Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Onrush

Onrush

Daniel har spilt mange bilspill de siste årene, men å spille ett uten en mållinje å kjøre over ble en ny erfaring for den fartsglade trønderen vår.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Syv år etter at vi fikk kose oss med Evolution sitt Motorstorm Apocalypse på PlayStation 3 gir Codemasters (Tidligere Evolution) oss nå Onrush. Ikke nok med det, men de gjør det også tilgjengelig både på PC (utgivelsesdato ukjent) og Xbox One. Men å sammenligne disse spillene blir feil. Annet enn at det er samme utgiver, og at noen av områdene ser veldig like ut, ja faktisk så nært som identiske på enkelte steder, er det nemlig lite som minner om Motorstorm i Onrush.

Onrush

Ved oppstart av spillet blir jeg umiddelbart kastet ut i en bil med beskjed om å vise hva jeg kan. For meg som har spilt en del bilspill er det få problemer med å vite hva de forskjellige knappene på kontrolleren min gjør, men for sikkerhets skyld har Codemasters lagt inn tips til dette underveis naturlig nok. Umiddelbart får jeg kjenne på hvordan dette spillet blir de neste timene, og førsteinntrykket sier meg at jeg kommer til å like det. Hvor mye jeg skal like det vil riktignok overraske meg.

Etter å ha kjørt gjennom denne lille seansen, og lært meg noen småtriks som kan være kjekke å ha i fremtiden, kommer jeg til en helt enkel og grei meny som ser helt ok ut og responderer akkurat som en enkel meny skal gjøre. Ingen fancy transformeringer etter at jeg tar valg, og heller ingen innviklede underkategorier til å forvirre meg. Her kan jeg også få noen flere tips til hvordan jeg kan få et overtak på mine motstandere.

Dette er en annonse:
OnrushOnrushOnrush

Selve kjøringen har fire forskjellige modus. Likt for samtlige er at det er delt opp i to lag som konkurrerer mot hverandre. Overdrive, hvor det gjelder å samle så mange poeng som mulig før det andre laget, er det nærmeste Onrush kommer vanlig bilkjøring. Her får jeg poeng for å kjøre fort, og ekstra poeng for å kræsje litt med motstanderne. I Switch-modusen er det overlevelsesprinsippet som gjelder. Hver spiller har fire forskjellige kjøretøyklasser tilgjengelig, og det gjelder å holde ut så lenge som mulig med de svakeste av disse. Her starter jeg med det letteste kjøretøyet, som er en motorsykkel, og går det 'åt skogen' med denne, går jeg over i neste klasse. Runden er over når ett av lagene har gått tom for kjøretøy.

Men frykt ikke, det blir ikke kjedelig om jeg skulle ryke ut tidlig. Selv om jeg ikke har flere bytter igjen kan jeg fint fortsette å bidra til laget mitt med de tyngste kjøretøyene. De kan jeg bruke til å beskytte mine lagkamerater eller ta ut motstanderne. Det blir aldri kjedelig å spille Onrush, og det er flere grunner til det som jeg skal komme tilbake til.

Onrush
Dette er en annonse:

I Countdown-modusen gjelder det å bevare så mye tid som mulig ved å kjøre gjennom porter som befinner seg i området jeg kjører. For hver passering av en port får laget ekstra tid på klokken, og det laget som går tom for tid først taper kampen. Igjen kommer lagarbeid i førersetet, ettersom det er hele laget som får ekstra tid ved at en av oss kjører gjennom. Noen ganger kan det rett og slett lønne seg å hindre motstander å komme gjennom porten også fremfor å komme gjennom den selv.

Lockdown-modusen kan minne litt om 'capture the flag' som jeg kjenner fra flere skytespill for eksempel. Her gjelder det å holde på en sone i fem sekunder, og klokken teller kun så lenge det ene laget har flere deltagere inne i sonen enn det andre. Igjen så gjelder det like mye å presse ut motstanderen som å holde sonen selv. Personlig må jeg innrømme at dette nok endte opp med å bli min favorittmodus.

