Norsk
Blog
ÅRETS SPILL 2011

ÅRETS SPILL 2011

Skrevet av Creteck den 31 desember 2011 klokken 14:47

Dette er min liste og dette er min personlige meninger om hva som fortjener tittelen årets spill.
Det er sikkert mange som er uenige, og kanskje enige...


Årets Spill 2011:
(topp 10)

10.

Gears of War 3 (360)
Marcus Fenix og muskelbunt gjengen er tilbake, og dette er siste gangen Marcus tar opp lanceren (et våpen) en siste gang i trilogien siste spill! Jeg har spilt gjennom alle Gears spillene og jeg har sett veldig lite forandringer, og da spesielt på gameplayet! Dette skuffet meg litt, men siden mange sier at gameplayet er perfekt osv..Men jeg syntes EPIC games kunne lagt til litt flere animasjoner, så du slipper å se den samme motorsag animasjonen for nesten hver person du dreper. Men dette er faktisk mest historie delen jeg sikter til, for selve historien er skuffende kort og lite underholdende!
Men etter hva jeg forstår er Gears 3 mer et spill for flere og ikke bare for en person. Jeg spilte spillet helt alene. Det kan ha noe med at «funfactoren» ikke når topp! Men siden de to første spillene i serien hadde en historie som var morsom alene, tenkte jeg nr. 3 også hadde det. Men det som gjør Gears bra er ikke den korte og lineære historien, nei det er det imponerende gode flerespiller delen. Jeg hadde faktisk aldri trodd det skulle være morsomt på nettet. Jeg har enda ikke tatt meg tid til å prøve Horde 2.0 og Beast mode. Men det får vente! Jeg skal egentlig ikke gi karakter før jeg har prøvd sånn cirka alt, men her er dommen:

8/10

9.

Saints Row 3 (PS3)
For dere som har brakt utallige timer i Stillwater, hadde sikkert dere også gledet dere utrolig mye til oppfølgeren. Jeg har gjort det, men jeg har hørt det før at jeg må aldri glede meg for mye, for da er skuffelsen større! Saints Row 2 fra 2008 var etter min mening mye bedre en GTA IV, jeg har spilt en rekke timer der jeg bare lager en by om til et blodig tivoli. Men det som gjorde Saints Row 2 spesiell var ikke bare den ville sandkassen men det store utvalget av klær og biler. Og det at man kunne skredder sy sin egen person. Dette elsket jeg! Dette er dessvere tatt bort fra meg i SR3. Det er ikke lengre like stor dybde i kless valget, og det er heller ikke like morsomt og leke bajas i gatene. Byen virker så dø og kjedelig. Den er så grå, og trist! Det eneste som faktisk var underholdende i spillet var historien! Det er den jeg har satt størst pris på i spillet og heldigvis er den bra. Med morsomme og pinlige replikker + et par morsomme oppdrag som kan gi deg hakeslipp!
Saints Row er tilbake men ikke like morsom og underholdende som sist!

8/10

8.

Killzone 3 (PS3)
Dette er hva jeg vil kalle er et beinhardt action spill! Og jeg har aldri sett et slikt detaljert FPS spill på Konsoll! Dette er Playstations sitt eget flaggskip når det kommer til FPS sjangeren! Dette er altså en direkte oppfølger til Killzone 2! Killzone 2 hadde en nærmest perfekt skytefølelse, og dette har Killzone 3 tatt med seg videre, men denne gangen har Killzone også fått seg et ekstremt kult nærkamp funksjon som lar deg knekkenakken, kutte av strupen og stikke fingrene dine inn i øynene på fienden. Det er en fin nye detalj som er med i Killzone 3, og nå er jo nesten alt på kontrollene helt er perfekt, og dette gjør Killzone 3 til ikke bare en fryd for øynene, men også en god følelse som spiller! Lyden i Killzone er eksplosivt bra, og med et par Hollywood stjerner bak stemmene er det også et stort pluss! Men siden Grafikken, Gameplayet og Lyden er så bra betyr det ikke at spillet er perfekt, for historie delen er kort, og flerespiller delen er til tider ubalansert. Men det betyr ikke at det vil underholde en god stund frem i tid.

