Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Backblaze sin årlige rapport om harddiskfeil er ute

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Selv om SSD og M.2 NVMe har blitt allemannseie de siste årene, så finnes det fremdeles personer, og spesielt bedrifter, som har behov for gode gamle høykapasitetsdisker. NAS, små bedrifter, datalagre, eller bare ett sted å mellomlagre gamle spill - bruksområdene er mange.

Backblaze, et amerikansk backup-firma har publisert en rapport på årlig- og kvartalsbasis i fem år nå, med statistikk og data på over 100 000 harddisker - da med et spesielt fokus på hvor ofte de feiler.

Backblaze sin årlige rapport om harddiskfeil er ute

Om vi tar en titt på disse dataene så anbefaler Backblaze å se på hvor lenge harddiskene kan kjøre stabilt om man vurderer å kjøpe en modell. Helst skal disken klare over 50 000 dager - og for ekstra sikkerhet bør de også ha testet over 500 utgaver av disken. Noe mindre enn disse tallene, så er det vanskelig for de å anslå med sikkerhet hvor pålitelig de er.
Med dette i hodet kan vi lese at Seagate sin ST10000NM0086, aka 10TB-utgaven av Seagate Enterprise Capacity. er den mest pålitelige disken i rapporten. (Veiledende pris er 3999,- pr. stk. dog, så det er ikke bare-bare for hvermannsen å fylle opp kabinettet sitt med disse.)

Interessant nok ser det ut som at feilratene er på vei nedover, selv om kapasiteten til stadighet blir større.

Har du et behov for større lagringsplass i PCen din? Hvordan har du eventuelt tenkt å løse det?Loading next content