Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Beat Saber

Beat Saber og Subpac lar døve spillere nyte musikken

Beat Games slår et slag for inklusitivtet ved å la spillere med nedsatt hørsel og døvhet nyte Beat Saber via Subpac.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Beat Games annonserte nylig sitt partnerskap med Subpac under en begivenhet i London, hvor målet med samarbeidet er å bringe rytmespillet Beat Saber til døve og hørselshemmede. Beat Games sin CEO og komponist Jaroslav Beck, som er kjent for sitt arbeid med Overwatch-kortfilmene til Blizzard, Battlefield-trailerene, og selvfølgelig den utmerkede introduksjonstraileren til StarCraft: Legacy of the Void, har lagt ut en video i denne sammenheng. I videoen forteller han om lidenskapen sin - å skape musikk- og samtidig om hans bekymringer som komponist rundt hørselstap. Etter dette forteller han om den tsjekkiske komponisten Bedřich Smetana som skapte noen av sine beste verk etter han mistet hørselen - og poengterte at selv om noen blir døv så betyr ikke det at musikkarrieren deres er omme.

Selv om det er mulig å spille Beat Saber for de med hørselstap i dens nåværende form - bare uten lyd - så gir den bærbare subwooferen Subpac de en helt annen opplevelse. Spillere som har Subpac kan dermed føle rytmen til musikken istedenfor å kun se den på skjermen, og selv om den ikke akkurat er billig ($349 USD) så kan det være verdt pengene for de som ønsker å oppleve spillet på en helt annen måte.

Som fører oss til begivenheten og dens hensikt - som var å undersøke hvordan folk opplever systemet. Om vi tolker videoen rett, så ser det ut til at de traff blinken midt på! Den døve danseren Chris Fonseca, grunnleggeren av Deaf Rave og koreograf Troi Lee, og Deaf Rave-medlem Matthew Taylor ble alle mektig imponert av oppsettet.

Når de ble spurt om opplevelsen var responsen enorm. Chris Fonseca kunne fortelle publikum at det å spille Beat Saber føltes som "being in a different world, a fantasy world. The more I play, the more I get better.", mens Troi Lee sa: "As a deaf person, using the Subpac and the VR, I just felt in a virtual reality world that I have never experienced before. I definitely believe it will make a big difference, especially with the Subpac". Etterpå kimte Matthew Taylor inn med "This game is wicked. Wicked! Out of this world experience. Kind of a different dimension of gaming.", og fortsatte med "I'm not a gamer, so playing the VR Beat Saber is really really new to me and wow, I would definitely continue to play that game".

Dommen er klar iallefall, og det er alltid gledelig å se mer inklusivitet i spillarenaen.
Har du problemer med hørselen, og er dette tilbehøret noe du kunne tenke deg?

Beat Saber
HQ

Relaterte tekster

3
Beat Saber får multiplayer

Beat Saber får multiplayer

NYHET. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

Det populære VR-rytmespillet Beat Saber har fått en helt ny oppdatering som bringer multiplayer for første gang for opptil fire spillere. Multiplayer-kamper kan enten...

1
Facebook kjøper Beat Saber-skaperne

Facebook kjøper Beat Saber-skaperne

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Beat Games plasserte seg rett på spillkartet med Beat Saber i år, så mange har lurt på hva studioet vil finne på når de er ferdige med å gi oss mer innhold til det...Loading next content