Norsk
Blog

Monster Hunting: High and Low

Skrevet av AndyLonn den 24 februar 2015 klokken 21:07

Hallelujah, Jeg har blitt frelst.

Jeg vet det er slik tre av de jeg omgås med ville at jeg skulle starte denne bloggen. Så til Johan, Øystein og Tor Olav: Værsågod.

De kjappeste av dere har kanskje allerede skjønt at denne bloggen handler om det nyeste spillet i Monster Hunter serien. MH4 Ultimate. Jeg har lenge sett på denne serien fra avstand, men har aldri helt skjønt greia. Etter jeg fikk meg 3DS, og spilt gjennom de spillene jeg hadde samlet opp over årene, endte jeg opp med å kjøpe Monster Hunter 3 Ultimate til den, da det var på tilbud på Nintendo E-Shop.

Jeg skjønte raskt at det var noe spesielt med spillet, og forstod hvorfor noen av vennene mine forgudet denne serien slik de gjorde. Men det fantes andre spill å spille, og mengden arbeid som måtte legges i det å komme inn i spillet, gjorde til at det ble utsatt og utsatt. Når MH4U ble annonsert, og etter å ha kikket på noen av videoene til https://www.youtube.com/watch?v=tA5sR5aLEYY" target="_blank">ProJared</a> bestemte jeg meg for å sette meg ned med 3 Ultimate, om bare for å se om MH4U var noe jeg ville sette i gang med.

</b>Det er det!</b>

Etter Dark Souls brukte bedre parten av et år med å overbevise meg om at det var et spill verdt å spille, har jeg satt mer og mer pris på spill som bruker bevegelsene og animasjonene som en slags "innsats". I poker og andre spill med høy innsats, skal du aldri vedde mer en du våger å tape, og det er også definitivt sant med Souls serien, og tildels sant i Monster Hunter.

Om du bestemmer deg for å gå "Gung Ho" mot en fiende, så er alt som følger den avgjørelsen helt og holdent ditt ansvar. Alle slagene du velger å slå, har også bakdelen med å sette deg i en situasjon hvor du kan bli angrepet hvis du ikke er god nok. Måten du fordeler ressursene du får med deg ut i strid er også helt opp til deg, og hvis du ikke er forsiktig, eller ikke forbereder deg nok, så kommer du raskt til å angre på det.

Så hva er Monster Hunter?

Jeg vet ikke helt. Det er et action spill, men likevel ikke. Det minner om et rollespill, men det har ikke et leveling system. Det kunne ha vært et eventyrspill, men historien er ikke i fokus nok til at jeg ville kalle det det heller.

Spillene består av en serie med oppdrag hvor formålet er å fange eller drepe store monster. Spilleren kan velge mellom mange forskjellige våpen, som alle har sin egen stil i form av hastighet, styrke, animasjoner etc. For eksempel er Greatsword et stor sverd som det tar tid å slå med, men styrken av slagene er nesten umulig å matche. Derfor krever bruken av dette våpenet at spilleren er bevist på det han gjør til en hver tid, ettersom tiden man investerer i et slag, åpner spilleren opp for angrep fra fiendene. Til motsetning er Dual Blades et våpen som tillater for mange raske slag, men skaden de gjør er dog mye mindre.

Det endelige målet med jaktene er å samle ressurser fra monstrene som kan brukes til å oppgradere våpnene og rustningene til jegerne. Spillet har ikke et leveling system, så spilleren må skaffe seg bedre utstyr og stole på egne evner for å klare seg i den nådeløse verdenen Monster Hunter spiller seg ut i.

Før hver jakt kan spilleren skaffe seg ingredienser for å lage forskjellige miksturer og livgivende drikker som kan brukes i kampen mot monstrene. Alle monstrene må håndteres forskjellig, og mange av dem har forskjellige angrep som spilleren må planlegge imot.

Monster Hunting: High and Low

Det desidert gøyeste med hele Monster Hunter serien er multiplayeren. Jeg hørte forleden en sammenligne opplevelsen med Jazz. Her har du 4 enkeltstående spillere som bringer sine egne spillemåter over til et samarbeid og skaper magi. Det er ingen klassesytem i Monster Hunter, Du defineres av våpnene du velger å bruke, og hvert av våpnene tilbyr en unik spillestil.

Hvis for eksempel jeg, som er en Greatsword bruker, ikke er forsiktig kan jeg ende opp med å sende en av samarbeidspartnerne mine flyvende. Men dette trenger jo ikke være en negativ ting. For sammen kan vi gjøre dette til et angrep. Hvor jeg sender han flyvende mot monstret mens han angriper.

Jeg skal spare resten av hyllesten til Monster Hunter serien til anmeldelsen min som jeg lover at skal komme. For dette er faktisk bare helt fantastisk. For nå vil jeg bare si til de av dere som sitter på gjerdet. Ta hopper. Spillet koster rett under 400 kroner på Nintendo E-Shop og jeg kan ikke gjøre noe annet enn å anbefale det på det varmeste til alle som i det hele tatt har vurdert det. Jeg vil likevel presisere at det ikke er for alle, og at man kanskje burde ta en kikk på youtube for å se om dette er noe for deg.

HQ