Norsk
Gamereactor
artikler

7 oversette spill fra 2011

Det er alltid noen spill som får ufortjent lite oppmerksomhet, og dette var også tilfellet i 2011. Vi har plukket ut syv av dem...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Som vi alle vet var 2011 sannsynligvis et av de mest innholdsrike og spennende spillårene vi har hatt på lenge. Sjelden har lommebøkene vært lettere, deadline-stresset hos anmeldere vært høyere, og ventetidene føltes lengre. Storspillene kom på rekke og rad, og giganter som Uncharted 3, The Elder Scrolls V: Skyrim og Portal 2 var bare noen av de mange spillene vi telte ned dagene til.

Ulempen med et såpass hektisk år er at det alltid er noen spill som blir satt til side. Det er alltid noen spill som ikke får den oppmerksomheten de fortjener, som i beste fall havner på en eller annens "kjøper-når-det-har-falt-i-pris"-liste, men som mest sannsynlig blir glemt av vedkommende til slutt. Jeg synes imidlertid de endelig bør få litt oppmerksomhet, og har i den anledning viet syv av disse spillene en artikkel. Enjoy!

Shadows of the Damned
Utvikler: Grasshopper Manufacture
Format: PS3, Xbox 360

7 oversette spill fra 2011
Dette er en annonse:

Kanskje hadde ikke Shadows of the Damned årets beste design, men at det hadde det særeste og sprøeste, er det ingen tvil om. I hvilke andre spill får du som en hardbarka meksikaner dra ned til et særegent designet versjon av Helvete, for å redde dama og massakrere demoner på de mest merkelige og morbide måter?

Opplevelsen man får av denne versjonen av Helvete er med andre ord ikke helt lik den man finner i f.eks. Dante's Inferno. Perverse tolkninger av våpen og en hodeskalle som svirrer rundt deg bablende til enhver tid er bare noe av det man finner her, så hvorfor skulle ikke dette få mer oppmerksomhet enn det fikk?

Outland
Utvikler: Housemarque Games
Format: PSN, XBLA

7 oversette spill fra 2011
Dette er en annonse:

Vakrere er derimot Outland; en indie-perle utviklet av finske Housemarque Games. En kreativ og variert tolkning av spillkonseptet til Ikaruga der du må bytte farge for å forholde deg til omgivelsene, kombinert med vakker musikk og en fortreffelig grafisk stil, gjør at dette faktisk er et av de virkelig bedre indie-spillene fra i fjor.

Brettdesignet og atmosfæren er intet annet enn utrolig bra, og når bosskamper i klassisk arkade-stil dukker opp synes jeg det er synd at Summer of Arcade-spillene tok all oppmerksomheten på Indie-fronten i fjor.

Anno 2070
Utvikler: Related Designs, Ubisoft
Format: PC

7 oversette spill fra 2011

Anno 2070 er et strategispill som tar opp noe litt uvanlig innenfor spillbransjen: nemlig klima. Man blir tatt med til en tolkning av framtiden der store deler av jorda er under vann, og der du som en kaptein skal lage nye samfunn på ressurssterke øyer.

Dette er lettere sagt enn gjort, og i mens du velger å enten alliere deg med kapitalister med interesse i industri eller miljøaktivister, må du hele tiden balansere hvor miljøvennlig det du driver med er. På toppen av alt velger nettsamfunnet en egen president til selv din egen historiedel, så hvorfor ble ikke dette noe populært?

Hard Reset
Utvikler: Flying Wild Hog
Format: PC

7 oversette spill fra 2011

Hard Reset er et FPS-spill som i en litt mer klassisk stil blander god action og cyberpunk i spedd et par rollespillelementer. Spillet går i bunn og grunn ut på at du skal håndtere ganske hektiske og utfordrende skyteepisoder mens du utforsker brettene på jakt etter erfaringspoeng og oppgraderingspakker til de heftige våpnene dine, men så har det seg slik at dette fenger mer enn nok, og monstergrafikken PC-eksklusiven har å by på gir det lille ekstra.

Selv om lite hype og det faktum at spillet kun selges digitalt kan ha litt av skylda for at dette ikke ble så populært, fortjener det absolutt mer oppmerksomhet med tanke på hvor mange som savner god, gammeldags FPS.

Orcs Must Die!
Utvikler: Robot Entertainment
Format: XBLA, PC

7 oversette spill fra 2011

Tower Defense - den litt mer lekne varianten av turbasert strategi - er en sjanger sjanger som alltid funker, og som aldri kommer til å bli gammel. Så hvorfor ikke prøve seg på Orcs Must Die? Dette spillet kjører sin egen variant av den elskbare sjangeren, og handler om at du - en kjepphøy ung mann - skal bygge opp feller mot orker i tillegg til å begi deg ut på slagmarken selv. Enkel, men fantastisk moro som holder lenge.

Tactics Ogre: Let Us Cling Together
Utvikler: Quest
Format: PSP

7 oversette spill fra 2011

Tactics Ogre: Let Us Cling Together er sannsynligvis et av de virkelig bedre PSP-spillene fra i fjor. Tactics Ogre er opprinnelig en ganske gammel serie som tidligere bare har dukket opp i hjemlandet og Nord-Amerika, men nå har endelig toeren sett dagens lys i Europa i form av en vakker og modernisert relansering.

Spillet setter virkelig de taktiske ferdighetene dine på prøve i løpet av de mange og lange kampene som dukker opp, og med mange valgmuligheter, en god historie og fantastisk musikk fortjener dette virkelig mer oppmerksomhet enn det fikk. Yasumi Matsuno - mannen bak klassikere som Final Fantasy Tactics og Vagrant Story - står jo tross alt bak.

Binding of Isaac
Utvikler: Edmund McMillen, Florian Himsl
Format: PC

7 oversette spill fra 2011

Binding of Isaac er noe så sjeldent som en blodig og grotesk tolkning av en eldgammel historie fra bibelen, og ingen ringere enn Team Meat - folka bak Super Meat Boy - står bak. Du styrer en baby som prøver å slippe unna moren som vi ofre han til Gud, og som skal komme seg gjennom store underjordiske rom fulle av farer.

Fiendene tar du knekken på ved hjelp av tårene dine, og selv om dette høres i overkant sært ut, er spillet overraskende morsomt og engasjerende. Utforskning er et viktig element, og alle oppgraderingene man finner gjennom spillets gang gjør at det sjelden blir kjedelig.

NB. Kommer dere på spill som fikk ufortjent lite oppmerksomhet i 2011? Sleng med en en kommentar i kommentarfeltet nedenfor!



Loading next content