Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog
Revolusjon i skolesystemet

Revolusjon i skolesystemet

Skrevet av A to the H den 10 januar 2013 klokken 16:19

Hvis det er en ting som plager/plagde meg med grunnskolen og nå videregående, så er det unødvendige fag og få valgmuligheter. Det som trengs i den norske skolesystem er en revolusjon.

Unødvendige fag kan man ramse opp i fleng: heimkunnskap, sløyd, kunst og håndverk, musikk, naturfag, nynorsk og religion er alle fag som går under denne kategorien. Til og med matte til et visst nivå.

Jeg vil benytte din oppmerksomhet nå til å erklære hvorfor disse fagene er såpass unødvendig. Det er på grunn av det store dilemmaet om ''hva vil du bli''. Det er en slags funksjon som sier at alle disse fagene er spesifikk rettet mot enkelte yrker, og at du en gang kommer til å få bruk for det. Helt feil.

Det som jeg ville ha basert et skolesystem på er VALGMULIGHETER. Hadde jeg lagd en skole skulle jeg plukket ut fag som betyr noe, som for eksempel engelsk, norsk, samfunnsfag, historie og ting man kan få bruk for senere i livet ditt som grunnleggende fag, og basert resten av valgene på programfag man valgt selv. Dette ville helt klart gagnet flere barn og valgmulighetene blir fler. Mange undersøkelser viser til at 1 av 500 barn blir noe innenfor naturfag, musikk (ofte selvlært), eller kunst og håndverk. Hvorfor må da alle elevene ha det da? En veterinær tjener ikke på å ha musikk eller kunst og håndverk! Hvorfor ikke heller ha det som et valgfritt programfag helt ned til barneskolen?

Jeg vet at det er kanskje givende og gir et innblikk i hva du vil bli, men ikke noe mer enn det.

Eneste jeg kan forstå av de fagene jeg mener er ubrukelige er religion. Det er jo kun for å lære oss å tolke ulike religion og få et større spekter og ikke være så trangsynt og uforstående på religion, men allikevel er det ikke noe poeng med å ha det fra 6-10 klasse og så igjen i 3. videregående. Det skjønner ikke jeg helt.

Nei, jeg er ikke veldig stolt av det norske skolesystemets arv. Det mye som virkelig ikke sitter helt på skinnene. Denne bloggen er mest for å avlaste en del av min frustrasjon og få ut tankene mine på papir. Håper dere er ihvertfall litt enige med meg!

HQ