Norsk
XNA - Brukerutviklede spill til XboxLive

XNA - Brukerutviklede spill til XboxLive

Skrevet av Big Hurt den 16 mars 2008 klokken 11:52

Så i går Microsoft sin keynote fra GDC og der viste de en del om XNA, som er et verktøy som lar både etablerte spillutviklere såvel som entusiasten på soverrommet utvikle spill til Xbox 360, Vista og Zune.

De viste klipp fra et spill som het Dishwasher som vant en konkurranse blant amatørutviklere. Dishwasher handler om en samurai som har en drittjobb, han må ta oppvasken. Han er lei av det og ønsker å bli med i en organisasjon som heter Cyborg Assimilation Movement helt til han finner ut at de alle har et kollektivt sinn. Desverre oppdager han dette forsent og våkner opp i resturangen der han jobber uten hjertet sitt. Du kan se en video av spillet ved å følge linken under.

http://www.ziggyware.com/news.php?readmore=254

Et annet veldig spennende spill som ble vist frem var Little Gamers, basert på webcomic'en med samme navn. Spillet som er et 2D actionspill der man slakter zombier med alt fra motorsag til hagle har kommet ut på Xbox Live (selvom jeg ikke har funnet det selv enda). Det ser veldig artig ut og har sjarmerende karakterer og vanskelighetsgrader som n00b, gamer og 1337. Video, demo og bilder i linken under.

http://www.epsicode.net/

Hva er så artig med community utviklede spill som disse? Det gir enda mer bredde blant spillutvalget for oss som spiller. XNA lar mennesker som vanligvis ikke ville hatt budsjetter til å lage spill få utviklet spillene sine til Xbox Live. Det vil komme uante spill med masse kreativitet ut til over 10 millioner abbonenter verden over. Jeg gleder meg masse til å se hva som kommer, hva med deg?

For mer info om XNA sjekk ut linken under!

http://www.xna.com/

HQ