Norsk
Jeppzki trenger ikke å forklare bloggene sine med kunstige ting som titler

Jeppzki trenger ikke å forklare bloggene sine med kunstige ting som titler

Skrevet av Jeppzki den 13 januar 2015 klokken 17:08

Alternativ medisin og andre alternative ting er et tema jeg liker å prate om. Ikke fordi jeg tror på det, men fordi jeg ikke tror på det. Det er interessant å vite hvorfor folk bruker det, tror på det og hvorfor det til en viss grad funker. Nå vet ikke jeg hva den gjennomsnittlige alderen på forumet her er, men jeg antar den er litt under min egen alder (21,5 år). Den siste halvdelen er ekstremt viktig. Dette er viktig å vite fordi unge mennesker vanligvis er litt dummere enn de som er eldre. Så nå vet vi at jeg er eldre enn gjennomsnittet her inne og at de som er eldre er smartere, så vi kan konkludere med at jeg er smartere enn gjennomsnittet her inne. Derfor ber jeg deg tenke deg om før du sår tvil om det jeg kommer til å si videre, fordi du mest sannsynligvis argumenterer mot en som er smartere enn deg. OG VI VET JO ALLE SMARTE MENNESKER ALDRI TAR FEIL.

Homeopati: Homeopatiske legemidler, og de blir faktisk definert som legemidler av Statens Legemiddelverk, inneholder sukker, og det er alt de inneholder. Har du noen gang blitt kurert av noe annet enn hypoglykemi av sukker? Nei, selvfølgelig har du ikke det. Homeopatiens prinsipper går ut på at likt kurerer likt og at hvis du vanner ut den aktive substansen så mye at du ikke har noe igjen, vil den virke sterkere. Dette i seg selv strider mot alt vi vet i dag om kjemi, fysikk, fysiologi og medisin så bevisene homeopatene fremlegger må være knallsterke. Det er de dessverre ikke og de fleste meta-analyser viser ingen effekt sterkere enn placebo.

Healing: Igjen håndterer vi et emne hvor virkningsmekanismen er ukjent, eller veldig forvirrende (energier og sånt). Dette i seg selv er ikke et problem, da vi ennå ikke vet helt sikkert hvordan paracetamol (Paracet, Pinex, Pamol, Paralen, osv.) fungerer, og det bruker vi jo som bare det. Men det gjør det vanskelig å teste rent fysisk og jeg vil si at det faktisk fører til et større krav om bevis. Men disse bevisene finnes ikke. Det er blitt gjort studier på healing, og flertallet viser ingen effekt. Nå har du kanskje en tante som har en venninne som har en kusine som faktisk prøvde healing og ble kurert. Men dette holder faan meg ikke når det snakk om helse. Dine anekdoter kan du spare til søndagen når du er i kirka. Når vi vil innføre nye behandlinger i den offentlige helsetjenesten vil man helst at de har sterke bevis bak seg, og det finner vi dessverre ikke for healing. Og da mener jeg all slags healing.

Placebo: Sånn veldig generelt kan man si at de fleste alternative behandlinger er placebo. Hvis du ikke vet hva placebo-effekten er, kan du søke opp det selv.

Spøkelser: Virkelig? Spøkelser? Tror du på spøkelser? Er du 8 år eller? Joda, du har kanskje opplevd noe som virket for deg som uforklarlig og skummelt, men det har ikke jeg og mange andre mennesker som heller ikke tror på spøkelser. Ser du hvor dumt det er når du bruker personlige eksempler for å generalisere? "Jeg har aldri hatt en slik opplevelse, derfor finnes det ikke!", er et like dumt argument som "Jeg har hatt en slik opplevelse, derfor finnes det!". Det finnes ingen gode naturlige forklaringer på hva et spøkelse består av eller er, derfor velger jeg å heller stole på andre alternative forklaringer som hallusinasjoner, søvnparalyse og kognitiv bias.

Nå gikk jeg tom for alternative ting å skrive om og må derfor sjekke en paranormal nettside for å finne inspirasjon.

Medier: Cold reading og hot reading. Søk opp disse to begrepene og bli forbløffet over hvor kyniske eller dumme mennesker kan være.

Jeg kunne ha skrevet mye mer om hvert emne, men det har blitt gjort ad nauseam av andre, bedre og smartere mennesker enn meg selv. Så jeg etterlater dere til å finne disse artiklene selv hvis dere er interesserte. Dette var mer en starterblogg for å få meg i gang igjen. Dette var en blogg for å etablere meg selv som en fyr på et forum som har noe å si. En person som ikke er redd for å si "fuck deg" til The Heretic og samfunnet, en fyr som ikke er venn med SirThomas på facebook, en fyr som ble kåret som årets humørspreder i fjor og en fyr som generelt ikke har det særlig godt med seg selv.

HQ