Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog
Husfreden settes på spill med gamere i hus!

Husfreden settes på spill med gamere i hus!

Skrevet av Bernt Erik den 4 september 2015 klokken 11:46

Som foredragsholder for Spill er sunt drar jeg Norge rundt for å formidle at spilling faktisk kan gjøres til en sunn aktivitet. Det viktige er å få opp rammer i hjemmet som kan holdes av alle parter. Men for å få til det er det viktig at foreldre tar del i det som skjer i spillsammenheng. Da blir det også enklere å sette grenser. Etter mange års erfaring med foredraget mitt har jeg fått vite at det slettes ikke er enkelt og at det ofte blir heftige diskusjoner med uenighet i familien når det kommer til spilling.

Jeg har faktisk opplevd at foreldre og de unge har kommet så på kant at de ikke har snakket med hverandre. Isfronten har vært så stor at ingen har klart å få partene sammen igjen. Når dette skjer, har det gått for langt, altfor langt og ingen ønsker det eller hva? Heldigvis er dette av sjeldenhetene, men dessverre så skjer det rundt omkring i Norge. Før det kommer så langt er det viktig at foreldre virkelig tar seg tid og får et godt forhold til sine barn og unge slik at man kan unngå problemer som dette.

Gjennom mitt foredrag Spill er sunt forteller jeg hva foreldre skal gjøre og hva som må til for å få inn sunne vaner og rammer rundt spillingen innenfor husets fire vegger. Barn og unge må følges opp og det må de også når det kommer til spill som underholdning. Medietilsynet er et bra organ som stiller seg på foreldrenes og barn/unges side og hvor de kommer med gode råd for å få til sunne tilstander i hjemmet rundt spillingen.

De har lansert en egen nettside som heter HUSFRED og her kan man finne mye spennende innhold som kan holde husfreden i hjemmet når det kommer til spill og annen digital underholdning. En side som jeg selvsagt vil anbefale alle og enhver. Dette er et meget viktig tema og noe som bør ofres tid på.

Som foredragsholder er jeg også klar for å holde foredrag om nettopp dette temaet og gjennom mange år på landeveien rundt omkring i landet, ønsker jeg å dele mine erfaringer hvordan det er rundt de tusen norske hjem. For ikke noen hjem er like og hvor rammene er forskjellige. Det viktigste er at foreldre tar et tak og følger med sine barn, engasjerer seg i det som skjer og støtter opp om dette.

Jeg har i den senere tiden tatt turen innom Youtube-verden og har selv en egen Youtube-kanal. Jeg har vært i kontakt med mange unge youtubere, som er fortvilet over at foreldre er så negative til det de gjør, selv om noen av de tjener penger på det. Foreldre er altfor tradisjonelle og ser på nye "jobber/yrker med skeptiske øyne. I "spillbransjen" er det mange muligheter som åpner seg og har man en født egenskap som Youtuber, ja så bør foreldre kunne støtte opp om det og ikke vise ryggen og fortelle hva de unge heller bør gjøre. Foreldre, vær mer åpen til det som skjer hvor underholdningsverden hele tiden er i forandring og hvor ting går mer mot sosiale nettverk som blant annet Youtube har blitt. Gi støtte til barnet ditt om de ønsker å ta spillutdanning i en eller annen form. Hjelp de å bli noe og ikke vis ryggen når de trenger deg som mamma eller pappa som mest.

La barna få utfolde seg. Se de vokse og blomstre med det de gjør. Vær mer engasjert og heller være med på å gi dem råd på hvordan man skal takle overgangen fra å være barn, til ungdom til å bli voksen. Jeg er åpen til hva mine barn ønsker og prøver så¨godt jeg kan å hjelpe de godt på veien mot å følge deres drømmer om det er å jobbe i spillbransjen eller hva det måtte være. Viktig dette her og om ditt barn elsker Youtube og gjør det godt der, så ikke være negativ, men heller vise interesse slik at dere sammen kan sette rammer som fungerer for deres familie uten at det f.eks. går i bekostning av husfreden.

HER ER ET KLIPP SOM FORTELLER LITT HVEM JEG ER.

*Bildet øverst i artikkelen er tatt av Tore Viem for tidligere In-Avisa.*

Hvordan er det hjemme hos deg? Støtter foreldrene dine opp om det du foretar deg og forstår de hvor mye spillingen betyr for deg? Er det husfred i hjemmet? Hva mener du skal til for at foreldrene dine skal forstå hva du holder på med?

HQ