Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Assassin's Creed IV: Black Flag

Assassin's Creed IV: Black Flag

Vi har prøvd oss som en mektig pirat. I Assassin's Creed IV: Black Flag til den neste konsollgenerasjonen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Da Ubisoft inviterte til sitt pre-E3-show knappe 24 timer før årets messe startet, var naturligvis Assassin's Creed IV: Black Flag ett av spillene som ble vist frem. Vi fikk ikke lov til å spille det selv, men den femten minutter lange demonstrasjonen ga definitivt mersmak.

Det som imponerte oss mest var den sømløse overgangen mellom de forskjellige delene av spillet. En overgang som ser ut til å leve opp til løftene vi ble lovet da spillet ble annonsert, uten at vi nødvendigvis trodde på dem da. Faktum er likevel at vi fikk se en sekvens der spillets hovedperson Edward Kenway beveget seg lett som en katt fra sted til sted. Han jagde målet sitt gjennom en fiskerlandsby, hoppet ombord seilskipet sitt og satte til havs. Han tok seg dansende lett ombord og fortsatt jakten. Det endte i et mektig sjøslag der Edward og besetningen hans nådeløst bordet det andre skipet, og avløste kapteinen fra aktiv tjeneste. Skipet ble absorbert av Edwards stadig mektigere armada.

Assassin's Creed IV: Black Flag

Alt foregikk uten et snev av en lasteskjerm, selv om verdenen man befinner seg i er enorm. Utviklerne var nøye med å vise frem det massive kartet. Igjen og igjen. På kartet finner man tre store byer, som er adskilt av enda større havområder. Det kryr av øyer og skulte skatter. Det er Far Cry 3 med pirater, altså gammeldagse pirater, kan man godt si. De har tatt de beste delene fra Assassin's Creed-serien og bygd opp historien og gameplay rundt dette. Det hørtes bra ut på papiret, og der ser ut som de har fått det til også i praksis.

Dette er en annonse:

Playstation 4-versjonen var vakker å se på, men det var ikke først og fremst landsbyene som imponerte. Faktisk ble vi mest imponert av en busk. Jepp, en busk. Da han skulle infiltrere et gammelt Azteker-tempel søkte Edward nemlig dekning i en frodig busk, og man kunne virkelig se hvordan den oppførte seg som en ekte busk med adskilte grener og blader. Det fremstod nesten som en lite tech-demo midt inne i spillet. Vi lot oss også imponere litt senere, da de mektige kanonene ombord Edwards skip The Jackdaw bokstavelig talt pulveriserte en hel borg. Tilbake stod en massiv støvsky, som var mer detaljert enn noe vi har sett før, på tross av den påtroppende stormen som var i ferd med å skylle over skipet vårt. Fysikkens krefter og nådeløse moder natur er det største eksempelet på next-gen-kreftene som skjuler seg bak Assassin's Creed IV: Black Flag.

Assassin's Creed IV: Black Flag

Men det er ikke bare det visuelle som er forbedret. Utviklerne har også jobbet med å skape en sammenknyttet opplevelse. Du kan bruke companion-appen på nettbrettet ditt for å utforske kartet (blant annet), og man oppfordres til å dele opplevelser med vennene sine. Det er ikke så lett å få full oversikt over mulighetene til appen foreløpig, men med løfter om minispill der man blant annet kan forsterke den mektige krigsflåten sin, kan appen bli interessant. Innholdsdelingen er på sin side lettere å forstå. Du kan nemlig dele alt du finner innad i spillet med vennene dine. Enten det er snakk om skjulte skatter eller steder du har støtt på hval (disse kan fanges). Disse stedene blir merket permanent på kartet, både på ditt eget og på vennene dines. Det fjerner på mange måter mye av mysteriet med spillet, men samtidig kan det være tidsbesparende for de som må prioritere hva døgnet skal brukes til. Vi håper og tror det blir mulig å skru av disse funksjonene hvis man ønsker det, til glede for de som vil beskytte privatlivets - unnskyld, piratlivets - fred.

Hele kartet et åpent helt fra starten av, slik at du kan sette seil i hvilken som helst retning. Enkelte destinasjoner er imidlertid mer fruktbare enn andre. For eksempel finner man en rekke borger i vannkanten som er plassert på strategisk vis på kartet. Inntil du har tatt hånd om (les: smadret) disse, kan du nemlig ikke regne med fri passasje forbi disse punktene.

Dette er en annonse:
Assassin's Creed IV: Black Flag

Friheten er likevel forfriskende og lovende. Kanskje potensialet vi så for oss i forkant av Assassin's Creed III endelig skal bli innfridd? Black Flag ser ut til å bli spillet i serien der du tidvis kan glemme konflikten mellom Templar-soldatene og snikmorderne, og bare ha det gøy.

Demonstrasjonen ruller videre. Vi ser seilskip som duellerer på horisonten, delfiner som raser forbi oss mens vi svømmer i det krystallklare vannet. Vi ser at Edward lister seg mellom bratte fjelltopper på en av øyene, og lydløst kvitter seg med spanske soldater underveis. Han redder en gruppe sjømenn som har blitt tatt til fange og finner den begravde skattekisten. Vi ser at han bruker et nytt våpen, et blåserør, som forgifter fiendene i løpet av kort tid. Han sniker seg vekk fra øya uten å etterlate seg et spor. Fiendene vil være tøffere denne gangen blir vi fortalt, så sniking i skyggene kan fort bli mer nødvendig enn før. Samtidig lover utviklerne et kampsystem som er minst like flytende som i forgjengerne.

Black Flag blir et stort eventyr. Et eventyr som viderefører alt vi elsker med den tradisjonelle Assassin's Creed-opplevelsen, samtidig som den tilfører noe nytt. Løpingen og slåssingen mange har blitt lei av gjennom fem spill er nå bare en del av noe større. En massiv sjørøveropplevelse på land og til havs.

Assassin's Creed IV: Black Flag
Assassin's Creed IV: Black FlagAssassin's Creed IV: Black Flag
Assassin's Creed IV: Black FlagAssassin's Creed IV: Black Flag

Relaterte tekster

Assassin's Creed IV: Black FlagScore

Assassin's Creed IV: Black Flag

ANMELDELSE. Skrevet av Tor Erik Dahl

Glem Jack Sparrow, glem kaptein Sabeltann og glem kaptein Sortebill fra femtenhundreogfjorten. Den kuleste piraten heter Edward Kenway...

1
Hør spillmusikk i Oslo Konserthus

Hør spillmusikk i Oslo Konserthus

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Score er tilbake i Norge, og du kan høre de klassiske spilltonene i Oslo Konserthus 6. og 7. desember. Forrige gang spillmusikk-konserten gjestet landet vårt, var det...

4
Ny Assassin's Creed-samling annonsert

Ny Assassin's Creed-samling annonsert

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Ubisoft kunne i går annonsere en ny samling med Assassin's Creed-spill som skal inneholde tre spill fra serien, nemlig Assassin's Creed III, Assassin's Creed: Liberation...Loading next content