8/10

7.

Deus ex: Human Revelotion (PC)
Jeg har egentlig aldri hørt om Deus Ex, og jeg har heller ingen forhold til Cyber-Punk som jeg kan huske! Så Human Revelotion er vel mitt første møte med Cyber-Punk kulturen, og jeg må si det var en interessant reise. Det er spill som jeg tror setter historien som et hovedfokus! Jeg kan ikke si jeg fikk med meg alt, men uten å spoile så er det mennesker som er hovedfokuset. Og med valgene du tar kan du forandre verdenene rundt deg. Deus Ex: HR er et førstepersons skyte RPG spill, om man kan si det slik. Der du kan velge blant forskjellige måter på å angripe. Du kan velge om du vil storme dem med kuler, eller om du vil snike deg og drepe dem eller om du faktisk vil finne en hemmelig alternativ rute som gjør det lettere å fullføre oppdraget. Jeg syntes det er vanskelig å si hva jeg syntes om Deus Ex: HR, det er et bra spill med en god historie og et kult gameplay. Men det ser ikke fult så bra og boss kampene kan være frustrerende til tider. Men alt i alt det er et underholdende spill. Men ikke et spill jeg vil spille gjennom så mange ganger!

8/10

6.

Batman: Akrham City (PS3)
Den mørke ridderen vender tilbake i oppfølgeren til tidenes beste Superhelt spill! Men er det bedre?
Etter min menig: Nei! Arkham Asylum fra 2009 var unikt og brakte mye nytt til sjangeren, mens Arkham City bare videre fører det forgjengeren gjorde bra, og gjøre det bedre var vel tanken. Ja, alt som var bra med Arkham Asylum er med. Utenom det jeg syntes var viktigst. Nemlig den mørke stemningen, det kraftige atmosfæren! Den ble liksom borte syntes jeg når man fikk en stor åpen verden og leke seg i! Jeg fant det ikke spillet spesielt underholdende etter jeg hadde fullført det. Det er riddler oppdragene og side oppdragene igjen! Jeg syntes faktisk Arkham Asylum var morsommere etter jeg hadde rundet det, men det syntes jeg ikke om Arkham City. Ikke misforstå meg med at det er dårlig, nei tvert imot det er utrolig men det er bare ikke bedre en forgjengeren! Det er faktisk en kjedelig by, men den er veldig bra detaljert. Som forgjengeren er spillet bygd opp med Unreal Engine. Og jeg må nok si det, Arkham City er det peneste spillet som noen gang er laget med den grafikk motoren! Og som Rocksteady sa: Det kommer til å bli det mest detaljerte Sanbox spillet som er lagd! Og det har de helt rett i!

9/10

5.

Portal 2 (PC)
Ok, for å være helt ærlig så spilte jeg aldri Portal 1 før Portal 2 ble lansert. Jeg klarte liksom ikke de forferdelige gåtene osv. Men jeg ga spillet en sjanse til siden jeg hørte alt dette: kake og potet tullet. Og at alle anmeldelsene hadde kjempe høy score. Så jeg satt meg ned og løste gåte etter gåte. Helt til jeg faktisk la merke til GlaDOS og hvordan hun faktisk reagerte på ting jeg gjorde. Dette fikk meg interessant og jeg fullførte spillet med et smil. Etter jeg hadde fullført Portal helle 4 ganger, var det på tide og skaffe seg Portal 2. Og jeg har ikke hatt det så artig med å løse gåter, jeg har aldri sett et så sjarmerende person galleri. Jeg burde jo ha skjønt det at Valve ikke lager middelmådige spill, Valve er en kvalitets utvikler og det har de vert siden den dagen de ga ut Half-Life!
Dessverre er spillet litt kort, men det har et utrolig morsom COOP som kan underholde i noen timer til!
9/10

4.

