Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog
En STOR konkurrent til SimCity er under utvikling!

En STOR konkurrent til SimCity er under utvikling!

Skrevet av Bernt Erik den 15 august 2014 klokken 16:51

Mange av dere som kjenner meg vet at er stor fan av SimCity fra Maxix og Electronic Arts. Jeg elsker å legge hodet bløtt og bygge den mest fantastiske byen som går an. Det å være kreativ i spill er noe jeg liker godt og da er SimCity er perfekt spill for meg. Dessverre er det noen små ting i SimCity som jeg ikke er helt fan av og det er at områdene blir for små samt variasjonen. Å spille online sammen med mine venner er noe jeg har likt godt med SimCity. Til spillet lages det mods over en lav sko, men dessverre så kan man ikke spille online sammen med andre med de fleste av modsene og det er synd synes jeg. Savner også nye bygninger. Så det er en del som kan gjøre for at SimCity kan gjøre spillet enda bedre og noe å ta tak i for Maxis.

, plutselig som lyn i fra klar himmel kommer et spill som virkelig har fanget min oppmerksomhet. Det er et spill som går i samme sjanger som SimCity og hvor målet er å bygge by, en gedigen by, en metropol. Spillet har fått tittelen Cities Skylines og utvikles av gjengen bak simulatorspillene som Cities in Motion og Cities in Motion 2. Selv om jeg ikke helt ble hekta på spillserien, så skal jeg ærlig innrømme å si at Cities Skylines ser virkelig flott ut og som kommer til å gi SimCity stor konkurranse.

Dette er noe av det som satses på i spillet:
- City policies: Set policies to guide how the city and districts develop over the course of your playthrough.
- City districts: Personalize city districts with names of your choice for variety and personality.
- Road building and zoning
- Unlock buildings and services
- Taxation: Fine-tuning the city budget and services and setting tax rates to different residential, commercial and industrial levels and controlling what kind of areas are more likely to spawn in the zoned areas
- Public transportation: Build transport networks throughout the city with buses and metros
- Outside connections: Make industry and commercial districts flourish with new customers in the neighboring cities
- Wonders: the ultimate end-game content that the players strive towards
- Huge maps: Unlock new map tiles with unique possibilities to expand the city
- Water flow simulation: Add new challenges to water services.
- Polished visual style and core gameplay
- Modding tools: Built in feature designed to encourage creative pursuits.

Selv om jeg ikke vet alt om spillet og etter å kastet et blikk på dette, så ser jeg det mangler muligheten for terraforming. Dette er en mulighet som definitivt bør ligge i det ferdige spillet. For det er ikke alle områder som egner seg å bygge på og da må det gå an å justere terrenget slik at det lar seg gjøre.

I filmklippet til Cities Skylines så nevnes det at man vil kunne spille online samtidig som man brukes mods og selvsagt også offline. Det nevnes også muligheter for at de som ønsker kan lage mods til spillet og det lover godt for levetiden av spillet, på lik linje som vi ser på SimCity 4 som er over ti år gammelt og som lever i beste velgående den dag i dag.

Dessverre har jeg ikke fått vite når spillet kommer for salg, men håper inderlig det skjer i løpet av året. Det hadde vært stilig. For meg ser Cities Skylines veldig interessant ut og jeg gleder meg til å se, kanskje prøve spillet og ikke umulig at dette tar over for SimCity. I alle fall, tiden vil vise og nå har gjengen i Maxis noe å jobbe med slik at de fortsatt holder oss fanget til sitt spill med nye DLC-er samt ting og tang som legges inn i spillet.

Sjekk ut dette herlige filmklippet fra Cities Skylines!

Hva synes du, ser Cities Skylines spennende ut og er dette et spill du vil begynne å spille? Er det andre spill i denne sjangeren du synes ser bedre ut?

HQ