Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Animal Crossing: Happy Home Designer

Animal Crossing: Happy Home Designer

Har du noen gang ønsket å la din indre interiørdesigner få utfolde seg? Da er Animal Crossing: Happy Home Designer kanskje noe for deg...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

En av de mest avhengighetsskapene aspektene med Animal Crossing-spillene for min del var å dekorere og pynte på hjemmet mitt. Helt fra det første Animal Crossing-spillet på Gamecube og fram til Animal Crossing: New Leaf på 3DS har jeg alltid gledet meg over å få et nytt stykke møbel enten som en gave, belønning eller funnet begravd under bakken.

Joda, det var mye mer til Animal Crossing enn bare møbler. Det var et spill om ingenting, og med den friheten det ga måtte man på en måte finne sin greie. For meg var det møbler og huset mitt. Det skulle skinne fra kjeller til loft, og jeg kunne bruke dager på å finne en matchende sofa til kaffebordet jeg hadde midt i stua. Og den tapeten? Virkelig?!

Når sant skal sies går ikke mine interiørferdigheter særlig lenger enn IKEA-katalogen, men likevel var det bare noe med å samle på møbler som en besatt hoarder som virkelig fikk meg til å dedikere altfor mange time av livet mitt med spillet.

Så hva skjer når Nintendo bestemmer seg for å dedikere et helt spill til dette kjerneelementet? Jo, vi får Animal Crossing: Happy Home Designer.

Dette er en annonse:

Om du har spilt hovedserien, er du kanskje kjent med Happy Home Academy. De ville stadig gi deg en score og poengsum ut ifra hvordan hjemmet ditt var dekorert, så målet mitt der var jo selvsagt å få høyest score. I Happy Home Designer er du en ansatt hos Happy Home Academy, og det er din jobb å designe hjem etter de forskjellige innbyggernes ønsker.

Animal Crossing: Happy Home DesignerAnimal Crossing: Happy Home Designer
Som ansatt i Happy Home Academy er det selvsagt Tom Nook som er sjefen din. Det er her du mottar oppdragene dine.

Det er hundrevis av forskjellige innbyggere som kommer for å få din ekspertise og hjelp til å designe drømmehjemmet, og de dukker opp daglig. Isabella fra New Leaf dukker også opp med spesielle oppdrag, som å hjelpe til med å dekorere offentlig bygg som skole, sykehus, kafe, kjøpesenter, osv.

De forskjellige innbyggerne har hver sine krav og ønsker til leiligheten. For eksempel en svart sau som ønsker et hjem dekorert i rokokko-stil slik at det skal bli en ordentlig gotisk hule. Noen ønsker en tropisk hage. Temaene varierer mellom så mangt, og nettopp det gjør Happy Home Designer så gøy. Det er alltid noe nytt og uventet.

Dette er en annonse:

En viktig ting er at hver innbygger har noen essensielle eiendeler/møbler som må være med i designet, men ellers så står du fritt til å dekorere slik du ønsker. Det er ikke bare innsiden av huset du skal sørge for at tar seg godt ut, hagen utenfor er også på oppdraglisten.

Det som skiller Happy Home Designer fra de andre Animal Crossing-spillene er at du har en møbel og interiørkatalog som gir deg gratis tilgang til alt som trengs, så her trenger du ikke bekymre deg over pengemangel. Du låser opp nye ting for hver innbygger du hjelper, og disse gjenstandene som du låser opp er garantert til å passe temaet som er ønsket.

Animal Crossing: Happy Home DesignerAnimal Crossing: Happy Home DesignerAnimal Crossing: Happy Home Designer
Temaene varierer veldig. Noen vil ha rosa, andre vil ha blått, mens noen ønsker black metal!

Det hele er meget fascinerende. Etter alle timene jeg har brukt å skrape sammen de rette møblene for å få det perfekte hjemmet (i Animal Crossing, selvsagt) er det nå deilig å bare kunne boltre seg fritt for å få ting til å se ut akkurat slik jeg vil ha det for å glede innbyggerne. Og selvsagt få topp score, ja?

Neeeeeei... Dette var kanskje den lille skuffelsen min. Det er absolutt ingen poeng å høste for arbeidet du legger inn i å designet det perfekte hjemmet. Det er faktisk helt umulig å skuffe innbyggerne, og det av to grunner. Den ene er at du ikke får lov til å fullføre oppdraget hvis ikke de essensielle møblene er med, og den andre er at innbyggerne blir 100 prosent fornøyde så lenge de essensielle eiendelene er der. Du står dermed fritt til å kun slenge inn de to - tre tingene de vil ha og deretter gå for dagen. Alt annet er bare en bonus som du gjør av egen fri vilje.

