Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Batman: Arkham Knight

Batman: Arkham Knight

Vi fikk sjansen til å besøke nye Gotham City, og selv om vi ikke fikk røre historiedelen etterlot Batman: Arkham Knight oss med kraftig mersmak...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

30 minutter, fem oppdrag. Det er en tett og nøye overvåket testøkt vi er blitt invitert til, selv om storspillet Batman: Arkham Knight nærmer seg lansering med stormskritt. Spillet ankommer både PC, Playstation 4 og Xbox One den 23. juni, og det er tydelig at teamet fra Rocksteady Studios ikke ønsker å røpe noe som helst fra historiedelen før den tid. Faktisk kommer ikke en smakebit på historieoppdragene på tale, og vi fikk heller ikke lov til å utforske absolutt hele Gotham City. Ikke misforstå, vi fikk se mye av byen, men mange steder var det satt opp usynlige vegger for anledningen. Hver gang vi løp eller fløy inn i dem, og mørkets ridder plutselig snudde på en tiøring fikk vi høre: "Vi vil ikke at dere skal se akkurat denne delen ennå".

HQ

Stemmen tilhørte en representant fra Rocksteady, som satt sammen med oss og forklarte mekanikker og andre detaljer underveis. Vi satt pris på ham, ettersom han ikke var på plass for å styre spillingen i en viss retning, men heller for å gi tips og forklare endringer fra spillets forgjengere i større detalj. Dette var dessuten nødvendig, da selv vi som er Arkham-veteraner ble litt overveldet over valgfriheten her. Vår helt egen Alfred var derfor velkomment.

Samtidig skulle det bare et par glideturer og et par nevnekamper til før muskelminnet satte inn. Som i de tidligere spillene er Arkham Knight tro mot sin hovedperson, og som tidligere ser kampene utrolig bra ut samtidig som de er myke og har en uslåelig flyt over seg. I tillegg har Rocksteady bygget videre på det allerede rikte repertoaret til Batman. Vi har allerede sett at han har muligheten til å skyte seg ut av Batmbilen når som helst, og for eksempel brase gjennom et vindu for å overraske fienden. Dette fikk vi prøve, og i tillegg testet vi ut en rå manøvre der Batman tok seg inn i en bygning ved å kaste seg gjennom et vindu på taket. Mens glasskårene fremdels regnet rundt ham landet han på ryggen til to fiender. Kamera gikk over i slow motion slik at vi kunne velge hvem vi skulle gi juling først, og mens takedown-animasjonen gjorde seg ferdig panorerte kamera over til nestemann. Han ble slått ut med en av de nye "environmental finishers"-manøvrene, da fjeset hans kom til skade for å gi en nærliggende sikringsboks en real klem.

Dette er en annonse:
Batman: Arkham Knight

Å uskadeliggjøre de to kjeltringene var nødvendig, ettersom vi hadde kommet for å redde to brannmenn. Ved siden av politiet er brannmennene de eneste vennlige fjesene igjen i Gotham City. De gjør en real innsats for å rydde opp i gatene, men noen ganger havner de i trøbbel. Samtidig gir politiet og brannmennene byen et mer levende preg. De patruljerer gatene og forsøker så godt de kan å opprettholde enn vis grad av orden, selv om de ikke alltid lykkes. Da er det kjekt å ha Batman tilstede, og det samme gjelder vennene hans.

Du er nemlig ikke helt alene på oppdrag denne gangen. Tidvis får du nemlig hjelp av andre helter, deriblant Robin og Catwoman. Slik vi forstår det vil de dukke opp på spesifikke tidspunkter, og under disse oppdragene kan man nyttegjøre seg av dem i kampene. Du har sikkert sett disse "dual play"-mekanikkene i trailere allerede, der Batman for hjelp av eksempelvis Catwoman for å gi kjeltringer juling på enda mer spektakulært vis enn ellers.

Batman: Arkham KnightBatman: Arkham Knight
Dette er en annonse:

Disse trailerne fikk mange til å tro at spillet ville ha co-op-muligheter, men i stedet er det altså snakk om datastyrte medhjelpere. Når det er sagt får du anledning til å kontrollere dem selv. Faktisk blir det mulig å bytte mellom dem og Batman etter eget ønske.

