Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog

Vinter-OL og nasjonalisme (TTRGMG)

Skrevet av A to the H den 5 februar 2014 klokken 15:02

Tilbake til min furtne humør. Det er tide for dritturneringen over alle dritturneringer. Nemlig OL. "Hvorfor er denne turneringen så megaræva?" spør du deg sikkert, der du sitter og banker deg i brøstet og skriker "HEIAIAIAIAI NOREG!!!!". Nei, nå skal du høre. Vinter-OL er et utstillingsvindu for den mest skadelige naturen i historien.

Da Pierre de Coubertin dannet de moderne olympiske lekene i slutten av 1800-tallet, var planen bak det hele å skape samhold mellom nasjonene og nyte idrettens gleder. Dette var selvfølgelig en genial plan, som han fremstilte på verdensutstillingen i 1894, hvor han viste fram ideen om de olympiske leker i Athen og rundt om i verden hvert fjerde år.
Det han ikke visste var at dette skulle bli gjort om til en pøl av nasjonale hemoroider som skulle plage meg i mange år.

Jeg er stolt nordmann, men jeg er så bedritent lei av folk som skriker og hoier hvor forbanna stolte de er. Hold kjeft, din udugelige dritt, som mest sannsynlig aldri har gjort en dritt for denne nasjonen forutenom å snylte fra NAV og runke i symfoni. Hold kjeft, din udugelige dritt, som sitter hjemme og skriker at er "SKANDALE" og at det er viktig å "think about the children". Nå begynner jeg å spore av her, men dere skjønner hva jeg mener.

Det som en gang var en festivitet hvor man skulle møtes og ha "fredsperiode" ble til en krigssti. Hvor mange ganger har ikke nasjonalisme og politikk blitt innblandet inn i de "vakre" lekene? Det er så mange eksempler at det er vanskelig å nevne alle. De viktigste er vel Berlin OL i 1936, hvor Hitler brukte OL som propaganda for å vise fram riket sitt av naziinfluensa og antisemitisme. Andre hendelser er i München i 1972, hvor isralitter ble henrettet av palistinske svin. Hvor ble det av denne tankegangen om fred som de Coubertin lanserte med ideen om de moderne olympiske leker?!

Nå skal det sies at vinter-OL er langt mildere på det nasjonalistiske skalaen enn storebroren sommer-OL, men det er fremdeles helvetes irriterende å høre på Norges håp i idretter som INGEN andre enn NORGE bryr seg om. For fuck sake... Northug som er så vidt kjent i andre land enn Nord-Europa er nesten større enn kongen i monarkiet vårt. Dette sier sitt om hvor egosentriske og brautende nasjonalister vi i Norge er. Vinner Norge gull eller gjør det bra, så er det hipphipphurra, og Norge er best. Jeg er så drittlei det.

Holes leker ville ha vært basert på klubborientert idrett hvor nasjoner SAMARBEIDER, i steden for å knive mot hverandre. Her får man samhold. Ikke hat, rasisme, vold, politisk uro og gudene vet hva. Faen, hvor glup er ikke jeg?!

HQ