Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Apex Legends

Apex Legends

Apex Legend har nettopp blitt kunngjort, og vi har allerede spilt det!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Da EA sendte ut en invitasjon til å bli med på avdukingen av Respawn sitt nye spill, regnet alle vi i Gamereactor med at det var snakk om Titanfall 3. Hva annet kunne det være? Det viste seg at vi tok grundig feil, for det de avduket var nemlig Apex Legends og når du nå leser denne teksten er spillet allerede ute.

Under den innledende presentasjonen ble vi som var der fortalt at Apex Legends er et spill i battle royale-sjangeren. Noe som gir mening siden EA ikke har et spill i den sjangeren ennå, selv om Firestorm i Battlefield V nærmer seg mer og mer. Det er et battle royale som finner sted i Titanfall-universet omtrent 30 år etter Titanfall 2. Men ikke forvent gigantiske mechs og løping på vegger av den grunn.

Apex Legends
Apex LegendsApex Legends
Dette er en annonse:

Så hvorfor skal man glede seg til nok et battle royale-spill? Spesielt et som utgis av EA, som ikke akkurat er kjent for å være spesielt forbrukervennlige. For det første så er Apex Legends helt gratis på alle plattformene det lanseres til. Respawn har valgt å adoptere samme "battlepass"-system som i Fortnite, og alt som er tilgjengelig for ordentlige penger er kosmetiske gjenstander og nye figurer. Så ikke noe pay-2-win overhodet. For det andre er det kjempegøy. Jeg kommer tilbake til mikrotransaksjoner og slikt litt senere.

Du vet allerede hvordan det fungerer. En gjeng med folk (60 i Apex Legends) blir sluppet løs på et kart, så må man grabbe til seg det man kan av våpen og utstyr så fort som mulig, samt at man må holde øye med den beryktede sirkelen man må holde seg innenfor. Og så må man så klart kvitte seg med motstanderne sine med kuler, krutt og granater. Ganske standard, altså, men Respawn har inkludert et par elementer som gjør at Apex Legends skiller seg ut fra PlayerUnknown's Battlegrounds, Fortnite og Call of Duty: Black Ops 4.

Apex Legends
Apex LegendsApex Legends
Dette er en annonse:

Det er totalt 60 spillere per kamp, og alle blir delt inn i lag bestående av to andre spillere. Du har ikke noen mulighet for å spille alene. I tillegg kan Apex Legends skilte med figurklasser. For øyeblikket finnes det åtte forskjellige klasser, hvorav to må låses opp via mikrotransaksjoner eller ved å spille for spillvaluta, og det kan bare være én av hver klasse på et lag. Kort fortalt, så er dette en hybrid av Fortnite, Rainbow Six: Siege og Overwatch, men klasseforskjellene er ikke like store som i skytespillet til Blizzard. En annen kul ting er at en av spillerne på laget blir utnevnt til jump master, og de andre to hopper automatisk når denne hopper, sånn at alle på laget lander på samme sted.

Det finnes så klart andre spill i denne sjangeren som tar i bruk et lignende klasseopplegg, men klassene her gjør de fleste spillere i stand til komplimentere spillestilen sin på en måte som får Apex Legends til å føles unik og variert. Jeg likte spesielt godt tank-klassen Gibraltar som har en beskyttelsesboble man kan kaste ut for å skape avstand mellom laget ditt og motstander laget, eller bruke den som beskyttelse når man skal hente en skadet lagkamerat. Hver klasse har tre unike ferdigheter - en passiv, en aktiv og en ultimate. Sistnevnte kan snu en ganske kjip situasjon i din favør, hvis den brukes riktig. Egenskapene varierer fra rent forsvar til frontalangrep. Du kommer nok ikke til å ha noe problem med å finne en klasse som passer til spillestilen din, for å si det sånn.

Kartet i Apex Legends heter Kings Canyon og fungerer på en ganske tradisjonell måte. Store åpne jorder for intense snikskytterdueller, smale kløfter for nærkamp og alt i mellom. På utvalgte steder finner du tau som kan skyte deg opp i lufta sånn at du kan bruke jetpacken din. Dette gjør det lettere å krysse store strekninger på kort tid, noe som er veldig greit hvis du plutselig befinner deg langt unna den trygge sirkelen.

