Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Block N Load

Block N Load

Jostein tok turen til Cambridge for å se på Runescape-utvikler Jagex' kommende tittel Block N Load...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Forhåndsinntrykket er basert på ca. 3 timers spill ved Jagex' studio i Cambridge, samt ytterligere 4 timer hjemme i spillets åpne beta.

I 2011 snublet jeg over et Minecraft-inspirert gratis FPS ved navn Ace of Spades. På den tekniske siden var det ikke mye å skryte av. Spillmekanismene var minimalt utbedret, med bare tre våpen å velge mellom, samt en spade og granater. Likevel var spillet fantastisk underholdende. Kartene var bygget opp av blokker man kunne ødelegge, og man kunne også bygge festningsverk ved å legge ut egne blokker. Spillerne gravde tunneler og skyttergraver, bygde broer og bunkere og ødela motstandernes forsvar. Det var ikke et spill som ville revolusjonere verden, men det hadde funnet sin nisje.

Block N Load
Block N Load er ifølge Alex Horton, kreativ leder ved Jagex, en spirituell etterfølger av Ace of Spades.

Da jeg ble invitert til Cambridge for å se på Runescape-utvikler Jagex' kommende tittel Block N Load var det naturlig å trekke linjene tilbake til det sjarmerende gratisspillet jeg snublet over noen år tilbake. Nettopp Jagex overtok nemlig utviklingen av Ace of Spades, og utvidet det fra sitt unektelig spede utgangspunkt til en dypere, Team Fortress 2-liknende opplevelse, som fremdeles bygget på tanken om å bygge festningsverk og ødelegge terreng. Ace of Spades ble så gitt ut i desember 2012. Dessverre er jeg redd Jagex, i sitt forsøk på å gjøre Ace of Spades til en kommersiell tittel, mistet det som gjorde spillet engasjerende, sjarmerende og intenst, og spillet ble møtt med særdeles lunkne anmeldelser.

Dette er en annonse:

Ettersom jeg hadde det riktig gøy med den originale gratisversjonen, men ble veldig skuffet over den kommersielle utgivelsen, gikk jeg Block N Load i møte med forsiktig optimisme. Kom jeg til å bli skuffet nok en gang, eller har Jagex lært av tabbene de begikk med Ace of Spades? Det var derfor betryggende for meg at Jagex' markedsføringssjef David Solari åpnet pressekonferansen i Cambridge med å snakke om Ace of Spades. Selv om Ace of Spades, ifølge Solari, hadde solgt nok til å gå i pluss, følte de at Ace of Spades ikke hadde levd opp til sitt potensial. Med Block N Load ønsker de å rette på det.

Block N Load
Før spillet starter bygger man forsvarsverker rundt objektivene, slik som miner, mortar eller rett og slett sperrende blokker.

Grunnkonseptet i Block N Load er det samme som i sin forgjenger: Kartene er bygget opp av blokker som kan ødelegges, og spillerne kan selv legge ut blokker for å komme seg til fiendens objektiver eller hindre fienden å nå deres egne objektiver. Utvalget av blokker har derimot blitt kraftig utvidet, med flere blokktyper av forskjellig styrke, blokker som sprekker når fienden går på dem, miner, bomber, blokker som gir deg en fartsøkning og en håndfull andre valgmuligheter.

I tillegg er det nå satt av en periode før kampen begynner hvor man kan få bygge sine forsvarsverk i fred. Dette er en enorm forbedring fra forgjengeren, og de nye blokkene tillater en rekke kreative forsvarsverk. Man kan innkapsle hele objektivet i solide blokker, eller lage en romslig mur rundt med et arsenal av automatiske kanoner innenfor, eller noe helt annet. Min personlige favoritt er å grave ut et stort hull, for så dekke over hullet med falske blokker fienden vil falle ned i, for så å fylle hullet med all slags smertefulle overraskelser.

Dette er en annonse:
Block N Load
Spillet lanserer med bare en spillmodus. Den går ut på å ødelegge en serie kuber i rekkefølge, til man har ødelagt alle fiendens kuber.

