Norsk
Blog
Espectro På Tur - Del 1

Espectro På Tur - Del 1

Skrevet av Espectro den 15 desember 2009 klokken 21:52

Jeg har bestemt meg for å starte med en liten serie, men ta det rolig, jeg snakker ikke om en bloggserie. Jeg skal reise litt rundt omkring i Vestfold og kanskje litt andre steder. Jeg skal rapportere om hva som skjer på de ulike stedene og hva jeg syns om dem. Hva kan man forvente å se i Norges mange fylker, kommuner, byer og tettsteder? Jo jeg skal finne dette ut og førts ut er byen og kommunen Holmestrand i Vestfold.

"Holmestrand, et sted uten bekymring, problemer eller plager. Et sted hvor folk bor i harmoni og nyter vær dag som den siste. Holmestrand er stedet jeg tilbringer åtte timer om dagen på skole. Idylliske Holmestrand ligger 20 minutter unna mitt hjemsted, Horten. Holmestrand er kjent som et varmt, godt sted med bare koselige folk. Fritidsaktiviteter er det fluss av og man kan aldri kjede seg i Holmestrand. Holmestrand er paradis."
Bare tuller, men det er sikkert noen som har dette synet om Holmestrand. De syns jeg synd på. Stakkars forvirrede mennesker! Holmestrand har nemlig et helt annet rykte, og for å si det mildt så er det ikke så mange som er glad i stedet.(med unntak av de gamle)

Etter en lang og hard dag med mye jobb og slit på skolen var det tid for å komme seg hjem. Jeg og min venn Ken hadde stoppet uten for brusautomaten som sto på rutebilstasjonen der bussen fra Horten dukket opp vær dag 15:23. Det var tid for "Urge-time," som Ken kaller det. Etter en Urge var det tid for å gå på do for og gjøre sitt. Jeg var først ut og nærmest kastet meg mot skåla for å få brusen ut av blodet. Etter dette var det cirka fem minutter til bussen vår skulle komme, så Ken fant ut at han skulle på do. Mens han var på doen så jeg bussen komme kjørende inn på rutebilstasjonen. Jeg kunne ha tatt den, men bestemte meg heller for å vente på Ken. Rett etter at bussen hadde passert meg kom han ut av doen og dere skulle sett ansiktsutrykket som bredte seg hele veien opp til ørene. En glad og fornøyd gutt/mann ble plutselig ganske sjokkert og begynte å le. Så, vi var strandet på et av verdens mest kjedelige steder uten noen ungdommer eller kule steder å henge. Holmestrand er byen fult av gamle folk og alkoholikere. Ganske koselig, eller hva? Vi bestemte oss for og utforske denne lille byen skikkelig. Med 30 minutter i ryggen kastet vi oss rundt hjørnet og gikk sakte ned i Holmestrands "mørke bakgater". Vi ble møtt med det vi forventet oss, nemlig triste og mørke gater(ooh o.O), som hadde et grått og gammelt preg over seg, men Ken så lyset i enden av tunnelen. Cirka ti meter foran oss lå vinmonopolet. Noe jeg ikke brydde meg noe om, men min rastløse og festglade venn Ken(som forøvrig er 18 år) fant en glede i dette. "Shit, David de har pol i Holmestrand!" Jeg svarte selvfølgelig: "Ja det skulle man ikke trodd nei."

Det var ingen tvil fra Ken sin side om at dette polet måtte undersøkes. Han tok røyken i hånden og nærmest la på sprang mot inngangspartiet. Med et lite rykk i hånden kastet han sigaretten ned på bakken og den eksploderte i et hav av flammer(Eller ikke?). Polet var varmt og vel det så ut som jeg hadde forestilt meg, et rom med masse flasker. Noen av flaskene var ganske fine og jeg sto og studerte de flaskene jeg syns hadde kult design. Jeg drikker ikke så det var det minste jeg kunne gjøre for og ikke kjede meg i hjel. Ken trasket rundt og fant ut av hva som skulle kjøpes inn til en eller annen fest. Etter den lille snarvisitten innom polet var det tid for å stikke innom det lokale "kjøpesenteret", som egentlig ikke var noe "stort å skryte av. Vi så noen kjedelige butikker og det var egentlig det. Cubus var et av navnene som jeg kjente igjen og det var da enda godt at det var noen kjente kjeder og ikke bare noe lokalt piss. "Trines klær," kunne ha vært et navn. Etter som jeg så mer og mer av Holmestrand skjønte jeg mer og mer om hvorfor jeg akkurat hatet denne "byen" så inderlig. Folkene i byen/tettstedet var rare og halve befolkningen besto av gamlinger som ikke visste hvor de skulle gjøre av seg. Jeg har fått noen gode venner i byen og skolen er herlig, men ellers vil jeg aldri finne på å tilbringe tid i der.

Holmestrand passer nok ikke for så mange, men vil man ta en søndagstur et sted og drive kødd med befolkningen er Holmestrand stedet. Et tips er å ta bilen en dag det er regn ute og sprute ned gamle damer med rullator. Alltid gøy! Litt ondt, men gøy.

Som jeg sa i et intervju en gang: "Holmestrand, brenn i helvete!"

HQ