Norsk
Blog

Spillmusikk: Smooth McGroove

Skrevet av Glorfindel den 10 august 2014 klokken 21:16

I tidligere blogger har jeg skrevet om folk som tar i bruk originalsanger til å lage sine egne versjoner, med spillrelatert innhold, eller remixer en låt fra et spill til en helt annen musikksjanger. Personen denne bloggen skal handle om gjør også det, bare på en litt annerledes måte.

Smooth McGroove er en Youtuber, mest sannsynlig også en veldig kjent Youtuber. Fyren har nemlig hele 979 722 abonnenter på kanalen sin. Kjennetegnet til Smooth er at han lager VGM (videogame) låter ved bruk av a capella. A capella betyr sang eller vokal uten bruk av instrumenter. Smooth tar i bruk dette ved å sette sammen alle deler av en sang selv. I videoene sine dukker det derfor ofte opp 9 versjoner av han, hver som synger, nynner eller plystrer sin del av en sang, for å sette den sammen til et komplett lydspor.

Hvordan han får til å matche alle delene så bra som de gjør, er smått utrolig og det også må være et uhyre tidskrevende arbeid. Det herser ihvertfall lite tvil om at fyren er meget dyktig, som kanskje også forklarer populariteten til videoene han lager. Han har også gitt ut 6 album kalt: VGM Acapella (2013) volum 1-6.
På kanalen hans finnes det over 90 a capella videoer med låter hentet fra mange ulike spill. Jeg anbefaler alle som ikke har gjort det, å ta en titt innom kanalen hans.

Her er noen av mine favoritter:

Fire Emblem: Together, We Ride
Super Smash Bros. Melee - Menu
LoZ: Ocarina of Time - House Theme
Pokemon Red/Blue/Yellow - Pallet Town
LoZ: Wind Waker - Ocean Overworld
Chrono Trigger - Main Theme
Final Fantasy VII - Aerith's Theme
LoZ: Twilight Princess - Midna's Lament

Spillmusikk: Smooth McGroove

HQ