet i en posisjon hvor produktet deres er billigere å produsere enn deres argeste konkurrent kan få til - dette er de nødt til å utnytte.

Alt om E3 - Sony

Derfor tror jeg at vil få se en ganske aggressivt prissatt Playstation 3 på E3-messen, antageligvis under 2000,- inkludert en måned Playstaion Plus. Hvis det er noe Sony ikke får til, så er det å markedsføre sine fordeler. Se bare hvor stille det har vært rundt God of War: Ascension og Playstation All-Stars Battle Royale sammenlignet med hvordan Microsoft nesten daglig slipper ny informasjon om Halo 4, eller hvordan Nintendo villig deler bilder og trailere fra Mario Tennis Open.

På grunn av dette bør de absolutt satse mer på å markedsføre det stadig bedre tilbudet som er Playstation Plus. En måte å gjøre dette på er selvfølgelig gjennom gratismåneder som venner folk til tjenesten og sørger for at de ønsker å bli værende. Til sammenligning har Microsoft gjort det samme med stort hell i forhold til deres Xbox Live Gold. Da kan de samtidig sørge for å legge ut oppdateringer og fokusere på hvordan Sony fyller på med spillrelatert innhold, mens konkurrentene satser på alt annet enn nettopp spillene.

Dette er en annonse:
Alt om E3 - Sony

I år har Sony valgt å presentere alle (eller kanskje bare de fleste) spillene i forkant av E3-messen. I tillegg til de jeg allerede har nevnt, har vi også fått vite om Little Big Planet Karting, Sly Cooper: Thieves in Time, og selvfølgelig Last of Us - et spill vi kan forvente oss enda mer fra på Sonys pressekonferanse.

For å unngå at spillene spise av hverandres marked vil de neppe slippes samtidig, men det er uansett duket for en tung spillhøst fra Sonys side. Forhåpentligvis vil de også gjøre en bedre jobb med å bygge forventingene våre med hissigere markedsføring. Men Sonys strategi betyr ikke at overraskelsene vil være fullstendig fraværende - de kommer bare til å dukke opp på et annet format, nemlig PS Vita.

Sonys lille bærbare har som kjent hatt en litt vanskelig start, noe som ofte snakkes bort ved å si at Nintendo 3DS også slet i starten. Forskjellen er at 3DS solgte mer enn dobbelt så rask, og folk regnet den nedsatte prisen som et nederlag for Nintendo. Det setter Sonys PS Vita-salg i perspektiv.

Alt om E3 - Sony

Med de fleste Playstation 3-titlene allerede annonsert, gir det mye plass til å overtale publikum om hvorfor PS Vita er den ultimate bærbare plattformen. Av spill til PS Vita tror jeg vi kan forvente oss etablerte Playstation 3-titler som Killzone, God of War og kanskje også Gran Turismo.

Jeg tror likevel at Sony har lært av sine tidligere bedrifter. Disse spillene blir sjelden like gode som sine stasjonære opphav. De er avhengige av noe nytt, og det er nettopp det jeg tror de vil vise frem. Sonys avsløringer denne våren er en klar indikasjon på at de skal vie mye tid til PS Vita på pressekonferansen.

Alt om E3 - SonyAlt om E3 - Sony

Vi kan bare spekulere i hvilke titler som måtte komme, men jeg setter pengene mine på at vi får oss noen skikkelige overraskelser i forhold til både spill og tjenester på PS Vita. Sony vet at hvis salget ikke tar seg opp i løpet av det første året så ser fremtiden mørk ut for Vitaen. Jeg vet ikke om en eneste konsoll som har floppet det første året og så deretter kommet seg på beina. Dette vet selvfølgelig Sony også, og de kommer til å gjøre alt de kan for at det ikke skal gå nedenom og hjem med PS Vita.

Siden Sony produserer så mange spill på egenhånd bruker de som regel få ressurser på tredjepartsspill. Men hvis samarbeidet mellom Microsoft og Activision fortsetter, tror jeg nok Sony vil finne på noe sammen med EA og Medal of Honor. Battlefield 3 viste at selveste Call of Duty kunne rystes, og derfor vil det være et klokt valg av Sony. Dessuten tror jeg nok Medal of Honor vil få sin del av eksponeringskaken på årets pressekonferanse.

Alt om E3 - Sony

Hvis det er én ting som kommer til å bli nedprioritert, så er det definitivt Move. Det er bare å innse at satsningen har feilet. De har riktignok solgt et greit antall enheter, men mange spillere har flere enn én, hvilket betyr at det totale antallet med solgte enheter gjenspeiler ikke hvor mange husstander som har Move. I tillegg har ikke tredjepartsutviklere vist noe interesse for å utvikle til Move, og hvis de har planer om å senke prisen på Playstation 3 kan de ikke inkludere Move i alle enhetene. De vil heller ikke lage mange hete spill som krever Move, for da vil alle som kjøper konsollen føle at de går glipp av noe.

For å oppsummere tror jeg at Sonys pressekonferanse hadde blitt den klart heteste denne konsollgenerasjonen, men Nintendo ligger et hestehode foran med sin neste konsoll. Hvis du har en Playstation 3 vil du nok få bekreftet hvor smart du var som kjøpte det, og Sony kommer til å skjemme deg bort med gode spill. Så hete som Sony er i 2012 har de aldri vært tidligere.

Les også våre tanker om Microsofts pressekonferanse her.Loading next content