Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Spinnville Spintires gir deg utfordrende underholdning!

Spinnville Spintires gir deg utfordrende underholdning!

Skrevet av Bernt Erik den 29 juli 2014 klokken 15:04

For å si det slik, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har satt meg fast og spunnet på alle de åtte hjulene. Håret har blitt veldig tynt på enkelte steder på hodet etter fortvilet å ha klødd meg hardt i de få hårstråene for å komme meg ut av gjørma.

Spintires er ikke som andre bilspill. Spintires er en skikkelig simulator hvor målet er å komme seg fra A til B, men uten å sette seg fast i gjørma eller vannet... eller å få rundkast på grunn av stupbratte skråninger som ikke ble oppdaget i tide. Heldigvis foregår mesteparten av spillingen etter at barna er i seng, for det har blitt litt bannskap. Å snakke til seg selv er jeg også flink til og det har blitt en del av det og spesielt om jeg har gjort dumme valg, da er det ikke fritt frem at jeg har blitt temmelig forbannet på meg selv. Dumme valg er noe du så absolutt bør unngå i Spintires.

Oppskriften i spillet er som følger; "kjør forsiktig, døm veien og ikke ta unødige sjanser". Om du klarer å holde deg til dette, ja så er sjansen stor for at du klarer å nå målene dine, men om du tar sjanser, så kan det hende det tar deg år og dag før du kommer deg til målet.

I spillet har du som oftest flere kjøretøy til rådighet. Noen kraftige med mange sett hjul, mens andre lette som fjær. Alle disse kjøretøyene har sine egenskaper som kan utnyttes slik at du når målene dine. Å kjøre tømmer høres kanskje ikke så vanskelig ut, men når landskapet du skal kjøre i er fra den verste sumpen i Brasil, blaute hengemyrer fra helvete og kjøretøy som virkelig krever sin mann å holde styr på, ja så blir det fort vanskelig.

Alt dette gjør at jeg både elsker og hater spillet på en og samme gang. Utfordringene står i kø. Når du først klarer å nå målet, så kan jeg med en gang si at flere har stormet kontoret mitt for å se hva som har skjedd etter vill jubel i fra meg. Klarer du oppdraget, ja så har du god grunn til å juble.

Brettene er bygd opp etter forskjellige vanskelighetsgrader og dette gjør at du i starten kan begynne enkelt, men tro meg, det er ikke så enkelt som det ser ut til når du starter opp brettet. Du må nøye planlegge hvordan du skal åpne opp verden som er dekket av tåke. Du ser ikke en døyt av det som skjuler seg bak tåken og du vet ikke om du kjører deg rett i uløkka eller om det er som en autostrada som gir deg enkel vei frem til målet. Er sjeleglad for at man ikke har kjøretøy som kan kjøre fort. Da er jeg bra sikker på at det ikke hadde gått mange sekundene til jeg hadde stått fast med gjørme langt oppover dørkarmen på kjøretøyet.

Som simulator er spillet utrolig bra og du føler hvordan hjulene på doningene arbeider for å få deg opp av gjørma du har gravd deg ned i. Du har selvsagt flere muligheter for å komme deg ut av gjørma. Du kan sette på trekk på alle hjul og jo flere hjul doningen har, jo større sjanse er det for at du kan komme deg ut. I tillegg har flere av doningene redskaper som kan hjelpe deg opp. Om du må krype til korset, så kan det hende noen av de andre doningene du har på brettet må hjelpe deg, men da må du kjøre til der hvor du ble stående fra utgangspunktet. Dette kan være meget krevende spesielt om doningene din kanskje ikke er den beste til å ta seg frem i landskapet.

Det er en ting jeg savner i spillet og det er å kunne sette seg inn i kjøretøyet. Dette tror jeg i enkelte perioder kunne ha hjulpet litt. For det er ikke alltid kameraet er like behjelpelig og hvor du i klemte situasjoner ikke får noe hjelp fra kameraet. Her har utvikleren litt å jobbe med i en evt. patch til spillet.

En annen ting som jeg liker svært godt med spillet er måten du låser opp hjelpemidler. For i starten har du ikke så mange hjelpemidler, men etter hvert som du klarer oppdragene, hjelper andre, så låser du opp mer og mer hjelpemidler på kjøretøyene. Dette gjør at du hele tiden er på hugget og vil klare oppdragene uansett hvor mye tid du må bruke. Det igjen gir spillet utrolig til holdbarhet og som om ikke det er nok, så kan man som venneflokk kjøre sammen og da gjelder det å hjelpe hverandre.

Flerspillerdelen i spillet funker utrolig godt og det er enkelt å koble seg opp i mot hverandre. Den som hjelper får selvsagt bonuser for det. Derfor gjelder det å kjøre godt slik at man ikke påfører kompisen ekstra bonus, men beholder den selv.

En ting jeg liker godt med spillet og det er den sjarmerende grafikken. Den er ikke kongebra, men heller ikke dårlig. Detaljene er forsåvidt gode spesielt når det kommer til kjøretøyene. Landskapet og spesielt buskeveksten kunne ha vært bedre og hvor du ofte ser kantete trær og busker, men foruten dette så er jeg bra fornøyd og gir meg mye glede.

Jeg har også lagt merke til at flere og flere lager nye mods til spillet. Det vil si andre kjøretøy og doninger som ikke finnes med i det originale spillet. Mods gjør at spillet får lengre holdbarhet og med nye brett vil dette bare øke i omfang, noe jeg selvsagt er veldig glad for. Om du vil sjekke ut og laste ned mods (på eget ansvar), så kan du gjøre det HER

Jeg vet ikke hvor mange av dere som spiller Spintires, men for de av dere som ikke gjør det, så vil jeg anbefale dere å gi spillet en sjanse. Spesielt om du liker simulatorspill. Da tror jeg dette spillet kan gi deg mye. Jeg har i alle fall stor glede av det, selv om det til tider kanskje ikke høres slik ut. For du kan først som sist bare regne med mye bannskap og frustrasjon over dumme valg du gjør underveis i spillet. Spintires er underholdende, utfordrende og litt unikt i forhold til andre spill i simulatorverdenen. Nå er det nok skriving, nå skal jeg til pers på nye gjørmete oppdrag og kjøre herlige, kraftige doninger som freser av kraft, bare for å få frem litt tømmer fra A til B.

Se et filmklipp fra spillet HER

Dette er et spill jeg kommer til å anbefale på mine foredrag Spill er sunt.

Liker du simulatorspill? Har du prøvd dette spillet? Synes du det ser interessant ut?

HQ