Norsk
Blog

Inntrykk: Muramasa Rebirth

Skrevet av AndyLonn den 3 juni 2014 klokken 21:49

Jeg sliter for tiden med å finne et spill jeg kan synke litt tid i uten å enten miste interessen eller bli utbrent for fort på. Jeg lider rett og slett av litt "spill rastløshet". Dette har slått ut negativt på aktiviteten min her på GR, Men nå tar jeg grep for å fikse det. Jeg planlegger å skrive noen "inntrykk blogger" om spillene jeg begir meg ut på for tiden. Så jeg vil herved introdusere den første av disse bloggene og denne gangen handler det om: Muramasa Rebirth.

Jeg har hørt fra flere kilder at dette var et "must play" spill for Vita eiere. Men uten å ha sett noe fra spillet var jeg egentlig klar for en tradisjonell JRPG, Noe som raskt viste seg å ikke stemme helt med realiteten. Muramasa Rebirth er en port av det vannvittig populære, men for meg ukjente, Wii spillet Muramasa: The Demon Blade. Sjangeren vi befinner oss i er Action Eventyr i gjennomført som en 2D Hack-and-Slash med RPG elementer.

I starten av spillet blir du bedt om å velge mellom historien til en av de to hovedpersonene Kisuke og Monohime. Jeg har nå spilt ca 1,5 time som Monohime og har ikke hatt anledning til å prøve om spillet er noe annerledes når man spiller som Kisuke. Historien som blir fortalt er noe så som så, men jeg liker at de har latt de originale japanske stemmeskuespillerne være der og heller presentere historien til oss som ikke snakker flytende japansk gjennom undertekster.

Visuelt er spillet helt nydelig, og det kommer virkelig igjennom på OLED skjermen. Karakter detaljene kunne vært litt mer fremhevet, men måten spillet bruker farger og japansk arkitektur i bakgrunnen gjør opp for mye. Playstation Vita med OLED er skapt for spill som Muramasa og Dragons Crown, noe som gjør meg glad for at jeg ikke ventet med Vita kjøpet, ettersom de nå har lansert Vita uten OLED og første generasjons maskinene vil bli vanskeligere og vanskeligere å få hendene på i fremtiden.

Inntrykk: Muramasa Rebirth

Kamp systemet baserer seg på en kombinasjon av diverse retningsbaserte angrep, unnamanøvrer, kombinasjoner og spesialangrep. Gjennom level systemet får man muligheten til å lage nye og kraftigere sverd, og så vidt jeg kan se har alle sverdene sine egne "stats" og spesialangrep. I praksis føler jeg det at sverdene er forskjellige ikke har hatt så veldig mye og si, men det kan selvfølgelig endre seg etterhvert. Jeg klarer å utøve en del strategi i kampene, ettersom hvert angrep har sin spesifikke oppgave, men når kampene blir hyppigere og hyppigere, går all strategi ut vinduet og jeg ender opp med å bare "button mashe" meg gjennom de enkle kampene og heller vente med strategien til jeg møter en fiende hvor det ikke fungerer. På denne måten er Muramasa Rebirth mye likt alle JRPGS jeg har spilt.

Jeg ser foreløbig mye potensial i Muramasa Rebirth, men er svært redd for at det hele blir for repetivt i lengden. Fullfører jeg spillet så kommer det nok en anmeldelse her på Gamereactor.

Noen andre som har spilt Muramasa Rebirth? Noen som har litt visdom å dele med en noob?

HQ