Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Sunset Overdrive

Best of E3 2014: Sunset Overdrive

Vi tok en nærmere titt på et av de mest hektiske og uhøytidelige spillene vi har sett noen gang. Og vi digget hvert sekund av prøvespillingen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Et av spillene som fikk mest oppmerksomhet under årets E3-messe bærer navnet Sunset Overdrive, og det er ikke vrient å skjønne hvorfor. Insomniac Games' nye prosjekt byr på noe annerledes og friskt i skytesjangeren. Det er en del Jet Set Radio, en del Dead Rising og en del Rachet & Clank på en måte. Samtidig er det også sin egen greie. Det er uhøytidelig og har attitude. Det handler om å sprenge ting i fillebiter mens du har det moro. Det er for tidlig å si om humoren kommer til å falle i smak hos flertallet eller fåtallet, men vi har definitivt kost oss med det vi har sett så langt. Noen vil kanskje tenke at de sper på litt i det drøyeste laget, men vi har aldri latt oss plage av den slags.

Vi blir i hvertfall ikke plaget når gameplayet er som dette. Sunset Overdrive er morsomt, avhengighetsskapende og veldig belønnende. Det helsprøe utvalget av forskjellige våpen skal ha mye av æren for dette, både i flerspillerdemoen (8 spillere samarbeider mot bøler av monstre) og enspillerdemoen (som ble demonstrert under Microsofts pressekonferanse). Våre favoritter inkluderer TNTeddy (altså den eksplosive kosebamsen), Captain Ahab (en harpun som fungerer utmerket en-mot-en) og isvåpenet som kan fryse de hissige mutantene på et blunk. Når de står der frosne er de sårbare og kan knuses i tusen biter. Herlige saker!

Sunset Overdrive

Å skli langs lysledninger, gelendere osv. med skoene dine, heretter omtalt som grinding (tenk skateboard) er en vesentlig del av Sunset Overdrive, og det er lekende lett i sin utførelse. Det er ikke mer vrient enn å holde inne X-knappen mens du beveger deg rundt, og det er virkelig tonnevis med ting som lar seg grinde på i hele byen. Faktisk er det nesten i overkant mange valgmuligheter i forhold til rutene du kan ta, til forskjell fra spill som Jet Set Radio der man har en nokså tydelig definert vei å følge.

Dette er en annonse:

Hastigheten du beveger deg rundt i, og det generelle kaoset som preger spillet, ga Insomniac lite valg i forhold til siktesystemet. For å gjøre dette spillbart trengte de en nokså generøs auto-aim, men det er faktisk helt greit. Det passer rett og slett til spillet, som handler om eksplosjoner og kaos mer enn om millimeterpresisjon. Det er meningen at du skal grinde rundt og skyte samtidig, og unngå kjedelige konfrontasjoner på bakkenivå. Faktisk havner du fort i trøbbel hvis du prøver å gå rundt som en normal person. Bakken tilhører mutantene, mens du regjerer fra høyden.

Sunset OverdriveSunset Overdrive
Sunset OverdriveSunset OverdriveSunset Overdrive

Testøkten vår innebar den såkalte "Chaos Squad"-modusen, der åtte spillere samarbeider om å nedkjempe bølger med fiender. Litt som Horde-modusen i Gears of War-serien, men her må man passe på mer enn sin egen helse underveis. Man må også hindre at mutantene når frem til boksene med energidrikken Overcharge Delirium XT Vats. Det er denne drikken som har gjort dem til mutanter i utgangspunktet (må være sterke saker), og i etterkant er å skaffe mer alt de tenker på. Utover dette fungerte modusen på samme måte som Gears of War, ikke minst da man har muligheten til å sette ut ulike feller for å gi spillet et mer strategisk preg. Når det er sagt er horde-opplegget bare én av en rekke spilltyper som utgjør Chaos Squad-modusen. Den ene vi fikk prøve.

Dette er en annonse:

Til forskjell fra eksempelvis Fuse, der man valgte én av fire ferdige klasser, kan man bygge opp sin helt egen figur i Sunset Overdrive. Man tar utgangspunkt i en av de heldige utvalgte som har overlevd energidrikkapokalypsen, og tilpasser vedkommende med våpen etter eget ønske. Dette betyr at kampene er mer varierte enn i Fuse og liknende titler, da spillerne ikke har ferdig definerte roller her. Hvor du gjør mest nytte avhenger heller av hvilket våpen du bærer rundt på, og som alltid i Sunset Overdrive har du mye å tjene på å holde deg i bevegelse. I det hele tatt opplevde vi Chaos Squad som et herlig kaos. De har virkelig truffet med navnet.

Alt i alt fikk vi i aller høyeste grad mersmak av Sunset Overdrive. Ted Price fra Insomniac fortalte oss at de valgte å droppe en tradisjonell apokalypsesetting til fordel for en slags "awesomepocalypse", og resultatet er et spill som får Dead Rising-serien til å virke dønn seriøst. Sunset Overdrive kommer garantert til å bli et friskt pust i sjangeren. Et hektisk, fargerikt og totalt unikt actionspill med et viktig budskap. Det er farlig å drikke for mye energidrikk!

HQ
Sunset OverdriveSunset Overdrive

Relaterte tekster

6
Sunset OverdriveScore

Sunset Overdrive

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Hvis du har ventet på et lettbeint actionspill som kun er opptatt av at du skal ha det skikkelig gøy, er det bare å bestille en billett til Sunset City!Loading next content