Norsk

stille før stormen......

Skrevet av Amusei den 24 september 2010 klokken 14:14

Til nå har det vært et godt skoleår. Har fått mange gode karakterer og har kontroll i de fleste fagene. Men jeg venter nå på en storm som vil ødelegge karakterkortet mer en katrina ødela New Orleans

Som sagt venter jeg på ett ødeleggende støt mot min endelige snittkarakter. Det har seg slik at jeg klarer og komme meg gjennom et helt år uten og få så veldig mange firere. Jeg jobber godt i alle fagene, og får gode resultater. Men så kommer loddet. Hvert år skjer det. Under de mange tentamene faller snittet mitt ned med mer 0,5. Dette irriterer meg grenseløst. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg kan bare ikke skrive norsk. Hvorfor får jeg treere i norsk når jeg får femmere og seksere i engelsk? Er det noe med at det ikke går an og skrive slik jeg gjør på norsk? Jeg har heller ikke mange skrivefeil. Og i tillegg gjør vi ikke noe med det på skolen. Vi skriver aldri tekster, og hvordan skal man bli bedre uten trening?

Norsk er ett av fagene. Et annet fag som drar meg ner er nynorsk. Med en 2+ drar det karakteren heftig ned. Og vi går heller ikke gjennom det på skolen. Det eneste vi har gjort i år er og ha en liten prøve i verb/substantiv, og den har vi ikke fått tilbake enda. Hvordan skall jeg trene hvis jeg ikke vet hva jeg må øve på?

Engelsk går greit. Fikk nettopp tilbake et essay som jeg fikk 5+ på. Hadde fått sekser hvis det ikke var fordi kildene var vake. Får vanligvis femmere på tentamenen i dette faget. Litt rart at jeg får 5/6 i engelsk, og 3/4 i norsk.

Så er det matte. Jeg har litt kontroll på den, men med en 3/4 er det et fag jeg er klar for og vippe meg opp i. Jeg føler at jeg kan klare femmeren i år, men er ikke helt sikker. Skal øve til tentamenen i helgen. Har heldigvis tilgang til delprøve 1 fra i fjor som jeg kan øve på. Det er ikke mer jeg kan gjøre nå. Går sikkert greit hvis jeg får orden på føringen og noen formeler.

Lagt til 2010-09-24 14:16:
Hvis noen har noen tips til norsk og nynorsken, send dem til krypinnet mitt

HQ