Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Battlefield 3

Battlefield 3

Vi har prøvd flerspillerdelen av Battlefield 3, som byr opp til nok en actionfest fylt med stridsvogner og snikskyttere...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Don't mention the war. I alle fall ikke Call of Duty. EAs Patrick Bach har definitivt gledet seg til å vise frem Battlefield 3 til spillpressen idet vi befinner oss hos Dice i Stockholm. Likevel blir han merkbart lei hver gang noen spør om knivingen mellom de to seriene.

- Vi kan ikke slåss på jevne vilkår. Det er ikke som Fifa versus Pro Evolution Soccer, sier Bach når han forbereder seg til GRTV-intervjuet. Men vi journalister elsker jo å sammenligne spill, og når EA-sjef John Riccitell gjør saken til en duell er det ikke rart at Bach får så mange spørsmål om Modern Warfare 3.

I kjernen av Battlefield 3 hviler Frostbite 2. En motor som er spesielt utviklet for spillet, og som virkelig skinner på mer enn det grafiske. De forbedrede animasjonene er ikke bare for syns skyld, siden de legger grunnmuren for et flust av forbedringer i spilloppsettet. Disse endringene er ikke store hver for seg, men sammenlagt utgjør de en stor forskjell.

Battlefield skiller seg ut fra flerspillermarkedet på flere områder, og sjefsdesigner Lars Gustavsson poengterer at en av forskjellene ligger i at kartene er presentert som brett man må avansere seg gjennom fremfor å fungere som arenaer. Frem til nå har Dice bekreftet tre flerspillerbrett, og de går under navnene Conquest, Team Deathmatch og Rush.

Dette er en annonse:
Battlefield 3

Conquest er et kjent varemerke for spillserien, mens Team Deathmatch kom som en overraskelse. Gustavsson forklarer at han er godt kjent med modusen fra andre spill, og at han følte den var utmerket for Battlefield.

Rush-brettet Operation Metro utspiller seg i Paris, som er okkupert av russerne. På den angripende siden står amerikanske marinesoldater, og vårt mål er å slå ut den russiske kommandoposten ved Paris-børsen.Vi begynner i en park, med glitrende vær og fuglesang. I vårt første oppdrag skal vi slå ut et par luftvernskanoner på den andre siden av parken. Idet vi lykkes fyker bombefly over horisonten for å myke opp veien mot børsen, og for å komme oss dit må vi bruke undergrunnssystemet i Paris. Det finnes noen alternative ruter vi kan ta, og i ett av disse tilfellene endte lagkameraten min opp med å pepre ned et av kjøretøyene i den store tunnelen. Dette ble et stort problem for russerne, som så seg nødt til å løpe i skjul bak noen stridsvogner.

Infanterikjøretøyet var det eneste tilgjengelige på brettet, men det illustrerte noen av forandringene de har gjort på fremkomstmidlene. Det mest interessante er at kjøretøyene har regenererende helse, og at det slutter å kjøre

Dette er en annonse:

La oss si at en Engineer får en fulltreffer på en tank med fem personer. Tidligere var det synonymt med at han drepte fem soldater, som ikke akkurat inviterte til gruppetransporter. Men i Battlefield 3 kan man velge å drepe ett enkelt offer med raketten, og stanse kjøretøyet mens de fire som overlevde kan forlate åstedet. Små forandringer som dette oppmuntrer i enda større grad til lagspill. Infanterikjøretøyene har også et varmekamera, som man kan slå på for en Predator-effekt.

Battlefield 3

Tunnelbrettene og stasjonen ga oss en spillopplevelse som skilte seg sterkt fra den vi fikk i parken. Her var det flere innsnevringer å benytte seg av, og ildkampene gikk helt av skaftet idet vi gikk inn i vognene. Å være støttespiller i disse omgivelsene var et godt valg, ettersom du kan huke ned og zoome inn for å optimalisere siktet ditt. På den måten får de en perfekt posisjon for å ødelegge den motstående ilden. I Battlefield 3 får du ikke bare poeng for det - du ødelegger til og med fiendens syn og hørsel. Tungt skuddveksel er et mye viktigere verktøy i Battlefield 3.

Vi har allerede nevnt Support og Engineer, og disse kompletteres av Assault og Recon i Battlefield 3. Assault er en soldat som kriger i fronten, kombinert med en feltkirurg. Dice bestemte seg for det siden Medics skal være i nærheten av skuddvekslingene. Det er også interessant at spilleren kan bruke oppgraderinger og lignende for å skreddersy soldaten. Om du vil at din Assault skal ligne mer på en Medic er det helt i orden, og det gjelder begge veier. Recon er også interessant med sitt snikskyttergevær og C4. I tillegg ligger designfilosofien som et slør over alle de fire klassene, for å gjøre dem morsomme og interessante å bli kjent med.

Battlefield 3 føles som Battlefield 3, og selv med alle de små forandringene er det tydelig at dette er oppfølgeren vi alle har ventet på. Dice mener at forstørrelsen kommer til å forandre opplevelsen radikalt, men dette var ikke så tydelig her som det kanskje blir i de andre brettene. Med det sagt så jeg fremdeles et hus ved siden av Paris-børsen som ble smadret til støv, og jeg så at en soldat ble knust av en bygning.

Men minnet som sitter sterkest er timen med Operation Metro. Detaljnivået og brettdesignet er overlegent. Det spiller ingen rolle om det gjelder graffiti på veggen eller små grøfter man skal utforske - det er tydelig at dette er utviklet med kjærlighet, og at det er et spill som Dice har ønsket å skape i flere år.

Battlefield vant nok et slag mens vi fikk prøve oss på flerspillerbrettene, da de avslørte sine Battlelog-planer. Det er snakk om en sosial plattform på linje med Halo Waypoint og Call of Duty: Elite, der man kan oppgradere Battlefield-opplevelsen til webleser og smarttelefoner. Til forskjell fra Call of Duty: Elite vil dette bli gratis.

Det er imidlertid spilleren som må bestemme om dette er nok til å vinne krigen, men Battlefield 3 er utvilsomt den største konkurrenten til Call of Duty noensinne.

Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3

Relaterte tekster

Battlefield 3Score

Battlefield 3

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Dice lever opp til forventningene og gir oss den råeste krigssimulatoren noensinne. Morten har tatt pulsen på slagmarken...

8
Battlefield 3 gratis via Origin

Battlefield 3 gratis via Origin

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

For noen måneder siden startet EA en ordning der de deler ut klassiske spill gratis til alle Origin-brukere i en periode. De har allerede gitt bort både Dead Space og det...

PS Plus-kunder får Battlefield 3 gratis

PS Plus-kunder får Battlefield 3 gratis

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I dag la Sony ut listen med spill som vil være gratis i juli for alle med Playstation Plus-abonnement. Sammen med spill som Saints Row: The Third og Payday: The Heist...Loading next content