Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Battlefield 1942

Battlefield 1942

Svenske Digital Illusions er garantert internasjonal heder og ære fores deres siste prosjekt.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

I senere tid har jeg vært plaget av en underlig rastløshet mht. online-gaming. Jeg visste ikke akkurat hva det var jeg gadd å bruke tid på. Counter-strike er etterhvert mer slitt enn de Playboy-bladene speidertroppen hadde med seg på tur. Bevares, det er jo fortsatt et glimrende spill, men det mangler liksom et annet spill som har det hemmelige krydderet. Battlefield 1942 har vist seg å være min kjærkomne redning. Som du kanskje leste i forrige utgave av Game Reactor, har jeg vært med siden beta-testingen startet. BF1942 har vært under kraftig utvikling, og med denne endelige utgaven har Digital Illusions klart å lage et suverent og helstøpt spill. Mange av tingene er blitt forandret underveis, og nå er det en fin balanse mellom de forskjellige delene og enhetene.

HQ

Selv om utdannelsesnivået her i landet er mye kritisert, bør de fleste av leserne ha lagt merke til at vi befinner oss under 2. verdenskrig. BF1942 er sentrert rundt de store begivenhetene under denne krigen. Gjennom et par håndfuller oppdrag gjennomlever du de dramatiske kampene, og du kan påta deg rollen som amerikaner, tysker, brite, japaner eller russer - alle med hver sine autentiske kjøretøy, fly, uniformer, språk osv. Helt grunnleggende er BF1942 en førsteperson-shooter med kjøretøy og fly. Det er krigføring på store åpne områder, selvsagt i forrykende 3D-grafikk. Som jeg nevnte i forhåndsomtalen av denne tittelen, minner gameplayet i BF1942 mye om Tribes. To sider kjemper i et stort område, og dette er både som vanlig fotsoldat, pilot osv. Du har muligheten til å velge imellom fem forskjellige klasser bestående av scout, anti-tank, assault, medic, og engineer. Alle har hver sine spesielle egenskaper, men samtidig har alle muligheten til å bruke alle kjøretøyer og fly på banene. Dette gir spillet et helt nytt aspekt, og er en dreining i riktig retning.

Styringen av de forskjellige kjøretøyene er ganske enkel. Kan du løpe rundt på bakken, kan du også kjøre rundt. Du styrer med tastaturet, og skulle det være påmontert en kanon eller noe annet snadder, styres denne med musa. Mange av kjøretøyene krever allikevel flere spillere for å fungere optimalt. De helt store stridsvognene krever både en sjåfør og en skytter, mens du som sagt kan styre begge ting samtidig på mindre tanks.

Flyene er derimot en helt annen sak. De er veldig vanskelige å styre til å begynne med, og i de første spede forsøkene ender du høyst sannsynlig med å smelle inn i nærmeste hinder. Jeg mener allikevel at det er rett og riktig at flyene ikke er så lette å komme I gang med. Det ville flytte maktbalansen for mye, og faktisk gjøre pilotene til de mest dominerende i spillet. Du kan alltids lære deg å mestre flyene, og når du først har gjort det, kommer døden ovenfra. Singleplayer og multiplayer forgår på nesten samme måte. På hver bane må det erobres flagg, og dette gjøres ved å innta kartlagte områder. Gjennom et spesielt system får hver side poeng etter hvor mange flagg de har erobret. Mister man flagg mister man også poeng - den siden hvis som først har null poeng, har tapt. Singleplayer foregår ved å spille seg lineært gjennom banene. Det er litt briefing før hvert oppdrag, og hvert oppdrag knyttes sammen gjennom historien. Ellers foregår singleplayer og multiplayer stort sett likt, bortsett fra at alle motstandere og medspillere selvsagt er computerstyrte i singleplayer-delen.
Pr. i dag støtter de offisielle serverne 32 spillere, og siden du respawner hver gang du dør, er dette nok til å føre krig i stor skala.

Selv om det er gamle dager så behøver ikke grafikken være gammeldags, og det er den så avgjort heller ikke i BF1942. De store landskapene er utrolig flotte, og hele opplevelsen krydres av en glimrende episk musikk- og lydside. Visuelt er BF1942 en godbit i verdensklasse. De store og veldig flotte områdene må nesten oppleves fra lufta. BF1942 er full av action, og de hektiske kampene suger deg helt inn i det krigsherjede universet. Jeg vil legge hodet på blokka og spå at Battlefield 1942 blir årets multiplayer-opplevelse. Grafikk, lyd og ikke minst gameplay går opp i en høyere enhet. Så samle besteforeldrene dine rundt pc’en, og vis dem hvordan man snur slaget. Verdenskrigen er over oss igjen, og denne gangen uten kunstig kaffe og matkuponger.

Dette er en annonse:
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Dette må være årets multi-player spill. Virkelig gjennomført hele veien.
-
Single-player delen blekner så snart man har spilt online med et par kompiser.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • MartyRot
    Et utrolig bra spill som er like morsomt på lan som over internett. Du kommer inn i Andre verdenskrig og blir helt inn i det til du må gi opp fordi... 10/10
  • Glennj
    Anmeldelse av Battlefield seriene.. jeg valgte å anmelde alt i ett. Så her er det :P. Kanskje ikke så veldig bra anmeldelse, men jeg skrev dette... 9/10
  • Suppeelsker
    Battlefield 1942 er et svært underholdende spill som lar deg bedrive krigføring på land, til vanns og i luften. Man har et arsenal av våpen og... 9/10

Relaterte tekster

4
Battlefield 1942Score

Battlefield 1942

ANMELDELSE. Skrevet av Steen Marquard

Svenske Digital Illusions er garantert internasjonal heder og ære fores deres siste prosjekt.

0
Battlefield 2 med to nye skjermiser!

Battlefield 2 med to nye skjermiser!

NYHET. Skrevet av Bernt Erik Sandnes

Så har vi fått inn blodferske skjermiser til fans av EAs battlefield-serie og de ser blendende lekre ut. At Battlefield 1942 er og blir en kjempesuksess, kan man ikke si noe på, men om Battlefield 2 blir en suksess er enda usikkert. Se skjermisene innafor

0
Battlefield 1942 har solgt vanvittig bra

Battlefield 1942 har solgt vanvittig bra

NYHET. Skrevet av Vegar Beide

Battlefield 1942 har i løpet av ganske kort tid blitt ett av de mest populære online-spillene. Nå kan svenske Digital Illusions avsløre at spillet er en uforbeholden suksess. Det har nemlig solgt imponerende siden lanseringen.

0
Massiv BF 1942 patch snart klar

Massiv BF 1942 patch snart klar

NYHET. Skrevet av Rasmus Berg

Det ultrapopulære Battlefield 1942 får snart en ny og meget omfattende patch, som utvilsomt vil glede de mange som spiller dette spillet kronisk. Det dreier seg nemlig om intet mindre enn en 250 MB påfylling.

0
Ny Battlefield 1942 patch

Ny Battlefield 1942 patch

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

Electronic Arts har nettopp sluppet en ny patch til Battlefield 1942, som bl.a. inneholder smårettelser og annet nødvendig snadder. Vi har naturligvis linken.Loading next content