Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Hvorfor Stevie Ray Vaughan er den beste gitaristen siden Jesus

Hvorfor Stevie Ray Vaughan er den beste gitaristen siden Jesus

Skrevet av Jeppzki den 3 desember 2016 klokken 00:54

Nå har jeg tenkt å gjøre noe rart. Jeg har tenkt å skrive om noe jeg bryr meg om. Kanskje er det fordi jeg har drukket 4 øl og 2 vodka med utgått tropisk juice og sitronsaft, eller så er det kanskje fordi go fuck yourself.

Jeg er en stoooooor fan av artisten Stevie Ray Vaughan, og jeg har tenkt å overbevise de som vil høre på om hvorfor de også bør bli det. Men jeg må advare deg nå. Hvis du ikke liker blues. Hvis du kanskje ikke har noe forhold til blues, som de aller fleste her i Norge ikke har. HVIS DU IKKE FØLER DU HAR BALLER NOK TIL Å HØRE PÅ BLUES ...

Da bør du kanskje revurdere din musikksmak.

Fordi blues har mest sannsynligvis gitt liv til mye av den musikken DU hører på i dag.

Stevie Ray Vaughan spilte for det meste blues rock og texas blues. Disse to formene for blues er som vi alle vet de to beste formene for blues, så det lover allerede bra for gitarprofeten SRV. SRV ble født og oppvokst i Texas og spilte egentlig bluesgitar gjennom hele livet sitt, inspirert av sin bror, Jimmie Vaugan, som også er en ganske flink bluesmusiker, helt til han døde i en tragisk ulykke som overraskende IKKE involverer det å kveles i sitt eget oppkast.

SRV var en fantastisk gitarist på lik linje med (og tørr jeg kanskje si ... mye bedre enn?) både Tarjei Vesaas og Øystein. Og dette kan man høre på sangene hans, som er meget sentrert på gitarferdighetene hans. Men jeg vil si at det som gjør han til én av de største gitaristene som noensinne har gått på jorda, er hans enorme ferdigheter innen improvisasjon. Hvis du søker opp live-opptak av SRV vil du meget fort finne ut at han aldri spilte sangene sine likt,, som en ordentlig bluesmusiker bør.

Det er hans ferdigheter live som virkelig imponerer meg. La meg gi dere et eksempel:
https://www.youtube.com/watch?v=W_Yyn6LT2n4

I dette klippet spiller SRV sin berømte versjon av Voodoo Child, og jeg vet det egentlig ikke er lov å si dette. Men jeg mener at hans cover av Jimi Hendrix sin låt er mye bedre enn originalen. Det samme gjelder hans versjon av Little Wing, som jeg anbefaler alle å høre på.

Hans spillestil på gitaren er rå. Han spiller raskt, rått og rent. Det er kanskje enkel musikk, hvis man tenker i forhold til musikkteori, men det er virkelig ikke mange som kan spille slik nå til dags. Det virker nesten som om det han improviserer kommer fra en hemmelig linje med Gud.

Jeg hadde egentlig tenkt å skrive mer, men det er jeg for trøtt til. Derfor vil jeg etterlate dere med det som uten tvil er den mest kuleste måten å håndtere når en gitarstreng blir ødelagt live:
https://www.youtube.com/watch?v=HMi2Hl8lCLo


Jeg anbefaler disse låtene av SRV: Pride And Joy, Lenny, Voodoo Child, Little Wing, Dirty Pool, Texas Flood, Rude Mood, osv.

Med vennlig hilsen Jeppzki

HQ