Norsk
Spis chili - Bli kul

Spis chili - Bli kul

Skrevet av Jeppzki den 6 mai 2017 klokken 19:11

Sup brohemes? I dag skal jeg skrive om noe som vil definitivt forandre det usle og tragiske livet ditt. Har du noen gang tenkt "Hvorfor kan ikke jeg være like kul som Jeppzki?" eller "Hva er det som gjør Jeppzki så kul?"
Vel, hvis du fortsetter å lese vil du få svarene du så desperat, natt og dag, leter etter.

Har du noen gang sett en video av at noen spiser en hel chili og alle de medfølgende, som regel morsomme, reaksjonene? Selvfølgelig har du det! Du har jo ikke noe bedre å bruke livet ditt på enn å se på videoer av andre som virkelig lever.
Har du noen gang tenkt hvorfor folk velger å utsette seg selv for en slik smerte? Det gjorde nemlig jeg én dag, og det viser seg at det er en grunn til at folk frivillig oppsøker råsterk mat.

Den berømte Chili Klaus skryter ofte av den gode smaken chilier har, og jeg kan forsåvidt være enig i at chilier faktisk smaker godt. Men det er ikke smaken jeg jager når jeg og mange andre spiser chili, det er sterkheten, det er kicket. Det som gjør noe sterkt kommer fra et molekyl som heter capsaicin. Dette molekylet fester seg på reseptorer som vanligvis reagerer på varme og "smerte" og får de til å sende en beskjed til hjernen om at shit's about to go down, mafakka. Det er på grunn av dette at sterk mat kjennes varm og smertefull ut. Hjernen din vet ikke forskjellen på om du helte bensin i munnen og tente på eller om du bare spiste litt capsaicin.

Ekstremt sterk mat er proppfull av capsaicin og får kroppen din til å gå i sjokk. Hjernen din tror du holder på å dø og sender ut de passende nevrotransmitterne og hormonene, deriblant adrenaling og endorfiner, til situasjonen den tror du er i. Derfor får du også et realt kick av å spise ekstremt sterk mat.

Nå er jeg dessverre bare en enkel amatør i dette spillet, så det sterkeste jeg har spist er en puslete habanero. Men jeg har store planer om hvor veien videre kommer til å ende opp. Den hellige gral. Verdens sterkeste chili, Carolina Reaper: https://en.wikipedia.org/wiki/Carolina_Reaper Men før jeg ender opp der har jeg flere andre typer å prøve. Fordi i chili-bissnissen gjelder det samme ordtaket som i medisin-bissnissen: start low, go slow.

Uansett så anbefaler jeg alle å prøve å spise en hel sterk chili iallfall én gang. Det er ufarlig så lenge du ikke har hjerteproblemer eller har en helt ødelagt mage-tarm-kanal. Det kommer til å gjøre vondt, og du kommer til å angre i omtrent 15 minutter. Men tro meg, det er en gudommelig opplevelse.

Capsaicin er fettløselig, så ha et glass melk, litt is, rømme, whatever lissom så lenge det inneholder litt fett, klart i tilfelle det skulle bli for mye.

HQ