Norsk
Blog

En hyllest til to 10 års-jubilanter

Skrevet av Glorfindel den 23 november 2014 klokken 23:40

Når jeg skriver denne bloggen, er det vanskelig å unngå å tenke over at 2004 var et rimelig heftig spillår. Egentlig kunne denne bloggen vært en eneste stor hyllest til spillåret 2004, men jeg velger å fokusere på to spill som står meg veldig nær. To spill som også er ganske aktuelle den dag i dag. Det ene som forløperen til et kommende storspill, mens det andre nylig fikk sin femte utvidelsespakke.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

17. november 2004 (i USA vel og merke) kom det tredje spillet i Metal Gear Solid serien, en serie jeg anser som en av mine favorittspillserier gjennom tidene. Mange holder nok dette spillet som det beste i serien, noe jeg også ville gjort om det ikke var for det enorme nostalgiforholdet jeg knyttet til det første spillet. Dog skal det sies at det kun er hårstrå som skiller de tre første spillene i serien. Kronologisk sett er Snake Eater det aller første i serien og forteller historien om Solid Snake's genetiske far: Naked Snake, senere kjent som Big Boss, som blir sendt ut på oppdrag i de sovjetiske skoger. Snake Eater er i bunn og grunn veldig gjennomført på alle områder. Det har en snedig historie, minneverdige antagonister og den karakteristiske stemningen disse spillene er så kjent for. Og særlig gameplayet er kanskje det artigste i serien til nå. Her handler det om å bruke alt naturen har å by på til å overleve. Big Boss's historie vil fortsette i det kommende spillet Metal Gear Solid V: Phantom Pain, et av spillene jeg ser desidert mest frem til i året som kommer.

World of Warcraft

World of Warcraft er på dagen i dag 10 år gammelt og har begynt feiringen som vil vare helt frem til 5. januar. Blizzard spiller på nostalgistrengene ved å innføre en oppdatert 40-manns versjon av det populære raidet Molten Core, samt en klassisk battleground.
Selv begynte jeg i overkant et år etter, nærmere bestemt den 6. januar 2006. Minnene er mange. Faktisk så mange at jeg sliter med å holde styr på den lenger. Alt fra å trave rundt i magiske skoger, raide med gærne italienere og queste sammen med kompiser til sene morgentimer. Sannsynligvis er det dette som også gjør at jeg holder det gående fremdeles og gang på gang returnerer til Azeroth etter noen dødperioder.

Den nyeste utvidelsen Warlords of Draenor hadde kanskje ikke den mest heldige lanseringen, men begynner nå å ligne på en av de beste utvidelsene som er gitt ut på lang tid. Sonene er flotte, musikken er strålende og loren er interessant. Jeg gleder meg til å se hva de får til videre med noen av de mest kjente karakterene i Warcraft universet. Blizzard har vel også både nok stoff og nok spillere til å holde på i godt og vel 10 år til.

En hyllest til to 10 års-jubilanter

HQ