Spillet har absolutt null utfordringer. Det er ikke mulig å tape. Alle er en vinner. Alt er gratis. Kommunisme som faktisk fungerer. Det tok litt tid før jeg oppdaget dette, og helt frem til da hadde jeg jobbet i god tro om at alt jeg gjorde i hjemmet ville påvirke belønningen min og hvor glade innbyggerne ble, men nei, her er det samme pokker hva du gjør.

Så hvorfor skal man da gidde å bruke tid på å lage det perfekte hjemmet? Jo, Animal Crossing: Happy Home Designer har nemlig en nettfunksjon som lar deg dele bilder av hjemmene du designer med andre spillere, og meningen er at dere skal gi hverandre tilbakemeldinger, rose og kritisere hverandre. For de som liker denne sosiale biten av spill så er det nok mye moro å hente her. Man kan pryde hjemmene med teksturer en har laget selv, så mulighetene for å skape noe virkelig unikt er der, og da er det jo gøy å vise det frem til andre som spiller spillet.

Animal Crossing: Happy Home DesignerAnimal Crossing: Happy Home Designer
Offentlig bygg som skole og sykehus blir også ditt ansvar å fylle opp med det nødvendige utstyret.

For min del hadde jeg foretrukket det om jeg fikk en egen poengscore i selve spillet, og jeg syntes det er rart at de valgte å utelukke dette, spesielt når det var en slik en stor del av interiør og designelementet i hovedspillene. Det ville gitt spillet litt mer kjøtt på beinet. I Happy Home Designer har du ikke samme friheten til å bevege deg rundt. Enten er du i Happy Home Academy sine lokaler eller hos innbyggerne, så spillet er virkelig strippet ned til dette ene gameplayelementet.

Men til tross for manglende utfordringer, er Animal Crossing: Happy Home Designer ganske avhengighetsskapende. Det er gøy å ha fri tilgang til alle møblene og tingene jeg ikke har klart å få tak i selv i de andre Animal Crossing-spillene, og det å plassere møblene er også gjort mye enklere enn i hovedserien. Her bruker du 3DS-stylusen til å velge objektene og plassere dem der du ønsker. Det gjør hele designaspektet til en lekende enkel dra-og-slipp opplevelse.

Grafikken og lyden er det ikke stort å si om, dette er jo så og si en ren overføring fra New Leaf. Alt er likt. Animal Crossing: Happy Home Designer er ikke et prima Animal Crossing-spill. Det er mer et tillegg til de som liker serien og vil ha litt mer, spesielt de som koste seg med interiøraspektet. Den manglende utfordringen er nok noe som vil skuffe de som virkelig vil sette seg inn i spillet, men da er det kanskje en trøst at går an å prøve å imponere andre spillere med ditt unike design.

Alt i alt er Happy Home Designer en fin spin-off til hovedserien. Spillmekanismen det valgte å fokusere på har den perfeksjonert og polert til det ypperste, men er likevel ikke like avhengighetsskapende som New Leaf. Likevel vil jeg anbefale det til dem som ønsker mer Animal Crossing, og som vil kunne kose seg med et spill der en kjapp spilløkt er fullt mulig og du får muligheten til å bruke kreativiteten din.

Og helt til sist. Spillet vil også ta i bruke Amiibo Cards for å låse opp forskjellige muligheter. Dessverre fikk jeg ikke testet dette ettersom jeg ikke hadde noen kort å teste med, men dette skal låse opp nye og spesielle innbyggere, samt gi deg nye og unike møbler. Se på det som fysisk DLC.

Animal Crossing: Happy Home Designer
Animal Crossing: Happy Home Designer
Animal Crossing: Happy Home Designer
Animal Crossing: Happy Home Designer
Animal Crossing: Happy Home Designer
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Masse møbler og gjenstander å boltre seg i. Sjarmen er bevart. Enkel og nøyaktig kontroll. God gjenspillingsverdi.
-
Ingen utfordring. Kan bli kjedelig hvis du ikke er interessert i onlinedelen.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
Animal Crossing: Happy Home DesignerScore

Animal Crossing: Happy Home Designer

ANMELDELSE. Skrevet av David Selnes

Har du noen gang ønsket å la din indre interiørdesigner få utfolde seg? Da er Animal Crossing: Happy Home Designer kanskje noe for deg...Loading next content