Rocksteady-representanten forklarer at dette er en mekanikk som ble til nokså tilfeldig. Det startet for et par år siden da teamet eksperimenterte med en datastyrt versjon av Batman selv. De bestemte seg for å hoppe inn med den vanlige, spillerstyre utgaven samtidig, og resultatet var så underholdende at de ble nødt til å bygge det inn i spillet.

Og det funker strålende. Vi fikk teste opplegget da Batman fikk følge av Nightwing for å ødelegge et av våpenlagrene til The Penguin. Før våpnene kunne sprenges i fillebiter, måtte duoen naturligvis ta hånd om en stor gruppe vakter, og kampsystemet fungerte like silkemykt og feilfritt som det gjør når Batman slåss alene.

HQ

Når det gjelder Batmobilen er vi derimot ikke like overbevist. Det er utvilsomt et allsidig kjøretøy, som enkelt lager hakkemat av ubemannede turrets, men bilen kunne vært enklere å styre. Selv mot slutten av demoen slet vi med å runde hjørner skikkelig, og vi havnet derfor litt oftere enn vi ønsket med fronten inn i en vegg. Dette merket vi ekstra godt da vi jaget etter Firefly i nok et sideoppdrag. Han hadde jetpack, mens vi var nede på bakken i bilen vår, og det var krevende å ikke miste ham blant skyskraperne og de lave broene.

Å kjøre Batmobilen er i det hele tatt en intens affære, som står i kontrast til den myke gliding gjennom luften med kappen. Det kan nok hende at vi venner oss til det når vi får testet det skikkelig, men det var tydelig at en halvtime med spilling ikke var nok til å få skikkelig taket på det.

Før vi legger fra oss demoen står én ting til på programmet. Mørkets ridder vil alltid være en detektiv i bunnen, og med dette i tankene, sender Rocksteady oss avgårde i en ny retning. Kort tid etter står vi foran liket av en person som har blitt hengt under en bro. Klærne er revet opp og over hodet har noen tredd en plastpose. Vi aktiverer Detective Mode, og skanner flere lag av liket. Først huden, så musklene og organene, og til slutt skjelettet.

Batman: Arkham KnightBatman: Arkham Knight

Vi må prøve å identifisere hvem dette mennesket var, og vi får hjelp av at viktige elementer lyser gult. Vi analyserer og oppdager at et av ørene er deformert. Vi kan også se en giftering i tynntarmen, og at vedkommende har en hofteprotese. Sammen fører ledetrådene oss til et navn, og jakten på å finne den skyldige setter igang.

Løsningen på saken må imidlertid vente, da demoen er ved veis ende. Vi er sultne på mer, selv om vi ikke engang fikk snuse på historiedelen. Gotham City skriker etter å bli utforsket, og med tanke på kvaliteten til denne demoen, spilt på Playstation 4, tviler vi på at Batman: Arkham Knight vil ha de samme optimaliseringsproblemene som The Witcher 3. Visuelt er dette rålekkert, og man skjønner ved første blikk at dette aldri ville latt seg gjøre å nedskalere til de gamle konsollene. Vi (og du) har herved nok en grunn til å beholde de skyhøye forventningene våre!

HQ
Batman: Arkham KnightBatman: Arkham KnightBatman: Arkham KnightBatman: Arkham Knight

Relaterte tekster

Batman: Arkham KnightScore

Batman: Arkham Knight

ANMELDELSE. Skrevet av Gillen McAllister

Superhelten som egenhendig revolusjonerte actionspillene gjør sin debut på de nye konsollene. Vi har nok en gang storkost oss i rollen som mørkets ridder...

5
Rocksteady savner allerede Batman

Rocksteady savner allerede Batman

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Hos de fleste har det første eller andre spillet i Batman: Arkham-serien aller høyest stjerne, men trilogiens avslutning med Batman: Arkham Knight (Origins snakker vi...Loading next content