Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Batman: Arkham Knight

Best of E3 2014: Batman: Arkham Knight

Vi fikk audiens hos selveste Batman bak lukkede dører under årets E3-messe. Nå ser vi enda mer frem til lanseringen av Arkham Knight!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Av og til klarer vi ikke å skjule engasjementet vårt, selv om spilljournalister egentlig skal forholde seg rolige og profesjonelle uansett hva de får vist frem (ja, særlig). Besøket vårt hos Rocksteady under årets E3-messe var en slik anledning.

Batman: Arkham Knight, som det nye spillet heter, hadde allerede imponert oss under Sonys pressekonferanse, der en mektig gameplay-video fra Gothams skyggefulle men likevel lekre gater ble vist frem. Da vi ble invitert for å sjekke ut spillet bak lukkede dører på messens siste dag, var det åpenbart at svaret var et rungende ja.

Vi visste allerede at Rocksteady jobbet med et tredje Batman-kapitel som ville skille seg litt ut fra de foregående, og vi fikk raskt se at det London-baserte studioet har jobbet flittig siden Arkham City-lanseringen i 2011. Overskriften stjeles naturligvis av Batmobilen, som kan forvandles fra en drag racer til en stridsvogn med et enkelt knappetrykk. Den kan også fjernstyres utenfra, slik at den kan brukes til å løse gåter og til og med bistå under nærkampene. Dessuten passer den ypperlig inn sammen med resten av Gothams regntunge omgivelser.

Batman: Arkham Knight
Dette er en annonse:

Byen er i det hele tatt en mektig skue, med større fokus på høydeforskjeller enn tidligere og alternative ruter å gå over alt. Man kan rase gjennom gatene i Batmobilen, eller gli uanstrengt gjennom luften med kappen din. Uansett er utsikten upåklagelig, og detaljnivået i Next-Gen-Gotham er nesten latterlig høyt. Dette er et spill som vil vise hva investeringen du gjorde i en ny konsoll faktisk er verdt. Ja, vi innrømmer det gjerne, Arkham Knight tok pusten fra oss. Vi bannet ikke, men det var først og fremst fordi vi stod med munnen åpen. Mens representanten fra Rocksteady nikket anerkjennende og fornøyd kunne vi konstatere at det nye Batman-spillet var blant eliten på E3 når det gjelder grafikken.

Når det gjelder gameplay fikk vi ta del i en redningsaksjon der Batman hindret en lite hyggelig skjebne for en fabrikkarbeider. I løpet av kort tid blir vi konfrontert av The Arkham Knight, som er en figur designet spesifikt for spillet. Han kan minne om Batman selv, ikledd en slags militærinspirert variant av Bat-drakten. Etter litt skravling overlater han likevel Batman i hendene til gruntsene sine (big mistake) og vi får anedning til å se det fortsatt sjangerledende kampsystemet i aksjon. Det er fremdeles en fryd å slåss (særlig når man avslutter komboene med Batmobil-angrep) og vi har i løpet av kort tid uskadeliggjort bandittene på ekte Batman-vis. De har det vondt, men de er forsatt i live. Vi plasserer den befridde fabrikkarbeideren i baksetet på Batmobilen og peiler ut kursen mot det trygge området på den andre siden av byen.

Batman: Arkham KnightBatman: Arkham Knight

Gatene blir for anledningen patruljert av pansrede kjøretøy, som heldigvis er fjernstyrte slik at Batman kan sprenge dem i fillebiter uten å bryte sine egne etiske retningslinjer. Batmobilen er dessuten et svært mobilt kjøretøy, som lett kan utmanøvrere innkommende prosjektiler selv i Combat-modus.

Dette er en annonse:

Det betyr imidlertid ikke at fiendene dine gir opp å skyte tilbake. De er tvert imot ivrige på å angripe deg, og selv har de ingen moralske problemer med å ta livet av noen. Det gjelder derfor å være oppmerksom, og på samme måte som i nærkampene er timing et nøkkelord. Man blir advart om farer i form av røde lysstråler mellom deg og den som fyrer av, og med litt øvelse kan man danse gjennom kuleregnet med en vakker rytme. Akkurat som i nærkampene, med andre ord, bare gjort på en annerledes måte.

Batmobilen er i det hele tatt et meget hendig kjøretøy. Den har en gripehake som lar deg rive ned hele vegger (eller styre en heis som er ute av funksjon) og du kan som nevnt fjernstyre bilen utenfra ved behov. I tillegg kan Batman skyte seg ut fra førersetet i full hastighet, og fortsette tilsvarende hurtig fremover høyt oppe i lufta.

Batman: Arkham Knight

Vi skal ikke strekke oss så langt som å si at Batmobil-gameplayet garantert blir like underholdene som resten av Batman-oppskriften, men det vi fikk prøve ga mersmak. Dessuten bidrar det til større variasjon i en serie som de siste årene har holdt seg mest til det gamle og det trygge. Samtidig gjør Batmobilen det enklere å forflytte seg rundt på kartet, som garantert kommer til å by på drøssevis av sideoppdrag og hemmeligheter. Området er større enn noensinne, men det er likevel detaljert og innbydende som omtrent bare Rocksteady kan.

Vi har i det hele tatt få bekymringer knyttet til Batman: Arkham Knight. Rocksteady har gjort seg fortjent til tilliten vår med to nydelige spill, og det mindre imponerende Batman: Arkham Origins hadde de tross alt lite å gjøre med. Origins-sidesporet ga dem dessuten muligheten til å bruke tre år på utviklingen av trilogiens egentlige avslutning, og det ser virkelig ut som de akter å ivareta sin egen arv på best mulig måte. Ifølge ryktene blir lanseringen i februar til neste år, så de har forsatt et drøyt halvår på seg til finpussen. Dette ser veldig lovende ut, folkens!

Batman: Arkham KnightBatman: Arkham Knight
HQ
Batman: Arkham KnightBatman: Arkham KnightBatman: Arkham Knight

Relaterte tekster

Batman: Arkham KnightScore

Batman: Arkham Knight

ANMELDELSE. Skrevet av Gillen McAllister

Superhelten som egenhendig revolusjonerte actionspillene gjør sin debut på de nye konsollene. Vi har nok en gang storkost oss i rollen som mørkets ridder...

5
Rocksteady savner allerede Batman

Rocksteady savner allerede Batman

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Hos de fleste har det første eller andre spillet i Batman: Arkham-serien aller høyest stjerne, men trilogiens avslutning med Batman: Arkham Knight (Origins snakker vi...Loading next content