Det er lett å tenke at alle disse modusene kan bli kjedelig om man kræsjer ofte og havner bak i leksa, men det er det ingen grunn til å frykte. Kaoset som er Onrush er laget med tanke på at det aldri skal være kjedelig, som tidligere nevnt. Om man kræsjer eller havner for langt bak blir man enten sendt fremover for å komme sammen de andre, eller så blir man kasta inn midt i smørøyet igjen. Slik vil det alltid være action å finne i løpet av runden. Det er heller ingen oppgraderinger tilgjengelig på kjøretøyene, annet enn kosmetiske. Disse låses opp via loot kasser som jeg kjenner igjen fra blant annet Overwatch og Star Wars Battlefront II, men forskjellen er at her går det ikke an å kjøpe med ekte penger. Dette kan kun låses opp ved å spille mye og gå opp i nivå.

OnrushOnrushOnrush

Totalt åtte forskjellige motorsykler og biler står til min disposisjon i spillet, alle med hver sin spesialitet. Motorsyklene er mobile og raske, men har ikke den styrken som den Hummer-lignende Enforceren har. Sistnevnte kan lett knuse sine motstandere, men den henger litt etter i løypa om det går litt fort. Disse kjøretøyene suser rundt på tolv forskjellige baner. Banene kan være lett å lære seg etter hvert, men plutselig ender jeg opp i mørket, og da kjenner jeg ikke igjen banen i det hele tatt og treffer mange hindre jeg ikke engang visste var der tidligere.

Gameplay i Onrush er nærmest smertefritt. Nei, bilene oppfører seg ikke realistisk, men det er heller ikke meningen. Dette er ren og skjær moro, og da må realismen finne sin fortjente plass i baksetet. Spillet flyter utrolig godt og selv om farten kan bli ekstrem høy da jeg aktiverer "Rush-modus", som er spillets superkrefter, flyter bildet helt fint og det er lett å holde følge med det som skjer på skjermen. Grafikkmessig er det også i toppklassen, slik Motorstorm var det en gang i tiden.

Onrush

Lyden er kanskje området som fortjener mest skryt i dette spillet. Alt fra stemmeskuespillerne som hjelper meg med å forklare ting på en behagelig og fin måte, til musikken som er utvalgt til å være med i spillet er av svært høy klasse. Et lite ekstra morsomt moment er at musikken tar helt av i likhet med farten på bilene ved aktivering av nevnte rush-modusen.

Å kunne kritisere deler av spill med god grunn er noe av det som skiller en god anmeldelse fra et reklameprodukt, men her sliter jeg litt med å finne ankepunkter som gjør at spillet ikke er bra. Eneste grunnen til at det ikke får toppkarakter hos meg er at det kanskje er litt lite innhold i karrieredelen av spillet. Det er fortsatt mange timer med morsom underholdning på dette området, men jeg skulle gjerne hatt enda litt mer.

OnrushOnrushOnrush

Spillet har også mulighet for nettspill, men naturlig nok var ikke dette veldig aktivt i anmelderperioden. Jeg forventer at det blir god aktivitet på dette området på sikt, og det kan være med på å fjerne noe av skuffelsen på litt kort karrieremodus.

Kort oppsummert vil jeg si at det er bare å løpe og kjøpe dette spillet. Det er verdt hver minste lille krone.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Bra grafikk med meget fin flyt. God underholdning i gode og varierte moduser. Fenomenalt lydbilde.
-
Litt lite karriereinnhold, men det blir flisespikkeri. Manglende lokal flerspillerdel.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
OnrushScore

Onrush

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Andersen

Daniel har spilt mange bilspill de siste årene, men å spille ett uten en mållinje å kjøre over ble en ny erfaring for den fartsglade trønderen vår.



Loading next content