Norsk

Har du hørt om dette spillet?

Kontra gårsdagens sinnablogg om gigantserien Uncharted og om hvor overvurdert jeg synes den er, har jeg valgt å skrive om det stikk motsatte i dag. Nemlig et skikkelig undervurdert spill. Eller oversett er vel kanskje heller det riktige ordet. Spillet heter Legend of Kay, og er i mine øyne så oversett at jeg nesten setter meg i et hjørne og griner. Hørt om det? Ikke det, nei. Tenkte meg det. Du er i hvert fall ikke den eneste, for siden dagen jeg for første gang prøvde det for mange år siden, har jeg sittet å lurt på hva i all verden som hindret dette spillet i å bli mer "kjent" enn det det er.

Grunnen til det er enkelt nok at jeg synes det er et sinnsykt morsomt spill. Du spiller som et slags kattedyr som skal redde de andre kattene, pandaene, froskene og kaninene på øya der han bor fra den totale undergang, ledet an av en fascistisk gorilla-hær. Joda, utgangspunktet i historien høres kanskje i overkant obskurt og barnslig ut, men det ligger mer bak panseret enn dette. I løpet av reisen man går igjennom på øya støtter man på vakre miljøer og ikke minst utrolig mye variasjon i gameplayet. Sistnevnte føles som en god blanding av Legend of Zelda og Ratchet & Clank, og variasjonen mellom gåteløsning, kamp og andre gjøremål føles skikkelig gjennomtenkt.

Har du hørt om dette spillet?

Det er rett og slett et skikkelig morsomt spill, og når en østlig setting med utrolig musikk og fabelaktig atmosfære skjønner jeg virkelig ikke på den mikroskopiske oppmerksomheten spillet har fått. Jeg har sjelden hatt en større eventyrfølelse i et spill, og enkelte ganger var jeg rett og slett på stedene litt lenger bare pga. den deilige stemningen. Bare hør denne sangen mens du forestiller deg at du trasker rundt i et forlatt sumpområde: http://www.youtube.com/watch?v=mobhPvXQoeg

Jeg synes nå Neon Studios fortjener litt bedre; dette er et spill jeg har brukt ufattelig mye tid på, og er et av PS2-spillene jeg sent vil glemme. At jeg kjenner skremmende få som i det hele tatt har hørt om det er er en skam, og selv om det sikkert finnes et lignende tilfelle der ute et sted, står jeg fast på at Legend of Kay er det mest oversette spillet noensinne i mine øyne. Om du noen gang av en eller annen grunn skulle komme over det kan jeg trygt anbefale det, for som PS2's svar på Legend of Zelda gjør det seg godt.

Hva med deg? Er det noen titler du synes burde fått mer oppmerksomhet?

HQ