Norsk
Blog

Gavene strømmer inn, men fikk du det du ønsket deg?

Skrevet av Ayub Dizaei den 26 desember 2018 klokken 21:27

Julen er tiden hvor mange strømmer til butikken for å kjøpe haugevis av gaver til bortskj... snille barn. Jeg tror de fleste vil få Playstation 4, Nintendo Switch eller Nintendo 3DS, men hva med valg av spill? Det har seg nemlig slik at med såpass mange spill som er tilgjengelig ute i butikkene, er det ikke alltid like lett å bestemme seg for hva som vil passe best å gi som gave. Jeg velger derfor å fokusere på Nintendo 3DS-konsollen denne gangen, og det fordi at jeg personlig føler at konsollen omtales i mye mindre grad nå enn den gjorde før Nintendo Switch inntok markedet. Jeg velger å fokusere på 10 av spillene jeg liker veldig godt og som jeg anbefaler for dere der ute. Selvfølgelig er det langt flere spill jeg liker til konsollen, men skal jeg skrive om dem alle så vil det nok ta år og dag. Er det noen spill som ikke står på listen, men som du lurer på om anbefales eller ikke. Så ikke nøl med å legge igjen en kommentar!

Gavene strømmer inn, men fikk du det du ønsket deg?

1. Dementium
Jeg må si at biblioteket til Nintendo 3DS er knapt fylt med gode skrekkspill. Heldigvis ser Renegade Kids-spillstudioet dette og gir ut en nylaging av Dementium med forbedret grafikk, lyd, og implementeringen av 3D-effekten for et enda bedre skrekkopplevelse. Originalt ønsker utviklerne, i samarbeid med Konami, lage et Silent Hill-spill til Nintendo DS. Konami liker ikke tanken og legger det til side. Med Renegade Kids ser det derimot ut til å ikke la planen til å skrotes helt vekk. Dementium er studioets første skrekkspill til Nintendo DS og får mye skryt for det visuelle opplevelsen spillet byr på. Jeg sitter nå med nylagingen til Nintendo 3DS og jeg har kun et ord, WOW. Dette er det beste skrekkspillet som jeg noensinne har funnet på et Nintendo 3DS (og DS). Du styrer som en mann med amnesi (hukommelsestap) og våkner opp i en sykehus. Hovedfiguren har ingen anelse over hva som skjer eller hvorfor han er der. Det han derimot får øye på er de brutale, ufyselige monstrene som herjer i alle mørke rom og som prøver å drepe deg.

2. Rayman 3D
I starten kommer det mange nylaginger av gamle spill til Nintendo sin nye håndholdte konsoll. Rayman 3D, som egentlig er Rayman 2: The Great Escape, kommer i forbedret utgave spesielt laget i forhold til den imponerende 3D-effekten til konsollen. Og ja, det er faktisk ganske så solid at jeg ikke kan la være å skru av 3D-effekten (selv om det ikke er så bra å spille konstant under den innstillingen). Du spiller som Rayman, en barnevennlig figur som, på samme måte som Yoshi kan holde seg litt flyvende opp i luften, kan også gjøre det samme med sin magiske hår. Rayman 3D er et flott barnespill som passer perfekt for fansen og likeså for nykommere av serien.

3. Super Mario 3D Land
It's-a Me, Mario! Dette er det aller første Mario-spillet til konsollen og benytter seg av 3D-effekten på en ganske god måte. Dette er definitivt spillet som alle barn elsker. Selv jeg er 22 år gammel og elsker spillet, så det sier jo litt av hvor kult det er for både voksne også. Gameplayet fyller det vanlige Mario-oppskriften; løpe fra A til B, finne alle hemmeligheter i banen og prøve å overleve fra å bli slått av vennene til Bowser som man finner her og der. Skal jeg fortelle deg noe kult? Du får muligheten for å styre Luigi!

4. Metroid: Samus Returns
Metroid? Hva er det for noe? Dette er noen av spørsmålene jeg tenker på hver gang jeg får høre noe nytt om Metroid. På grunn av mye annet kult i spill-biblioteket mitt, får jeg aldri tid til å prøve ut et eneste Metroid-spill. Denne gangen endret jeg på det og for første gang prøver Metroid. Det første jeg tenker er om det er Nintendos svar på Halo eller er det kanskje Halo som er Microsoft sitt svar på Metroid. Assosiasjonene er tilstede og under hele spilletiden min klarer jeg stadig vekk forveksle Samus med Master Chief. Spillet er i 2.5D og minner litt på Octopath Traveler. Hva mer er det å si, dette er et bra spill med en del skyting, og løping fra det ene målet til det andre målet. Det som er ganske kult er det varierende innholdet av våpen av ulike slag og kostymer.

5. Luigi's Mansion
I oktober kom nylagingen av Luigi's Mansion. Spillet er opprinnelig til Gamecube-konsollen og med Luigi's Mansion 2 allerede ute til den populære håndholdte konsollen må jeg si det er godt å ha med eneren med i samlingen. For dere som ikke vet det så har jeg også skrevet en anmeldelse av spillet som du kan lese her. Du styrer lillebroren til Mario, Luigi. En vettskremt høy kar med sin italienske bart. Grafikkmessig er Gamecube-versjonen bedre, men til gjengjeld er det et utrolig bra arbeid utviklerne har fått til i den knøttlille konsollen. Om du ikke har fått det med deg så holder Nintendo med utviklingen av Luigi's Mansion 3 til Nintendo Switch, og det kan være greit å få med hele historien fra starten av før man hopper rett ut i det.

