Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Blade & Soul

Blade & Soul

Etter flere år i østen skal nettrollespillet med fokus på kung-fu slippes i vår verden. Vi har fått en smakebit på Blade & Soul...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Navnet Blade & Soul er kanskje kjent for deg. Nettrollespillet har vært i drift i flere år allerede i østen og en versjon til vår kant av verden ble annonsert tilbake i 2012. Det tar åpenbart tid å oversette og tilpasse det som best beskrives som et leksikon med informasjon og stemmeskuespill til engelsk, fransk og tysk.

Ikke desto mindre nærmer prosessen seg nå slutten, og NCsoft har derfor frigjort markedsføringsmidlene for å varsle ankomsten av en kort beta til høsten, etterfulgt av selve lanseringen til vinteren. Mesteparten av spilltestingen er nemlig allerede gjort gjennom arbeidet med den koreanske utgaven, og fordelen med å komme inn noen år senere er at spillet allerede er stabilt og fyldig.

HQ
Blade & SoulBlade & SoulBlade & Soul
Dette er en annonse:

Her i Gamereactor har vi fått sjansen til å teste den vestlige utgaven allerede, og vi selv om tilpasninger er blitt gjort merket vi raskt at dette er noe annet enn nettrollespillene vi er vant til. Visuelt minner det mer Final Fantasy XIV: A Realm Reborn enn om World of Warcraft, og spillet er tydelig inspirert av kampsporttunge filmer som Snikende tiger, skjult drage.

Du skjønner tegninga. Figurene kan hoppe mellom bygningene og gli gjennom skoger. Når de slåss er det som å se på en dødelige ballett. Kampene er basert på timing der de ulike manøvrene må lade seg opp igjen før de kan brukes på nytt, men de har likevel en flyt over seg som ikke finnes i "våre" MMOer. Når du har gått til angrep får du umiddelbart muligheten til å følge opp med et nytt, og et nytt. Som i fightingspill er derfor timing og raske reaksjoner elementært. Dette gjelder også hvis det er du som blir angrepet, det gjelder alltid å være raskere på labben en motstanderen din.

Ved siden av et annerledes kampsystem skiller også geografien seg ut. Begge de to områdene vi utforsket - et trygt og godt treningsområde, og deretter en frodig dal - er steder de fleste skapere av kung-fu-filmer bare kan drømme om å ha resurser til å gjenskape. Her snakker vi flytende øyer, templer på kanten av høye stup og gigantiske fossefall. Å bevege seg rundt involverer derfor en del klatring, men til gjengjeld kan du gli gjennom luften når du først har kommet deg opp i høyden.

Blade & SoulBlade & SoulBlade & Soul
Dette er en annonse:
HQ

Dette tunge fokuset på vertikalitet betyr at du hele tiden må rotere kameraet for å finne den mest effektive ruten fra A til B. Det finnes imidlertid vindstrømmer du kan bruke som snarveier (de innebærer litt loading og en cut scene) hvis det er litt langt til B. Dette var også hendig for oss, da vi slet litt med å komme oss frem til å begynne med. Vi klarte ikke helt å beholde oversikten, og det er tydelig at det krever litt øvelse før man mestrer Blade & Soul skikkelig.

Nå som forskjellene er ute av veien, kan vi fortelle at resten av spillet er i tråd med sjangeren slik vi kjenner den. Du har fire raser å velge mellom, som igjen kan deles opp i én av seks klasser. Man har nærkampspesialister, sverdmestere, tøffe fightere med økser, bil og bueskyttere og mage-lignende figurer å velge mellom, altså kjente jaktmarker for MMO-entusiaster. Vi startet som en kriger med sverd, og nøt godt av time block-egenskapen hans som gjorde det enklere å kontre angrep fra fiender.

Utover rasene og klassene finnes det naturligvis nye våpen, nye rustninger og diverse andre oppgraderinger. Du kan også kle deg ut slik du vil, da klær holdes separat fra hva du bruker som "armour". Noen antrekk gir deg dessuten bonuser (buffs) i kampene, så det er lurt å være motebevisst i Blade & Soul.

HQ

Hvis du liker best å bare fjase rundt i free-roam er det ingen som kan hindre deg i det, men det finnes naturligvis også dungeons. Disse kan man takle i grupper på to, fire eller seks, men endgamet, et ekstra stort dungeon, er laget for hele 24 spillere. Under vår korte test av spillet satset vi imidlertid på et solo-oppdrag. På det tidspunktet var vi fortsatt i treningsområdet, så det ærbødige oppdraget var å kvitte seg med en rekke ikke spesielt aggressive dukker av treverk.

Ikke desto mindre likte vi smakebiten. Det var forfriskende å prøve et nettrollespill som skiller seg ut, og kung-fu-fokuset gir Blade & Soul et unikt preg. Med tre forskjellige "acts", som alle byr på sin egen historie, ligger dette an til å bli et MMO som har mye å tilby fra dag én. Samtidig øker presset når man vet at dette spillet allerede har vært ute lenge i en annen del av verden, så vi forventer at ting går på skinner når lanseringen er over oss. Vi ser frem til å teste ting litt grundigere når den tid kommer.

Blade & SoulBlade & Soul

Relaterte tekster

0
Blade & Soul passerer 2 millioner spillere

Blade & Soul passerer 2 millioner spillere

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Dere som spiller nettrollespillet Blade & Soul kan nå glede seg over at spillet har fått nytt innhold, og samtidig forteller utgiveren at den vestlige versjonen har...

0
To timer med Blade & Soul

To timer med Blade & Soul

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

GRTVs MMO-ekspert Petter Mårtensson likte seg i det nylig lanserte Blade & Soul, og tok derfor turen tilbake sammen med en million andre spillere her i vesten. Se de to...

0
GR Live spiller Blade & Soul

GR Live spiller Blade & Soul

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Petter likte det suksessfulle nettrollespillet Blade & Soul under de tidligere testrundene, så i dagens sending av Gamereactor Live gir han det en ny sjanse. Det bør du...Loading next content