Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Batman: Arkham City

Batman: Arkham City

Batman vender tilbake, Nei, vi snakker ikke om filmen fra 1992, men i stedet om oppfølgeren til det fantastiske Batman: Arkham Asylum.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jaja, Jokeren er beseiret, i hvert fall inntil videre, men Arkham Asylum er ødelagt. Dermed er det ikke lenger noe sted å oppbevare de uhyggelige psykopatene, som tidligere var lukket inne blant tykke steinmurer. Quincy Sharp, som tidligere var inspektør på Arkham, har tatt æren for Jokerens nederlag, og i løpet av året som har gått siden forgjengeren, har han blitt valgt til borgermester i Gotham City.

Hans måte å få bukt med alle de ekstreme galningene var å kjøpe en stor del av Gotham Citys fattigere kvartaler, bygge en skikkelig mur rundt det hele, og la skurkene ferdes fritt rundt. Så lenge de holder seg innenfor murene, kan skurkene gjøre hva de vil. En storskurk som Two-Face har derimot ingen planer om å forholde seg til den avtalen, og vil i stedet tvinge til seg respekt. Hvordan? Ved å myrde Catwoman.

Batman selv er mildt sagt skeptisk til hele idéen om Arkham City, hvor ondskapen og galskapen trives. Ettersom han tidligere har hatt en romanse med Catwoman, har han heller ingen planer om å la ekskjæresten bli offer for Two-Face, og begir seg derfor til Jordens farligste sted, Arkham City.

Batman: Arkham City
Dette er en annonse:

I motsetning til hvordan det pleier å være med slike spill, er Arkham City en direkte fortsettelse av Arkham Asylum. Det betyr at ingen underlige naturkrefter har strippet Batman for alle de fete dingsene han samlet opp i forgjengeren, en ulykke som ellers pleier å ramme Samus Aran, Spider-Man, Kratos og Dante før hvert nye spill. Tvert imot får man lov til å starte med alt utstyret man hadde i det første spillet, sammen med en del nye, og det er selvfølgelig en mengde med friske dingser som kan samles inn underveis. Dessuten kan noen av de gamle tingene brukes på flere måter enn før, slik at man for eksempel kan sprenge motstanderne med dynamittsprayen istedenfor kun å rasere vegger.

Målsettingen til Rocksteady er skyhøy, og at man har planlagt spillet i lang tid, fikk vi beviser for i Batman: Arkham Asylum De som utforsket spillet grundig, fant nemlig kort og planer for Arkham City på Sharps kontor. Den gangen visste ingen hva det var, men opplegget til etterfølgeren har altså vært fullt synlig som et av de best gjemte påskeeggene i spillhistorien.

Rocksteady sier at de vil unngå å lage et Batman 1.5 og tanken er at det skal være såpass mange nyheter i spillet, at det vil overgå alles forventninger. Utviklingen ble startet allerede før Batman: Arkham Asylum ble ferdig, og har allerede kommet så langt at det er mulig å spille gjennom fra start til slutt. Spillet slippes likevel ikke før om et år - ventetiden skal Rocksteady bruke på å tilføye flere funksjoner og virkelig finpusse opplevelsen.

Batman: Arkham City
Dette er en annonse:

Der Arkham Asylum bestod av trange omgivelser hvor Batman kunne bruke listen til å snike seg forbi alle galningene, består Arkham City av en hel by. Det er altså betydelig mer plass å boltre seg på, og Rocksteady har virkelig vektlagt spillbarheten. Eksempler på dette er en ny radiodings man kan bruke til å avlytte fiendene, en Bat Claw som gir deg adgang til skjulte steder, samt røykgranater som kan brukes til å unnslippe store folkemengder. Fiendene kan også angripe fra distanse, og Batman skal selvfølgelig kunne forsvare seg på samme måte som i nærkampene fra forgjengeren.

De lange avstandene tilbakelegges fortrinnsvis ved å fly som om man skulle vært en ekte flaggermus, og nettopp denne funksjonen har fått en overhaling. Man har betydelig mer kontroll over hva man foretar seg, og kan for eksempel styrtdykke mot jorden og plukke opp en kriminell. Man kan også gripe fast i gjenstander rundt omkring mens man flyr, slik at man kan ta ny sats og hurtig bevege seg mellom husfasader, lande på lyktestolper eller høye statuer.

Arkham City er dessuten inndelt i distrikter mellom forskjellige bander, som har overtatt deler av byen, som igjen blir ledet av skurker som Two-Face og Jokeren. En del steder er det livsfarlig å bli sett, så det gjelder å overliste skurkene med snedige knep. Der ikke mulig å unngå alle kamper (heldigvis), og det gromme kampsystemet fra forgjengeren har blitt utviklet ytterligere. Nå kan blant annet Batman slåss mot to fiender samtidig, og benytte flere dingser under kampene.

Batman: Arkham City

The Riddler er også tilbake med nye gåter å knekke. Denne gangen har han ikke hatt like mye tid til å forberede nøttene sine, og det er opp til Batman å gå mer voldsomt til verks for å finne ledetråder hos de kriminelle. Man kan for eksempel scanne en gruppe og se etter viktig informasjon, for deretter å gå etter alle andre enn ham. Noe som er lettere sagt enn gjort, idet man løper rundt for å ommøblere ansiktet på den ene døgenikten etter den andre. Deretter gjelder det å avhøre vedkommende for å få de nødvendige tipsene.

Ettersom man har en helt annen frihet i Arkham City har Rocksteady lesset på med sideoppdrag. Nå kan du for eksempel møte bifigurer som har behov for hjelpen din før de vil samarbeide. Det er nemlig ikke alle som er superskurker, og med det nye korrupte regimet i Gotham City har flere blitt sperret inne i Arkham Citys lugubre kvartaler. Dette gjelder også politikere, som ikke deler borgermesterens syn på ting, og derfor må leve livet bak de samme murene.

Batman: Arkham City virker ekstremt lovende allerede nå, og bare tanken på Rocksteadys evner, Warners dype tegneserie og det glitrende grunnkonseptet, gjør at vi sikkert kan forvente oss et spill av ypperste klasse, og sannsynligvis en kandidat til årets spill i 2011.

Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City
Batman: Arkham City

Relaterte tekster

Batman: Arkham CityScore

Batman: Arkham City

ANMELDELSE. Skrevet av Line Fauchald

Større, penere og mer variert. Rocksteady er tilbake med Batman: Arkham City, og leverer tidenes beste superheltspill...Loading next content