Norsk
Manga/Anime skjulte perler nr 1 Berserk

Manga/Anime skjulte perler nr 1 Berserk

Skrevet av Blacki90 den 25 mai 2012 klokken 12:30

Så var det på tide å starte blogg temaet jeg hadde interesse av å skrive om (som nevnt i krypinn presentasjonen). Formålet med disse bloggene er å få frem litt mindre kjente serier samt fremheve svært gode serier. Så til å starte opp bloggserien begynner jeg med en mørk og brutal serie, en serie med tittelen «Berserk».

Berserk er en manga skrevet og illustrert av Kentaro Miura. Setingen er satt til noe som miner om Europa rundt middelalderen, med mange elementer av Fantasy.

Handlingen omhandler hovedpersonen Guts og hans liv (kinda).
Guts er en karakter med mange antihero elementer rundt seg, han drives rett og slett av ren hevn vilje. Men nok om hovedpersonen (kan ikke si så mye mer om han da det kan spoile mye av serien)

Kanskje det som gjør at serien skiller seg mye fra tradisjonell mange er tegne stilen, den er veldig detaljert og mine nesten mer om amerikanske tegneserier en manga. I tillegg til det så har serien en veldig mørk og nesten grotesk tone, ut i fra det jeg har lest av mangaen så er den nesten 100% uten sensur, null sensur for vold, nesten null sensur for nakenhet and so on. Det er nok en av grunnene til at serien kategoriseres som en voksen serie, men ikke den eneste. I seriens første del(eller andre, avhengig om hvordan man ser på det) dreier det seg mye om politikk, bedrageri, mord og statusen rundt det å være kongelig.

Helt i starten av serien ser vi Guts i nå tid og får et litte innblikk i selve historien, før vi tar et steg tilbake og presenterer viktige karakterer samt leger grunnlaget for historien og Guts sin hevnlyst og raseri.

En av det tingene jeg liker med serien er dens karakter utvikling og historien, historien går fremover med et godt tempo og står nesten aldri i ro på et sted for lenge, samt den gode utviklingen av karakterene. Den mørke og groteske skildringen som man til tider får er mer med på å gi serien friere tøyler, slik at den kan overaske med mange interessante plot twister. Det hjelper også med i skille serien litt ut fra en masse som er enorm(for det finest ekstremt mange manga serier).

Alt i alt er det en god serie, med gode karakterer, god historie og selv om den har vært så grotesk og mørk til tider at jeg personlig har blitt lit dårlig av den så klarer den å vise gode lyspunkt med let fordøyelig humor og små lysere side historier.

Så vis man vil lese noe virkelig mørkt og brutalt kan jeg si at Berserk er en god plass å gå.

Mangaen har en anime serie men den er litt gammel samt at den siste episoden aldri ble laget, så den slutter brått og man må skifte til mangaen etter det. De holder forsåvitt på med å starte opp anime formatet igjen med å ta for seg det som allerede er animert og lage en film trilogi i ny animasjons still.


Så til slutt, denne bloggens utsagn/qoute «just one minute, did you have a bad dream?»

PS: denne bloggen ble hevet samen ganske raskt, så kom gjerne med konstruktiv kritik til hvordan den kunne vært skrevet bedre.

HQ