Norsk
Jeppzki om sensur, med en klar og tydelig rød tråd

Jeppzki om sensur, med en klar og tydelig rød tråd

Skrevet av Jeppzki den 14 januar 2015 klokken 03:41

Jeg ble sensurert av en moderator hvis navn ikke skal nevnes. Dette skjedde ironisk nok i bloggen til AtH som omhandler terrorangrepet som nettopp hendte i Paris. Dette terrorangrepet har ført til en internasjonal debatt om sensur, ytringsfrihet and all that jazz, noe som er grunnen til at sensureringen er ironisk.

Jeg kan dessverre ikke skrive hva jeg opprinnelig skrev i kommentaren min som nå lyder slik:

"Jeg liker religion jeg, men det har jo blitt så populært å hate religion på nettet i det siste
sååååeh ...

Redigert av moderator fordi: Hentydninger til vulgært språk rettet mot medbruker."

Men jeg kan si at det ble hevdet at jeg bedrev personangrep, noe som aldri har hendt med meg før. Men hva er egentlig et personangrep? La oss se hva Wikipedia sier om saken ad hominem-argument:
Personangrep (...) er en tankefeil der en søker å tilbakevise et argument ved å gå til angrep på den personen eller organisasjonen som fremsetter argumentet i stedet for å tilbakevise selve argumentet.

Denne definisjonen av personangrep stemmer bare til en viss grad med min opprinnelige kommentar, da jeg ikke prøvde å tilbakevise noen argument, men bare skrive noe " på grensen" mot en viss person for å si "Hallo, jeg ser deg." til akkurat dette individet. Da vi har en historie. Jeg ser nå i etterkant at dette var galt av meg og at min fremgangsmåte for å få frem dette budskapet lett kunne misforståes av moderatoren som sensurerte meg.

Forumets reglement sier også:

§13. Rasisme, personangrep, trakassering eller annen støtende oppførsel er ikke tillatt. Dette omfatter angrep på en persons etnisitet, legning, religion eller politiske standpunkt.

Siden begrepet personangrep ikke blir nærmere definert, vil jeg ikke komme med antydninger til at sensuren falt utenfor reglementet, men det kan jo godt hende. Når jeg leste reglementet kom jeg også over denne lille biten med informasjon:

Gamereactor forbeholder seg også retten til å endre og slette innlegg, tekst, linker eller filer etter forgodtbefinnende og uten forutgående advarsel eller videre informasjon.

Til dere som ikke forstår hva dette betyr kan jeg oversette det til hverdagslig språk: Gamereactor kan endre og slette alle innlegg, tekster, linker eller filer uten å måtte ha en grunn til det og uten å måtte forklare seg selv.

Høres dette kjent ut? Det bør det gjøre. Dette er nemlig det motsatte av hva ytringsfrihet handler om. Det er også merkelig nok en fraværende definisjon av denne entiteten "Gamereactor". Hva er Gamereactor egentlig? Er det skribentene? Er det moderatorene? Er det Tor Erik Dahl, sjefsredaktøren (Eller skal jeg kalle ham for sjefsdiktatoren)? Eller er det kanskje alle medlemmene som er definert som Gamereactor? Denne tvetydigheten i reglementet er en skam i mine øyne. Det er et perfekt eksempel på hvordan man ikke bør ha det i et sivilisert samfunn. Hvis jeg, eller noen andre, blir sensurert har vi en rett til å vite hvorfor vi ble sensurert og av hvem. Jeg vil også tro at dette reglementet kan umulig være juridisk gyldig eller bindende på noen slags måte eller form, og at det er i teorien ingen regler på GR utenom de som er for Norge. Jeg vil derimot ikke oppmuntre til at alle oppfører seg som om det ikke er regler. Dette vil bare føre til kaos på GR, og vil ikke føre til noe godt for noen. Reglementet er kanskje heller litt som de 10 bud. Altså noen enkle regler som man bør følge for å få et mer harmonisk samfunn hvor alle er venner med alle.

MEN DET ER OGSÅ KANSKJE NAIVT AV MEG Å TENKE SÅNN?

Ja, det er kanskje det. Fordi det står ingen plasser i reglementet at det er slik man skal tolke reglene.

Jeg vil nå rette fokuset mot den jeg antar står bak denne store konspirasjonen, Tor Erik Dahl. Hvis vi skal tro på det velfungerende propagandamaskineriet som Gamereactor har til sin rådighet, er Tor Erik "en sjarmerende og munnrapp raring, med lun og god humor." Jeg antar også at Tor Erik er elsket av alle medlemmene på GR, var den første mannen på månen og at han er en jævel i golf. Det eneste som mangler i den bare positive beskrivelsen av Tor Erik, er bildet av han på hans magnifikke hvite hest. Jeg antar også at hver skribent har et bilde hengende på kontoret sitt av den vidunderlige lederen. Men dette ville ikke noen av skribentene jeg har kontaktet verken bekrefte eller avkrefte.

Jeg tror jeg har fremlagt gode nok argumenter til at dere alle innser at Gamereactor trenger en forandring. Både i reglementet og i styreform.

#Change #Jeppzki #TorErikDahl #Jazz #Gamereactor #Ytringsfrihet #Sensur

HQ