Norsk
Blog
Bruk refleks - nestenulykke!

Bruk refleks - nestenulykke!

Skrevet av Bernt Erik den 20 desember 2011 klokken 13:22

Vi er rett og slett for dårlige til å bruke reflekser. Dette sier både politi og vegvesen. Både ungdom og voksne kunne ha vært mye flinkere til å bruke refleks.

Selv bruker jeg refleksvest når jeg er ute å går og prøver å være flink på dette feltet. Jeg jobber også med barna for å få de til å skjønne at reflekser er viktige om man ferdes i trafikken. Jeg har kjørt bil i en mannsalder og vet hvor viktig det er å legge merke til personer langs en mørk landevei og de som ikke bruker reflekser er veldig vanskelig å oppdage før du nærmest har har klistret personen på panseret av bilen. Skummelt synes jeg og husker er gang. Jeg kom kjørende på en mørk og smal skogsvei og plutselig ut i fra det blå kommer en person gående uten noen form for reflekser. Mørke klær og totalt usynelig. Jeg var millisekunder fra å kjøre på personen. Hadde hjerteklapp i lang tid etterpå. Hadde jeg ikke blitt så skremt, skulle personen ha fått seg en skikkelig skyllebøtte for å si det slik...

Så hvordan er det med deg, bruker du refleks når du er ute å går eller er det såpass god belysning at du ikke trenger det? Har du opplevd og kjørt bil eller sittet på og hvor dere med et nødskrik har unngått påkjørsel på grunn ikke bruk av reflekser?

Her ser dere Malin med refleksvest utenfor huset vårt. Føler selv det er viktig med refleksvest både for barn, unge og voksne.

HQ