Apex Legends handler om lagspilling. Siden du ikke kan spille solo men alltid er tilknyttet et lag, er samarbeid nøkkelen til suksess. For å sørge for best mulig kommunikasjon mellom lagmedlemmene har Respawn implementert muligheten for å markere alt du ser på med et enkelt knappetrykk. Så du kan markere posisjoner, våpen, fiender, lootbokser osv og hvilken vei du kunne tenke deg å gå. Lagkameratene dine kan godta instruksjonene ved å trykke på de samme tingene etter at du har markert dem. Direkte kommunikasjon er så klart best, men dette er et ganske bra alternativ for de som ikke vil eller kan bruke voice chat.

Et annen element som skiller Apex Legends fra andre spill i sjangeren er at hvis du dør, så er ikke kampen automatisk over for din del. Hvis lagkameratene dine finner kroppen din og får hentet banneret ditt, kan de ta det med til forskjellige stasjoner rundt omkring på kartet som kan gi deg nytt liv, og en ny sjanse til å fortsette å kjempe. Du mister så klart alt det utstyret du har samle opp til da, og hvis ikke lagkameratene dine har utstyr og våpen til over, må du begynne letingen på nytt.

Apropos loot, det er som vanlige mange forskjellige våpen man kan plukke opp rundt forbi i spillverdenen. De som er kjent med Titanfall kommer til å finne igjen gamle favoritter ganske kjapt. I tillegg til våpen kan man finne våpenoppgraderinger, beskyttelsesutstyr, gjenstander som gir deg helse og granater. Jo høyere nivå lootet ditt har, jo større sjanse har du for å overleve.

Apex Legends
Apex LegendsApex Legends

Det som slo meg mest etter alle timene med spillet er hvor balansert det føles. Alt er ikke perfekt, så klart, og Respawn må nok balansere ting på nytt etter hvert som folk lærer seg å bruke klassene, spillverdenen og taktikker på nye og kreative måter. Respawn lover også at det kommer til å dukke opp flere klasser etter hvert som sesongen endrer seg. Planen er at en sesong varer i tre måneder, og etter det så oppdateres battle pass med nye skins og andre kosmetiske gjenstander.

Så, hva med disse mikrotransaksjonene? Foreløpig er de ikke en stor greie, da Apex Legends er helt gratis og alt som kan kjøpes for penger kan også låses opp via spilling. Nøyaktig hvor balansert spillet forblir nå som det er ute gjenstår å se, men da jeg spilte det føltes det ikke grindy overhodet.

Hver gang du låser opp et nytt nivå får du en «Apex Pack", som altså er en lootboks. Disse kan også kjøpes direkte, og Respawn lover at det ikke skal være mulig å få samme utstyr flere ganger, samt at du får vite prosentsjansen for å få en spesifikk gjenstand.

Apex Legends
Apex LegendsApex LegendsApex Legends

Det å komme inn som nykommer i battle royale-sjangeren nå blir tøft, og Respawn og EA må jobbe beinhardt for skrape til seg en andel av dette markedet som domineres av et par store giganter. De har en enorm utfordring foran seg, men etter en dag med spillet tror jeg at de kan få det til. Respawn er utrolig dyktige til å lage spill som er fantastisk gøye å spille, og akkurat som i Titanfall føles det utrolig digg å bevege seg rundt og skyte i Apex Legends. Jeg ser frem til å tilbringe mer tid med Apex Legends, og det blir utrolig spennende å se om spillet greier å markere seg på battle royale-kartet.

Relaterte tekster

0
Apex Legends (Switch)Score

Apex Legends (Switch)

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Switch-eiere har fått et solid battle royale-spill som kan spilles uten online-abonnement. Spørsmålet er om de tekniske begrensningene er verdt det...

8
Apex LegendsScore

Apex Legends

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Apex Legends falt ned som lyn fra klar himmel, men Titanfall-entusiasten Ingar var ikke overbevist. Det var dog før han faktisk testet spillet ...Loading next content