Året går mot en avslutning, og det er på tide å se tilbake på de 365 dagene som har gått. Som vanlig synes jeg det er moro å se tilbake på de populærkulturelle sfærene og se hvilke filmer, spill, serier og lignende som har preget året. Naturligvis er det spill som jeg ser mest tilbake på, og mot slutten av året forsøker jeg også å gjøre regnskap for hvilke ti spill jeg mener er de beste fra året som har gått.
Året 2018 er på hell, og det har vært et innholdsrikt år med opp- og nedturer. På en slik dag er det alltid moro å se litt tilbake på de 365 dagene som har gått. Tradisjonen tro liker jeg også å se på spillene jeg har spilt og forsøke å resonnere meg frem til de ti beste spillopplevelsene fra 2018.
2016 har vært et år med mye innhold og mange gode spill, skjønt noen skuffelser har det også vært underveis. Å skulle velge ut en topp 10-liste byr som vanlig på noen utfordringer. Ikke bare fordi det er mange gode spill å velge mellom, men også fordi man aldri har spilt alle spill som kommer ut i løpet av et år, samme hvor mye tid og innsats man legger ned.
Spillåret 2015 har vært et år preget av oppturer og nedturer. På den ene siden har det vært mange lovende titler som har sett dagens lys. På den andre siden er det altfor mange av dem jeg ikke har fått spilt, eller som på den andre siden har endt opp med å skuffe. Med et år preget av både sivilstatusendring og full jobb sier det seg selv at det er altfor mange titler som kunne hatt en sjanse på denne lista, men som ikke får plass i denne omgang.
Det å lage lister over GOTY har aldri helt vært min greie, men spillåret 2014 har vært veldig interessant, både på godt og vondt. Det har vært spill med høye forventninger som har gått helt på tryne, samtidig som det har vært små indiespill som har levert.
Året 2014 er snart slutt, og som vanlig benytter man denne tiden på året til å se seg tilbake og mimre om året som har gått. Tradisjonen tro benyttes anledningen her til å kikke på spillåret som har gått, og peke ut de ti beste spillopplevelsene fra 2014 (det vil si, av spill som er lansert i 2014 altså - man kan selvfølgelig ha gode spillopplevelser hvert år med spill av eldre dato).
Fjorårets liste var svært vanskelig å rangere og alle 10 spillene på listen lå svært jevnt når den endelige plasseringen ble avgjort. I år har rangeringen gått litt lettere, selv om det fremdeles var ganske jevnt mellom noen spill også i år. Det skal også sies at det er en del spill jeg enten har måtte utsette, eller stått over. Dragon Age: Inquisition er et spill jeg enda ikke har har fått prøve, men som med stor sannsynlighet kunne fått en plass på listen. Det samme gjelder kanskje South Park og Donkey Kong Country: Tropical Freeze.
Helt siden Stunt Car Racer og Pitstop på Commodore 64 har jeg vært hekta på bilspill. Opp igjennom årene har jeg brukt tusenvis av timer på bilspill. Spesielt en bilspillserie har fått mye oppmerksomhet fra meg og det er Need for Speed-serien, men jeg er også stor fan av Codemasters sine bilspill som Colin McRae, DiRT, Grid og Race Driver-serien. Jeg får liksom ikke nok av bilspill.
Jeg er ikke noen GTA-fan, jeg bryr meg generelt sett lite om skytespill, og skal jeg først spille flerspillerdeler av et spill foretrekker jeg å gjøre det med mine motstandere fysisk til stede i samme rom som jeg sitter i.
Enda et år nærmer seg slutten. 2013 har bydd på vanvittig mange gode spillopplevelser og å plukke ut og rangere de 10 beste spillene har vært en svært formidabel oppgave. Selv om det beste spillet jeg har spilt i år (og noensinne) uten tvil heter Xenoblade Chronicles, ble mesterverket utgitt for to år siden og passer vel sådan ikke inn på en liste over de beste spillene fra 2013. Men som nevnt har det uansett vært nok å velge mellom og i første del av denne bloggen over de 10 beste spillene fra 2013 har plassene 10-6 fått sine representanter.