Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog
Dagens matrett - Bolani

Dagens matrett - Bolani

Hei alle sammen!

Min mor har lenge hatt lyst til å lage Bolani og i dag var dagen for å lage den sammen :). Retten lages i flere land omkring Midtøsten, men mange kjenner den som en typisk matrett som stammer fra Afghanistan. Den er veldig enkel å lage og kan fint lages som en type 'gaming food' eller for en gutte-/jentegjeng som ønsker å lage noe enkelt og smakfullt sammen.

Du lager en helt vanlig pizza-deig og fyller ene halvdelen av deigen med grønnsaker som for eksempel vårløk, krydderurter og annet du ønsker av fyll. Brett så sammen begge endene ved å dra ene enden av deigen over til andre siden slik at fyllet er fullstendig dekket. Hvordan du varmebehandler Bolani er helt opp til deg. Noen gjør det med bruk av steketakke mens andre gjør det med bruk av stekepanne. Det handler i grunn om smak og behag.

Hvor sunn du ønsker matretten skal være er selvfølgelig helt opp til deg selv. Slik jeg kjenner matretten så inneholder det masse fett og olje. Søker man opp bilder av "Bolani" på nettet ser man at de er med veldig tynt deig og litt gult og gyldenbrun. Dette er hvordan retten egentlig skal være, men det betyr for all del ikke at man ikke har lov til å gjøre endringer.

Hva er deres typiske 'gamer matrett'?

HQ