Norsk
Blog
"Du er teit hvis du liker det der!"

"Du er teit hvis du liker det der!"

Skrevet av AndyLonn den 6 juni 2014 klokken 21:51

Hvorfor føler vi trangen til å ytre hatske bemerkninger mot ting vi ikke liker, eller mot folk som liker noe annet enn det vi gjør?


Vi har alle gjort det. Jeg er ikke spesielt entusiastisk for syklister som sykler på veien når det er et fint fortau rett ved siden av, selv om jeg vet like godt som dem at de har lov til å være der. Og jeg har mange ganger gitt utrykk for hva jeg syntes om Apple og de som følger det de gjør nærmest religiøst.


Jeg ble påminnet denne utingen som vi alle gjør forleden dag, da jeg satt i kantina på jobb. Jeg satt med de jeg pleier å sitte med, og vi snakket om nerdete ting som vi alltid gjør. Det går fra diskusjoner om ESport, Anime, Fantasy bøker, og diverse spill vi spiller. På samme bord, men litt lengre borte sitter noen kollegaer av oss som snakker om sine interesser sammen.

På min side av bordet sitter en å kikker på noen som livestreamer på Twitch. Så kommer det fra en av de på andre siden av bordet: "Åh, Det er det dummeste jeg ser, Folk som på internett ser på at andre spiller dataspill, Hvorfor gjør du det der?". I et modig forsøk på å forsvare hobbyen sin sier han som var skyldig i denne "teite tingen" at han ikke bryr seg, og at han liker det. Men anklageren gir seg ikke.

Til slutt steppet jeg inn. Jeg er ikke i det hele tatt redd for at noen skal se at jeg er en nerd. For å si det slik, jeg hadde ikke blogget, for så å dele det på Twitter og Facebook hvis det var tilfelle. Jeg spurte "anklageren" om hva han egentlig ville frem til, og etter litt motstand ble det "stille i fjøse". Jeg har på ingen måte noe imot "anklageren", men syntes det at han stilte "den anklagede" inntil veggen foran alle samme ikke var helt greit.

Jeg har drevet å tenkt på denne situasjonen i ettertid. Hvor mange ganger har det ikke skjedd meg, når jeg var mindre sikker på meg selv, at jeg ble stilt mot veggen på den måten. "Leser du bøker? Det er teit", "Spiller du data hele tiden eller" "Hvorfor liker du sånne barne tv serier" Svaret er: mange ganger.

Jeg har egentlig ingen mål og mening med denne bloggen, utenom å konstatere at jeg nå innser hvor teit denne oppførselen er, og at jeg melder herved at jeg "går av på neste stasjon". For jeg vil ikke lenger være den som får noen til å føle seg sett ned på, bare fordi de liker noe som kanskje jeg ikke liker.

Takk for meg.


Vil minne om at jeg ikke skrev ord for ord hva som ble sagt mellom de to jeg henviste til tidligere, men kjernen i det som ble sagt kommer frem i det som står skrevet

HQ