Norsk
Blog

Inntrykk: Microsofts pressekonferanse

Skrevet av Kristian den 6 juni 2011 klokken 21:39

Da er akkurat Microsofts pressekonferanse avsluttet, og det er på tide å oppsummere inntrykkene.

Jeg syntes Microsoft leverte en solid pressekonferanse rent kommersielt. De hadde fokus på mange kjente og solide merkevarer som Halo, Gears of War, Mass Effect, Forza, Modern Warfare og Fable. Spillserier som Xbox-eiere ønsker å se livstegn fra. Spillserier som har en bred kommersiell appell.

De fokuserte offensivt på Kinect som definitivt stjal mesteparten av tiden under pressekonferansen. De er forståelig at de ville vise frem Kinect ettersom familiemarkedet er enormt.

De viste en lang rekke familievennlige titler, og ikke minst at teknologien som finnes i Kinect har mer å gå på enn vi har sett til nå, med fokus på stemmekontroll og fingerbevegelser. Dette lykkes de godt med, og igjen er det fullt forståelig å se hvorfor de har valgt dette.

Kinect er Microsofts ess i erme for å nå bredt, og de andre storspillene vi går å venter på vil bli vist frem i løpet av spillmessen uansett. Såklart velger Microsoft å vise frem det som er viktigst for selskapet, selv om det kanskje kan bli litt uinteressant for oss mer dedikerte spillfans.

Nye partnerskap som Youtube ble også avslørt, og det er ingen hemmelighet at Microsoft ønsker å etablere Xbox 360 som et mer komplett hjemmeunderholdningstilbud.

Dette er signalet Microsoft ønsker å selge til de store massene, og den kompakte pressekonferansen der spillsekvenser ble vist frem på rullebånd lykkes de med å spre budskapet. Sånn sett var pressekonferansen vellykket og som forventet.

Men for oss som er mer dedikerte viste ikke Microsoft frem mye spennende. Det var alt for mye fokus på Kinect-spill og ingen store avsløringer. Halo 4 kom ikke akkurat som noen bombe og det som ble vist frem overlater mye til fantasien.

Gears of War 3-demonstrasjonen viser at Epic har blitt totalt tomme for spennende idéer for å gjøre spillet friskt, og satser heller tungt på å gjøre spillet større, mer overdrevent og enda mer bråkete. Jeg elsker Gears-serien, men det som ble vist frem ga meg ingen umiddelbar lyst til å spille det.

I bunn og grunn var det egentlig ingen spill jeg så under pressekonferansen som fanget interessen min, og jeg sitter igjen litt skuffet. Det har vært stille rundt Microsoft i lang tid nå, med få egenutviklede og eksklusive spill på horisonten. Jeg var overbevist om at Microsoft hadde mer å vise frem på E3-messen, men det ble heller en lang rekke barnespill og gimmicker som ble demonstrert.

Så for å oppsummere: Microsoft gjorde det meste riktig rent kommersielt, men for oss kjernespillere ble det heller en skuffende affære.

Jeg avslutter like så greit med et sitat fra pressekonferansen:

- Xbox, go home.

Inntrykk: Microsofts pressekonferanse

HQ