Battlefield 3 (PC)
For meg er Battlefield den eneste spille serien som faktisk har en flere spiller del som underholder mer en alle andre spill! Jeg viste fra den dagen jeg var med i Alphaen at dette er årets beste flere spiller spill! Men spillet har også en kort kampanje del og en COOP.
Historien imponerte meg kraftig i de jeg satt meg i skoene til soldaten «Black», det var en filmatisk enerspilller, men den var kort. Coopen var enda kortere men den var underholdende en stund den også! Men det var også grafikken som imponerte! FrostBite 2.0, DICE lile baby! Et grafisk vidunder er det, Battlefield 3 er utrolig pent! Det er det peneste FPS spillet på markedet! Crysis er pent men jeg tror Battlefield er en del penere! Det er en ting Battlefield er uovervinnelig på og det er lyden! Når du spiller de heftige kampene på nett, det føles som om det er ekte krig!
Dette er årets beste FPS og kanskje tidenes!
9/10

3.

Uncharted 3: Drakes Deception (PS3)
Drake is back! I årets beste PS3 Eksklusive spill!
Jeg har ventet på oppfølgeren til UC2 som var 2009s beste spill!
Og nå som jeg endelig har spilt gjennom det, har jeg ikke bare fått sett tidenes peneste konsoll spill, men også det mest filmatiske action spillet på markedet! UC2 imponerte meg kraftig tilbake i 2009, men jeg hadde aldri trodd Naughty Dog skulle lage det så mye penere, jeg syntes personlig at historien manglet den lille biten som gjør spillet så komplett som mulig! Men det får så være, nå som jeg har fått et spill med COOP Splitscreen og en utrolig morsom Multiplayer!
Dette er kanskje det Uncharted spillet med mest innhold og best stemmeskuespill. Men det manglet den lille biten som både Uncharted 1 og 2 hadde. Jeg vet ikke hva det er men jeg bare føler det på meg.
9/10

1 eller 2?

The Elder Scrolls V: Skyrim (PC)
Jeg var aldri noen stor fan av Bethesda sine spill, jeg likte ikke Fallout 3 og jeg hatet Oblivion (helt til jeg fikk spilt det på PC, og nå er det mye bedre en som så :) ) Men hvorfor jeg kjøpte Skyrim er nesten et mysterium, kan det ha noe med den store hyppen? Eller den helt utrolige debut traileren med en fantastisk sang i bakgrunnen?
Jeg tror faktisk det er begge...men jeg kjøpte det og har lagt inn mine første 50 timer, og alt jeg kan si er: At det er helt fantastisk jeg har ikke spilt et så rikt og stilig univers siden Mass Effect 1. Jeg elsker Dragene, våpnene og den utrolige følelsen av at jeg er personen i spillet. Dette er en følelse selv ikke Mass Effect ga meg. Trenger jeg si mer? GOTY!
10/10

Nei vent! Det er et spill jeg setter som et høyere prioritet spill, et spill som selv Skyrim burde bøye seg for!

(En super trommevirvel. Som bare Lars Ulrich kan lage..!)

1

The Witcher 2: Assassins of Kings (PC)
Så hvorfor i H****** syntes jeg dette er årets spill? Når jeg ikke gadd å spille ferdig originalen?
Det vet jeg ikke, jeg bare elsker det!
Det mest brutale og voksne RPG spillet jeg har spilt. Med den beste grafikken i et spill jeg noen gang har sett, Og musikk som jeg nesten blir målløs av!
Jeg forelsket meg i The Witcher 2, det faktisk det mest troverdige fantasy spillet jeg har spilt. Jeg har alltid ønsket meg et spill med et kamp system som er veldig engasjerende, og tilfredsstillende å se på. The Witcher 2 har akkurat det. Med de silke myke bevegelsene og de hardtslående angrepene faller alt på plass. Men sleve Historien er ikke bare godt skrevet men den er også blitt fortalt på den rette måten. Jeg har enda ikke hatt tid til å spill gjennom det to ganger men det skal jeg gjøre når jeg får tid.
Det er vanskelig å si hvorfor jeg har satt dette som Nr. 1 og ikke Skyrim som faktisk er større og kanskje mer fordypende. Men dette er årets spill for min del. Med årets beste: Grafikk, Musikk og Historie! (but Mass Effect is stil my number one)
10/10


Jeg har nå skrevet ned mine største spill opplevelser og skuffelser, så nå er mitt spørsmål til deg: Leste du alt?

Og en ting til: Godt Nytt År Alle Sammen :D

HQ