6. Kirby: Planet Robobot
Rosaklumpen Kirby klarer å lure alle med sin sjarm, men innerst inne skjuler han spesielle evner som får han til å, ved å suge inn fiendene, få deres krefter som består av ild, is eller utstyr som sverd og hammer, og mye mer. Ja, det som er spesielt denne gangen er muligheten for å styre en robot og mørbanke fiendene både gul og blå med mer kraft. Det å styre roboten vil ikke kun føre til positivt men også negativt som å ikke kunne sveve med den. Formelen følger selvfølgelig de fleste Nintendo spill. Mellom punkt A og B møter du mange fiender som du kan enten løpe vekk fra eller beseire ved å spise dem opp eller slå dem ut. Spillet inneholder også en del bosser og hemmeligheter, så her er det mye å gjøre. Når det kommer til gjenspillingsverdien er det stor sjanse for at du kommer til å ikke legge spillet vekk med det første, for det føler nemlig med to minispill som du kan spille sammen med venner. Det beste er at kun du trenger å eie spillet for at de andre kan bli med på moroa!

7. Monster Hunter 4: Ultimate
Det høres kanskje litt rart ut at jeg velger å framheve Monster Hunter 4: Ultimate framfor Monster Hunter Generations, som faktisk er et nyere MH-spill til konsollen. Valget faller hovedsakelig for at Ultimate fokuserer mer på nye monstre, nye områder osv. mens Generations føler jeg er mer på nostalgien og bringer frem flere gamle monstre og baner (for en MH-veteran som meg elsker jeg å oppleve igjen det gamle), og lite av det nye. Monster Hunter 4: Ultimate er dessuten er godt valg å gå for om du er ny i serien og selv om spillet kom ut i 2014 er det fremdeles mange som er aktive på flerspillerdelen (var i hvert fall det da jeg sjekket for to måneder tilbake). Spillet er for de av dere som er tålmodig. Ja, med det så mener jeg virkelig at du må være tålmodig og vite at det tar tid for å bli bedre. Her handler det ikke kun om å beherske teknikkene, men også om å skaffe seg de beste rustningene og våpnene. Spillet har totalt 14 ulike våpenklasser og hundrevis av ulike drakter og oppdrager av ulike slag.

8. Donkey Kong Country Returns
Donkey Kong er favoritten min fra Nintendo. Jeg elsker serien til de grader at det er vanskelig for meg å la vær å ikke spille det. Country Returns er opprinnelig til Nintendo Wii, så denne 3DS-utgaven er nylagingen med litt småjusteringer som blant annet en modus som (på en måte) forenkler banene. Fra de gamle Country-spillene der du velger mellom Diddy- og Dixie Kong, er det denne gangen kun Donkey Kong og Diddy Kong du kan velge å styre. Spillet er egentlig ment for barn, men for en voksen 22 åring som meg, må jeg innrømme at det er en del heftige baner som jeg måttet spille gjentatte ganger for å fullføre. Men vanskeligere enn de på SNES er det for all del ikke, så du trenger ikke bekymre deg for det. Spillet har mye felles med Super Mario Bros 2. I stedet for penger, samler du bananer for så få et ekstra liv ved å samle inn hele 100 bananer. Flere likheter mellom begge spillene er hemmeligheter liggende overalt i banene og så klart et par ekstra moduser som f.eks. sette tidsrekord på hvor fort du klarer å runde banene, spille banene på nytt men at de er nå speilvendt og mye mer.

9. Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire
I 2003 kommer Pokémon Ruby/Sapphire til Game Boy Advance. Det er faktisk første spillet mitt på den håndholdte konsollen og er et av de beste Pokémon-spillene jeg noensinne spiller. Grafikken er god med områder fulle av farger (fra å spille Pokémon Red til Pokémon Ruby er revolusjonerende!), lyden er ganske fengende og ikke minst designen på Pokémon er utrolig kule. Spesielt Breloom, en søt uskyldig sopp som er sinnsyk sterk. Spoler vi 14 år framover i tid sitter jeg med Pokémon Omega Ruby i min New Nintendo 3DS-konsoll. Nostalgien er på plass og gleden er like stor nå som den var tilbake i 2003. Den visuelle opplevelsen er på topp med ganske mye forbedringer med alt fra design på hver og en Pokémon til de livlige områdene du møter på i ferden din mot å bli verdens beste Pokémon trener.

10. Resident Evil: Revelations
Capcom ser mulighetene med Nintendo 3DS-konsollen og knuser alles forventninger med å gi ut Resident Evil: Revelations, tidenes beste spill til Nintendo sin håndholdte konsoll ifølge min mening. Grafikken, spesielt detaljene på drakten til Jill og områdene er såpass bra at jeg lurer på om dette rett og slett er et PS3-spill. Jeg velger å si det samme som Grandiosa-reklamene pleide å si for en del år tilbake «full pakke». Lydsporet passer perfekt med omgivelsene du befinner deg hen i, og det som er veldig kult er muligheten til å spille flere personer enn bare Jill Valentine i historiedelen. For dere som heller ønsker å spille som Chris Redfield så er det også fullt mulig, dog ikke gjennom hele historiedelen. Ikke nok med det så følger det med en helt egen modus kalt Raid Mode hvor du kan alene eller sammen med en venn spille gjennom alle banene i spillet med helt egne oppdrag som må fullføres. Det er virkelig her spillet briljerer med jakten etter å finne så gode våpen som mulig og bruke riktig figur. Ja, det er slik at hver spillbar figur i Raid Mode er enten spesialister i bruk av pistoler, rifler eller kanskje til og med knivstikking. Resident Evil: Revelations er også tilgjengelig på de nyere spillkonsollene, men personlig mener jeg at originalen på Nintendo 3DS er den beste utgaven, nettopp på grunn av muligheten for å oppleve spillet i 3D.

HQ