Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Bayonetta 2

Bayonetta 2

Hendene våre verket da vi var ferdige med å teste Bayonetta 2, men det var verdt det. En mer fargerik og helsprø actionfest skal du lete veldig lenge etter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Tre nivåer, 20 minutter og veldig mye smerte. Den nyeste Bayonetta 2-demoen bestod av tre like store deler, som representerte vanskelighetsgradene lett, medium og vanskelig. Vi fikk se en vesentlig oppusset variant av World of Chaos-brettet fra det første kapitlet, et kort utforskningsbrett langs en katedral og ut innsjøene ved The City of Genesis og The Two Meet-brettet fra kapitel fire. Sistnevnte utfoldet seg som en voldsom finale der våre allerede overstimulerte sanser nesten ikke klarte å registrerer alt som skjedde på skjermen.

Det er vanskelig å holde superlativene tilbake når man spiller Platinum Games' gjensyn med den langbeinte heksa. Dette er virkelig mer voldsomt og overdrevet enn alt annet vi har spilt, inklusive forgjengeren. Vil du vite definisjonen på galskap? Det er måten utviklerne har klart å veve kaoset sammen til en enhet, uten at Wii U-konsollen tar fyr. Baket inn i alle fargene og de heftige manøvrene finner man nemlig et presist og nøyaktig kampsystem.

Det overdrevne preget er også tilstede i mellomsekvensene, og det er lett å bli pinlig berørt av de i overkant seksualiserte klippene. Vi ble i hvert fall det. Kamera panorerer fremdeles sakte over Bayonettas kurver og ved én anledning stoppet kameraføringen midt i skrittet hennes uten at det var noen som helst slags grunn til det. Vi hevet øyebrynene våre et ekstra hakk fra den allerede hevede posisjonen.

Bayonetta 2
Dette er en annonse:

Vi vet bare bruddstykker om historien denne gangen, men demoen gjorde det klart at hun møter en magiker med fire føtter som kaster kort mot henne underveis. Og det er bare ett eksempel på de helsprøe vesenene du møter i spillet. Mange fiender har et slags demonisk utseende, og det er åpenbart at designerne ikke brukte opp all kreativiteten sin under arbeidet med det første spillet. Her er alt tillatt, enten det er snakk om bosser som har hodet sitt festet til sverdet de bærer, eller merkelige siamesiske tvillinger med vinger.

Man har fortsatt en rekke våpen å velge mellom, som er delt opp i par. I demoen fikk vi prøve Katana-sverdet og buen. Sammen med skytingen, sparkingen og de andre komboene tilbød de høy variasjon ettersom buen kan brukes fra lang avstand, mens sverdet deler ut enorm skade på kloss hold. Katana-sverdet er spesielt effektivt hvis du hopper opp i luften og slynger deg ned mot bakken som en slags virvelvind, mens buen kan sende avgårde piler like raskt som et maskingevær. Uansett hva du velger veksler Bayonetta mellom en rekke nesten latterlige positurer mens hun slåss. Hun er en smidig dame, det er det ingen tvil om, men seksualiseringen er så overdrevet at det blir pinlig mer enn noe annet.

Samtidig er det ikke noe å si på kampsystemet, hvis man ser forbi positurene hun inntar i kampens hete. Det første spillet etablerte seg som en pionér i sjangeren, og oppfølgeren følger i de samme fotsporene. Mirakuløst nok klarer kamera å følge med i kaoset, slik at du alltid har oversikt over hva som er foran og rundt deg. På tross av sitt fargerike design er også HUD-elementene distinkte fra resten av innholdet på skjermen. Det er system i galskapen, noe det fort ikke kunne vært hvis ikke Platinum Games hadde hatt så stort fokus på å levere et finslepet produkt.

Sammen med dette produktet kommer for øvrig det første spillet som en gratis godbit, og selv om slåssingen er velstøpt også her merker man umiddelbart hvor mye oppgraderingen til Wii U har å si. Fargene og omgivelsene blir veldig blasse i sammenligning, og hele opplevelsen føles derfor tam hvis man nettopp har spilt oppfølgeren.

Dette er en annonse:
Bayonetta 2

Men nok om det. Det er jo det nye spillet som er interessant her, og denne gangen er Bayonettas evne til å midlertidig bytte form med helt fra begynnelsen av. Hun forvandles til en panter når hun bykser fremover, og når du aktiverer slo-mo "Witch Time" transformeres hun til en sverm med flaggermus. I tillegg har Platinum Games lagt til en tredje form, som er spesielt nyttig i vannet. Da vi havnet i vannet på City of Genesis-brettet merket vi nemlig at vi kunne dobbeltappe dodge-knappen og endre form til en lang og smidig slange. Å smyge seg gjennom vannet var mye enklere i denne formen, og vi håper virkelig at dette blir utforsket dypere senere i spillet.

Svømmingen som en slange bleknet likevel i sammenligning med den vanvittige bosskampen på slutten av demoen. Den var så crazy at vi begynte å se oss rundt etter noen vi kjente kun for å vise frem galskapen på skjermen.

Motstanderen var en fryktinngytende kriger med et hvitt krigsspyd, men fremfor å slåss selv mante han frem en gigantisk demon som han sendte mot Bayonetta. Hun visste heldigvis råd og fremkalte sin egen demon, og mens vi slåss mot krigeren høyt oppe i lufta duellerte de gigantiske vesenene i bakgrunnen.

Når krigeren omsider var beseiret ble kamera flyttet til Bayonettas private kampdemon, et lilla monster med røde øyne ved navn Madame Butterfly. Og så skjedde det. I 20 herlige sekunder fikk vi kontrollere det gigantiske beistet, som var midt i en vannvittig boksekamp mot den andre demonen. Det var helt vilt å se på. Og fantastisk! Vi forlot demobåsen med et stor smil om munnen, selv om det verket i hendene våre etter den intense trykkingen på gamepaden...

HQ

Relaterte tekster

1
Bayonetta 1 og 2 til SwitchScore

Bayonetta 1 og 2 til Switch

ANMELDELSE. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

Klør du i fingrene etter Bayonetta 3? Får du ikke sove om natten i påvente av et nytt mesterverk fra Platinum Games? Her er en gladnyhet til deg som eier en Switch!

Bayonetta 2Score

Bayonetta 2

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Den sprøeste heksa i gata er tilbake for å rundjule alt på sin vei. Vi har mørbanket både engler og demoner for å sette den magiske karakteren...

0
Klokken 16 på GR Live - Bayonetta 1 + 2

Klokken 16 på GR Live - Bayonetta 1 + 2

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Heksen Bayonetta har gjort comeback på Nintendo Switch med porteringer av de to første spillene. Dette skjer så klart i forkant av at Bayonetta 3 kommer til konsollen en...

0
Ny Bayonetta-amiibo annonsert

Ny Bayonetta-amiibo annonsert

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

På denne dag for to år siden kunne japanske spillkunder skaffe seg Platinum Games sitt Bayonetta 2 til Wii U, og denne merkedagen vil utvikleren gjerne vie litt ekstra...Loading next content