Man kan bygge nye forsvarsverk gjennom hele spillet, men straks byggefasen er over kan hvert lag gå løs på hverandre. Det var riktig underholdende å forsøke å finne en vei rundt, over, under eller gjennom fiendens forsvarsverk. Samtidig oppstår en interessant balanse mellom angrep og forsvar: Ettersom hvert lag har fem spillere blir det et viktig strategisk valg om hvor mange blir igjen for å forsvare og hvor mange går til angrep. Jeg har endt opp i flere forskjellige scenarioer, noen der hvert lag har hatt gitt opp forsvar og ender opp i et kappløp, andre som utvikler seg til å bli stillingskriger der ingen kommer noen vei. Jagex' slagord for Block N Load, nemlig «No game's the same», har definitivt en sannhet i seg. Det vil si, i alle fall innledningsvis. Jeg frykter at det gradvis vil utvikles et metaspill hvor enkelte forsvar eller enkelte angrep rett og slett er mye bedre enn andre.

Som forgjengeren kan man velge en av flere klasser, som hver har sine styrker og svakheter. Ved spillslipp dekkes seks klassiske arketyper: soldat, skarpskytter, tank, snikmorder, områdebenekter og forsvarer. Hver klasse har en unik blokk (for eksempel har soldaten kraftige eksplosiver) og en unik egenskap (skarpskytteren kan avsløre fiender i nærheten), samt sine særegne våpen. Dette gjør at hver klasse føles unik å spille, samtidig som hver klasse har et unikt bidrag til laget.

Block N Load
Mangelen på en tematisk rød tråd blir åpenbar i det du ser to klasser side ved side.

Fra et spillmekanisk ståsted er det ikke noe galt med klassene Jagex har valgt, men jeg må si tematikken er særdeles svak. Det finnes ingen rød tråd mellom klassene. Soldaten er en stereotypisk testosteronfylt Rambo-karakter, skarpskytteren en erkebritisk oppdager, snikmorderen en meksikansk ninja, tanksen en robot, områdebenekteren en gal vitenskapskvinne og ingeniøren en - vel - en ingeniør. Selv om hver karakter er morsom i seg selv, gjør mangelen på et gjennomgående tema at spillet mangler en karakteristisk personlighet.

Den største utfordringen utviklerne står overfor fram mot lansering er imidlertid på det tekniske planet, nemlig å stramme opp kontrollene og skytingen. Jeg gjorde stadig vekk en rekke småfeil fordi kontrollene ikke fungerte som forventet. Jeg bygget blokker på feil sted, hoppet av plattformer ved feiltakelse, valgte feil våpen i kampens hete og så videre. I tillegg føltes ikke våpnene riktig presise, og når man sikter blir synsfeltet smalnet så mye inn at man lett mister oversikt over hva som skjer rundt en. Det er ikke så ille at det totalt ødelegger spillopplevelsen, men det trekker ned totalinntrykket betraktelig.

Block N Load
Når man sikter seg inn mister man raskt oversikten over omgivelsene.

Med dette sagt må det presiseres at spillet er gøy. Jagex har klart å forbedre oppskriften de etablerte med Ace of Spades. Hybriden av Minecraft of Team Fortress 2 fungerer veldig bra, mange unike og spennende situasjoner oppstår som resultat av at man kan bygge på eller endre terrenget. Dersom de klarer å rette opp i de tekniske problemene vil Block N Load være et solid casual førstepersons skytespill, som leverer der Ace of Spades ikke klarte.

Relaterte tekster

1
Block N LoadScore

Block N Load

ANMELDELSE. Skrevet av Fredrik Walløe

Å kombinere Minecraft med et lagbasert skytespill, byr på matcher som er mer variert enn det meste annet vi har vært borti. Vi blir stadig overrasket av Block N Load...

0
Block N Load er nå gratis

Block N Load er nå gratis

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Jagex' Block N Load er et lagbasert skytespill hvor du skal bygge opp ditt eget forsvar samtidig som du prøver å ødelegge fiendens befestninger i tillegg til å skyte...

0
Norske Artplants Block N Load ute nå

Norske Artplants Block N Load ute nå

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Norske Artplant og deres utgiver Jagex feirer lanseringen av deres 5 vs 5 actionspill Block N Load med en såkalt Steam Free Weekend. Dette innebærer at du som er...

0
Block N Load

Block N Load

FORSPILL. Skrevet av Jostein Holmgren

Jostein tok turen til Cambridge for å se på Runescape-utvikler Jagex' kommende tittel Block N Load...Loading next content