Norsk

Gamereactors samarbeid med EA om Anthem og sponsorer generelt

Skrevet av Jogro den 15 februar 2019 klokken 10:47

Å gud.. Jeg liker tydeligvis ikke å skrive om hyggelige ting.

La oss snakke om journalistisk integritet.

Definisjon.
"Integritet er et uttrykk for hvor prinsippfast man er, hvor mye man står på sine meninger, og om man handler etter sin overbevisning." -Wikipedia

Jeg skal ikke kaste anklager rundt uten noen bevis, men for øyeblikket er Gamereactor sponset av EA/Bioware for å lage en informativ serie med videoer om deres nyeste spill (Anthem). Hvor mye penger/goder/tjenester GR får for dette vet ikke jeg, men det er sikkert en del. Dessuten er mengden irrelevant. Det faktum at spilljournalister tar imot sponsorskap fra et spillselskap gir dem et motiv til å ikke være like kritiske ovenfor dette spillselskapet. Vi har jo alle hørt uttrykket "don't bite the hand that feeds you".

Jeg skal ikke lyve det nylig annonserte samarbeidet mellom GR og Anthem har gjort meg veldig skeptisk ovenfor GRs integritet når det kommer til objektiv og genuin kritikk av EA spesielt i nær tid fremover.

TLDR: Jeg tror det ikke er bra for journalister å ha sponsorer som de i utgangspunktet skal være kritiske ovenfor ettersom det har muligheten til å svekke deres integritet.

HQ