Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Battlefield 3

Battlefield 3

De svenske krigsherrene i Dice er for øyeblikket igang med å finslipe oppfølgeren til Battlefield 2 og lover å overgå seg selv på alle punkter. Slagmarken er Midt-Østen, og vi kan vente oss kaotiske skuddvekslinger både over nett og i enspiller. Vi besøkte utvikleren i Stockholm for en nærmere titt på Battlefield 3.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Battlefield har alltid vært synonymt med flerspiller. Intense, vanedannende onlinekamper i store områder med alt av militære enheter i et actionfylt stein-saks-papir-konsept. Når jeg får ta del i en lang sekvens av enkeltspillermodusen blir jeg derfor umiddelbart ganske paff. Dice forklarer i den sammenheng at Battlefield 3 skal veie tungt nok til å kunne konkurrere med de største spillene i sjangeren, noe som innebærer både enkelt- og flerspiller. Det har blitt et krav - noe vi forventer.

Det stilles store krav der ute, og det er blant annet derfor vi velger å investere i en ny spillmotor, til tross for at vi befinner oss midt i konsollenes livssyklus. Vi vil få så mye som mulig ut av dagens plattformer, lage noe som lyder og ser bedre ut enn tidligere, sier Karl-Magnus Troedsson, General Manager i Dice.

I en nær fremtid er det (fortsatt) uro i Iran og Irak, og etter bråk fra den uhyggelige alliansen PLR er det din oppgave å redegjøre for urolighetene. Fortellerstilen minner om den i Call of Duty: Black Ops, med tanke på at historien rammes inn av en forhørssituasjon, men her foregår det til gjengjeld under mer ordnede forhold i krigsretten. Den påtalte sersjanten gjenforteller handlingene sine og tilbakeblikkene glir over i spillbare sekvenser.

Her leter troppen vår etter en forsvunnet patrulje i flott detaljerte områder på den aktuelle slagmarken. Etter en spasertur mellom salgsskur, septikrør og slakterier braker snart helvete løs når vi faller i bakhold på en parkeringsplass. En lagkamerat går ned for telling og blir slept i sikkerhet av hovedpersonen. Våpensmellene er øredøvende idet Dice beviser hva lydmannskapene deres er gode for. Utviklernes ambisiøse feltopptak av virkelige våpen og stridsfly har utvilsomt båret frukter.

Dette er en annonse:

Deretter følger vi troppen videre via et mistenkelig spor, hvilket ender opp i et ventilrom overfylt av søppel og rotter. Hovedpersonen møter på en fiendtlig soldat, de havner i nærkamp og det avsluttes med en brutal oppvisning i skallebank. Dice forklarer at de vil skape en mer taktisk følelse over hele fjøla, ikke bare i nærkamper, men også hvordan hovedpersonen beveger seg og våpnene ligger i hånda.

Under panseret på Battlefield 3 ligger den nyutviklede Frostbite 2.0-motoren og putrer ivei. Lyssettingen og skyggene virker enda litt mer realistiske enn før, men den største
motivasjonen var å overgå ødeleggelsesmulighetene i Bad Company-spillene. Demoøkten avsluttes ved at en enorm bygning raser over et helikopter og hovedpersonen skygger for øynene med armen.

Andre spillserier blir konstant gjenopplivet og tildelt nye utviklere, men Battlefield har vært Dice hele veien. Det kommer til å merkes, så om du liker Battlefield fra før, kommer du til å elske Battlefield 3. Jeg kan love at det blir det raskeste, peneste og best låtende Battlefield-produktet vi har laget. Det er en garanti, hvis ikke får jeg bytte jobb, sier Troedsson.

En slik garanti lyder unektelig lovende. Teknologien er det ikke noe å utsette på, i hvert fall ikke i enspillerdelen. Holder resten av spillet samme nivå, blir dette en spennende reise. Det eneste som bekymrer meg er hvorvidt settingen og rammeverket blir altfor likt hovedkonkurrenten Call of Duty.

Dette er en annonse:

Vi venter spent på mer info om flerspillerdelen.

Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3

Relaterte tekster

Battlefield 3Score

Battlefield 3

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Dice lever opp til forventningene og gir oss den råeste krigssimulatoren noensinne. Morten har tatt pulsen på slagmarken...

8
Battlefield 3 gratis via Origin

Battlefield 3 gratis via Origin

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

For noen måneder siden startet EA en ordning der de deler ut klassiske spill gratis til alle Origin-brukere i en periode. De har allerede gitt bort både Dead Space og det...

PS Plus-kunder får Battlefield 3 gratis

PS Plus-kunder får Battlefield 3 gratis

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I dag la Sony ut listen med spill som vil være gratis i juli for alle med Playstation Plus-abonnement. Sammen med spill som Saints Row: The Third og Payday: The Heist...Loading next content